Esittely

Edulliset älykellot ja aktiivisuusrannekkeet

  • 28 March 2023
  • 0 kommenttia
  • 289 katselukertaa
Edulliset älykellot ja aktiivisuusrannekkeet
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet ovat tämän päivän trendejä ja sellaisia löytyykin jo hyvin monen vastaantulijan ranteesta. Tässä artikkelissa esittelen muutamia edullisemman hintaluokan älykelloja sekä aktiivisuusrannekkeita, joiden hankinta sopii pienemmällekin lompakolle.

Näitä terveyden ja hyvinvoinnin seuraajia on saatavilla monennäköistä mallia. Osa kelloista ja rannekkeista on sporttisia, toiset klassisia ja kauniitakin, että ne käyvät myös asusteesta. Sen lisäksi ne tuovat mukanaan älykkäitä arkeasi helpottavia ominaisuuksia.

 

Huawei Band 7 -aktiivisuusranneke

 

 Huawei Band 7:ssa voit valita suosikkisi 96 erilaisen liikuntalajin joukosta.
 

Huawei Band 7:ssa on laadukkaaksi kutsuttu AMOLED-näyttö, mutta hinta on siitä huolimatta huokeampi kuin yleensä AMOLED-näyttöisissä laitteissa. Malli sisältää kattavan valikoiman liikuntaan keskittyviä ominaisuuksia, ja sen on kerrottukin olevan vuoden 2022 onnistuineimpia aktiivisuusrannekkeita.

Tämän rannekkeen arvosteluiden perusteella plussiksi nostaisin edullisen hinnan lisäksi muotoilun, AMOLED-näytön ja tarkan aktiivisuusseurannan. Rannekkeesta puuttuu sisäänrakennettu GPS-paikannus, Bluetooth-toisto suoraan musiikin kuunteluun, sisäinen tallennustila sekä kolmannen osapuolen sovellustuki esim. Androidissa yleisesti käytetyn Strava -liikuntasovelluksen osalta. Applen Terveys-sovellukseen tietojen synkronointi onnistuu.

Huawei Band 7 on teknisten tietojen mukaan ohut ja kevyt kuntoseurantalaite, jossa on mukana alemman hintaluokan rannekkeihin verrattuna enemmän terveysantureita, ja näin se sopii aktiivisemmallekin liikkujalle. Antureihin lukeutuvat esimerkiksi veren happipitoisuuden mittaus, askelseuranta, sykkeen mittaus sekä laskuri poltetuille kaloreille. Valmistaja on luvannut akunkestolle jopa 14 päivän valmiusajan ja viiden minuutin pikalautuksella luvataan käyttöaikaa kahdeksi päiväksi. 

 

 

Huawei Watch Fit 2 Classic -älykello

 

Valmistaja lupaa tälle kellolle pitkän akun keston, jopa 10 päivää.

 

Tässä kellossa on kokemusten ja arvostelujen perusteella suuri ja värikäs 1,74" HUAWEI FullView -näyttö. Myös nahkaranneke on saanut kovasti kiitoksia. 

Huawei Watch Fit 2 Classic -älykello tukee Bluetooth-puheluita ja pikaviestivastauksia. Saat vastattua tai hylättyä puhelut suoraan ranteestasi. Voit yhdistää kellon iOS- sekä Android-puhelimien kanssa.

Terveellisen elämän hallinta onnistuu monipuolisten seurantaominaisuuksien avulla. Kellossa on 97 erilaista harjoitustilaa ja valikoimaa löytyy laidasta laitaan, kuten esimerkiksi voimaharjoittelu, jooga, tanssi, kalastus sekä monta muuta. HUAWEI TruSleep™ 2.0 pystyy tunnistamaan kuusi yleistä uniongelmaa ja tarjoaa yli 200 vinkkiä unen parantamiseen. 

Kellossa on automaattinen SpO²-mittaus, joka seuraa jatkuvasti sykettäsi. Kello lähettää ennakoivia hälytyksiä heti kun se havaitsee, jos leposykkeesi on joko liian korkea tai liian alhainen. 

 

 

Polar Unite -fitnesskello 

 

Polar Unitessa on 24/7 aktiivisuuden seuranta, joka huomioi kaikkea liikkumistasi.
 

Polar Unite seuraa lähinnä sykettä, kaloreita ja suorituksen kestoa. Se on oiva urheilukello aloitteleville urheilijoille ja liikkuville ihmisille, jotka haluavat parantaa kuntoaan. Sisäänrakennettua GPS-yhteyttä ei ole, joten Polar Unite ei ole paras budjettikellon vaihtoehto juoksijoille. Seurantaa varten täytyy olla yhteys puhelimeen Bluetoothin kautta. 

Erilaisten liikuntasuoritusten, sykemittaus ja unen seuranta ovat suuri syy miksi tätä laitetta kannattaa harkinta. Lisäksi kello sisältää muista Polarin laitteista tuttuja Smart Coaching ‑ominaisuuksia.

Toinen tärkeä kohta on palautuminen. Tätä varten kellossa on Nightly Recharge -ominaisuus, joka kerää unitietoja ja seuraa sykettä. Palautumisen perusteella kello osaa ehdottaa, jos tänään on hyvä päivä treenata, vai kannattaako sittenkin ottaa rauhallisemmin. Kello osaa myös ehdotella erilaisia treenejä ja siten motivoida käyttäjää liikkumaan. 

Kellon koko on saanut positiviista palautetta, se on kevyt ja siksi mukava pitää ranteessa. Kellon kuori on lasikuidulla vahvistettua polymeeriä ja painike ruostumatonta terästä. Se on myös vedenkestävä ja ranneke silikonia, ja sopii siten esimerkiksi uimiseen. Lisätarvikkeina rannekkeita on saatavilla valmistettuna eri materiaaleissa.

Polar Unite aktivoi näytön automaattisesti kun nostat käden ylös. Muutoin näyttö on pimeänä akun säästämiseksi. Älä häiritse -tila on kätevä esimerkiksi öisin, sillä tällöin näyttö ei mene automaattisesti päälle käden liikkeistä, vaan pelkästään painiketta painamalla.

Kellossa on 174 mAh akku, josta riittää virtaa käytöstä riippuen. Valmistaja lupaa jopa useiden päivien aku keston. Virtaa kuluu luonnollisesti enemmän, jos kelloa pitää ranteessa sekä yöllä että päivällä.

 

 

Huawei Watch Fit 2 Active
 

Huawei Watch Fit 2 Activessa on suuri 1,74 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli 480 x 336 pikselin tarkkuudella.

Huawein monissa kelloissa on pyöreä rakenne, mutta Fit-mallisto erottuu joukosta suorakulmaisella muodollaan. Yleensä kellojen muovinen rakenne ja silikonirannekkeet voivat hiostaa, mutta arvostelujen sekä käyttökokemusten perusteella Huawei Watch Fit 2 Activessa tätä ongelmaa ei ole. Rannekkeen voit halutessasi vaihtaa, mutta Huawein oman standardin vuoksi kelloon on vaikea löytää muusta materiaalista tehtyjä, tai kolmannen osapuolen rannekkeita. Yleensä kellojen muovinen rakenne ja silikonirannekkeet voivat hiostaa,

Huawei on tehnyt kellosta 5ATM-luokituksen mukaisesti vedenkestävän, eli voit ottaa kellon mukaan esimerkiksi uima-altaaseen, tai vaikkapa lähteä juoksulenkille sateessa. Arvosteluissa näytön tarkkuus sekä väritoisto ovat saaneet kiitoksia, mutta miinuksena on kerrottu esimerkiksi kirkkaassa auringonpaisteessa luettavuudessa olevan hankaluuksia. Tässä kellossa näytön kirkkaus vaihtuu olosuhteiden mukaan sisäänrakennetun ympäristövalosensorin ansiosta. Lisäksi näytön kirkkautta voit säätää myös tarvittaessa manuaalisesti. Huawei Watch Fit 2 Active tukee lisäksi Always-on-display-toimintoa, jonka avulla saat kellotaulun näkyviin jatkuvasti myös suljetulle näytölle.

Uudistuksena tässä kellossa on tuki Bluetooth-puheluille laitteen sisäänrakennettujen kaiuttimen ja mikrofonin kautta. GPS:n ansiosta Huawei Watch Fit 2 Activessa on myös “reitti takaisin” -ominaisuus, eli kello ohjeistaa palaamaan takaisin samaa reittiä harjoituksen aikana. Kyseessä on kätevä ominaisuus, jos lenkkeilet sinulle vieraamassa ympäristössä.

Akun Huawei on luvannut kestävän noin 10 päivää peruskäytössä. Valmistajan mukaan kovemmassa käytössä akun kesto riittää viikoksi. Harjoituksilla on suuri vaikutus akun kestoon, jos käytät aktiivisesti GPS:ää, joka kuluttaa akkua luonnollisesti enemmän. 
 

Onko sinulla käytössä jokin näistä laitteista, tai suosittelisitko jotain muuta vaihtoehtoa? :) 

 

 

Lue myös

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa