Skip to main content

Acer Aspire 5 ja Aspire 5 Spin tarjoavat mahdollisuuksia niin opiskeluun kuin vaativampiinkin projekteihin. Aspire 5 -sarjan kannettavat ovat sinulle, joka haluat muotoilulta yksinkertaisuutta, mutta tehokkuutta. Aspire 5 Spin puolestaan antaa vielä vapaammat kädet luovuuteen kirjaimellisesti pienellä twistillä. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan mallien ominaisuuksiin vielä tarkemmin, jotta voit valita juuri omiin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

 

Acer Aspire 5

 

Aspire 5 -sarja tarjoaa jokaiselle jotakin yksinkertaisessa muodossa.

Acer Aspire 5 -sarjasta löytyy läppäriä jokaisen tarpeisiin sopivaksi. Voit valita tehokkuuden ja RAM-muistin määrän itse, jotta saat parhaan hyödyn kannettavasta. Kaikki nämä mallit ovat varusteltu tehokkailla kaksoistuulettimilla ja kuparisilla kaksoislämpöputkilla, jotka pitävät koneen viileänä ja tehokkaana. Fyysisiä kytkentöjä varten laitteissa on kolme USB-A-porttia sekä HDMI 2.0 / Thunderbolt 4 -portti, johon voit kytkeä jopa kaksi 4K-näyttöä. Aspire 5 on erityisen hyvä valinta opiskeluun, sillä se on myös YO-yhteensopiva. Perehdytäänpä paremmin sarjan ominaisuuksiin!

 

14” Full HD IPS SlimBezel -näytöltä aitoja katseluelämyksiä

 

Jokaisessa mallissa on 14 tuuman Full HD -tasoinen IPS-näyttö, jolta erotat värit selkeästi ja kirkkaasti. IPS on energiatehokas ratkaisu, joka tarjoaa kirkkaan näytön ja laajat katselukulmat. Näytön kuvakoko suhteessa kannettavan kokoon on 81,18%, joten tilaa riittää työskentelyyn hyvin. Aspire 5 -sarjan näytöissä on hyödynnetty Acer Color Intelligence- ja Acer BlueLightShield -teknologioita. Acer BlueLightShield -teknologia suojaa silmiäsi siniseltä valolta, jotta jaksat pitkänkin työskentelyn ajan.

 

Tehokkuutta omaan tarpeeseen

 

Käytän artikkelissa malleista nimityksiä 005, 006 ja 007 (tuotenumerot NX.K5BED.005, NX.K5BED.006 ja NX.K5BED.007). 005-malli on näistä kaikista edullisin. Se on varusteltu hieman vanhemmalla Intel Core i3-1215U -suorittimella, joka on suunniteltu pitämään kannettavasi tehokkaana arkikäytössä. Powerpointien ja muistiinpanojen tekeminen luonnistuu nopeasti, mutta vaativampaan sisällöntuotantoon kannattaa valita tehokkaampi suoritin. Hyvänä puolena tässä mallissa on akunkesto, sillä tehokkaammat suorittimet syövät akkuakin nopeammin. SSD-tallennustilaa löytyy näistä malleista 512 gigatavua, joten tärkeimmille projekteillesi riittää tilaa.

006-malli on taas varusteltu tehokkaammalla Intel Core i5-1235U -suorittimella, joka pitää huolta koneen tehokkuudesta joka tilanteessa. Tämän avulla voit pyörittää vaativampiakin tiedostoja ja pelejä näytöllä. Hintakaan ei vielä nouse niin korkealle. Jos haluat tehokkaan läppärin arjen keskelle, tämä on siihen sopiva vaihtoehto.

007-malli on näistä kaikista tehokkain ja siksi myös hintavin. Sen sisuksista löytyy Intel Core i7-1255U -prosessori, joka on luotu kuva- ja videoeditoinnin avuksi. Tämä prosessori tukee myös Hyper-Threading -toimintoa, jonka avulla voit parantaa tietokoneen suorituskykyä, sillä jokainen CPU voi käsitellä kahta tehtävää samanaikaisesti. Tällä läppärillä voit siis käyttää samaan aikaan vaativampiakin sovelluksia. 16 gigatavun keskusmuistin ansiosta sovellukset avautuvat nopeasti ja reagoivat komentoihin hetkessä. 

 

Eroavaisuudet mallien välillä:

 

  Acer Aspire 5 NX.K5BED.005 Acer Aspire 5 NX.K5BED.006 Acer Aspire 5 NX.K5BED.007
RAM-muisti 8 Gt 8 Gt (1x 4 Gt + 4 Gt) 16 Gt (1x 8 Gt + 8 Gt)
Suoritin Intel Core i3-1215U Intel Core i5-1235U Intel Core i7-1255U
Näytönohjain Intel UHD Graphics Intel Iris Xe Graphics Intel Iris Xe Graphics
Hyper-threading Kyllä Ei Kyllä

 

Acer Aspire 5 Spin

 

Aspire 5 Spin -mallin sarana taittuu jopa 360 astetta – käytä tablettina tai kannettavana!

Ohut ja muunneltava Aspire 5 Spin 14 on suunniteltu liikkuvaan arkeen. Työ- ja opiskelutehtävät onnistuvat yhä paremmin kosketusnäytöltä, ja voit taittaa sen juuri sellaiseen kulmaan kuin itse haluat. 360 astetta kääntyvä sarana mahdollistaa läppärin käytön myös tablettina, mutta kun haluat kirjoittaa pidempää tekstiä, saat käännettyä nopeasti näppäimistön esiin. Tutustutaanpa tarkemmin tähän malliin!

 

Käytä 14” WUXGA-kosketusnäyttöä Acer Active -piirtokynän avulla

 

Aspire 5 Spin 14 -kannettavan erityismaininta tulee ehdottomasti monikäyttöisestä näytöstä. 14 tuuman kosketusnäytön avulla luovuutesi pääsee todella valloilleen. Laitteen mukana tulee Acer Active -piirtokynä, jonka avulla voit luonnostella ja rajata muistiinpanojasi uudella tavalla. WUXGA IPS-kosketusnäyttö reagoi komentoihin nopeasti ja 14 tuumaa riittää suurempiinkiin projekteihin. Saat käännettyä kannettavan eri kulmiin, joten se pysyy pystyssä millä pinnalla tahansa. Näytössä on silmiä suojaava BlueLightShield -teknologia ja 16:10-kuvasuhde, jotka parantavat näyttötyöskentelyn ergonomiaa entuudestaan. Kun tabletin käyttö alkaa pitkästyttää, voit kääntää esiin taustavalaistun näppäimistön. Sen avulla työskentely sujuu illan hämärtyessäkin. 

 

Suorituskykyä arkeen

 

Aspire 5 Spin 14 -läppäriä voisi melkeinpä kuvailla graafisen suunnittelun apuvälineenä. Kannettava sopii myös opiskelijoille, jotka tarvitsevat tietokonetta päivittäin ideoidakseen ja luodakseen jotakin uutta. Intel Core i5-1335U -prosessori pitää huolta päivittäisten tehtävien sujuvuudesta. Kosketusnäyttö ja piirtokynä tuovat luksusta arkeesi, joiden avulla työn mielekkyyskin säilyy. Graafisen työskentelyn tukena on Intel Iris Xe -grafiikkapiiri, 16 gigan RAM-muisti ja 512 gigan SSD-asema.

 

Koe virtuaalinen maailma aidolla tavalla

 

1080p FHD-kameran ansiosta kuvasi erottuu kirkkaana ja hyvälaatuisina videopuheluissa. Tekoälypohjainen Acer PurifiedVoice vaimentaa taustamelua sekä puhujalle että kuuntelijalle. Voit siis puhua rauhassa hieman aktiivisemmassakin ympäristössä ilman, että kollegat häiriintyvät melusta. Voit myös säätää mikrofonin äänitilaa erilaisiin tilanteisiin sopiviksi. Kuulut selkeästi jopa 4 metrin päästä kannettavasta Far-Field -teknologian ansiosta. Kaiuttimet on sijoitettu osoittamaan juuri sinua, oli näyttö käännetty mihin asentoon tahansa. Dolby Atmos -äänentoiston ansiosta kuulet äänet aivan kuten ne on tarkoitettukin.

 

Kurkkaa vielä alta Spin 5 -mallin nopea esittely!

 

Millaiset ominaisuudet sinulle on tärkeitä läppärin valitsemisessa? 💻

 

--

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa