Skip to main content

Apple Watch Series 10 tuo mukanaan merkittäviä parannuksia aiempaan niin teknisten ominaisuuksien kuin ulkoisen muotoilun osalta. Ohuempi ja kevyempi rakenne, kirkkaampi OLED-näyttö, uniapnean tunnistus sekä nopeampi lataus tekevät siitä entistä käyttäjäystävällisemmän. Uudet anturit, monipuoliset materiaalivaihtoehdot ja parannettu suorituskyky tekevät tästä älykellosta valinnan monenlaisiin tarpeisiin. Käydään tässä jutussa tarkemmin läpi uusia ja uudistettuja ominaisuuksia. 

Apple Watch Series 10 sisältää useita hyödyllisiä ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tekevät siitä monipuolisen ja kehittyneen älykellon. Series 10 on 10 prosenttia ohuempi ja kevyempi kuin edeltäjänsä, minkä voisi kuvitella lisäävän käyttömukavuutta. Kellossa on myös aiempaa 40 prosenttia laajempi sekä kirkkaampi OLED-näyttö.

 

 

Apple Watch Series 10 terveysominaisuuksia
 

Apple Watch Series 10 tuo mukanaan useita uusia terveysominaisuuksia, jotka parantavat hyvinvointiasi ja turvallisuuttasi. Yksi merkittävimmistä uudistuksista on uniapnean tunnistus, joka auttaa seuraamaan unen laatua ja havaitsemaan mahdollisia hengityskatkoja unen aikana. Tämä ominaisuus voi olla erityisen hyödyllinen etenkin, jos epäilet kärsiväsi uniapneasta, mutta et ole vielä saaneet diagnoosia.

Kellossa on myös parannettu kaatumisen ja törmäyksen tunnistus, mikä lisää turvallisuutta varsinkin iäkkäämmille käyttäjille tai niille, jotka harrastavat tavallista riskialttiimpia urheilulajeja. Lisäksi Apple Watch Series 10 mahdollistaa aiempaa tarkemman harjoitusten seurannan, mukaan lukien automaattisen juoksuradan tunnistuksen juoksijoille, uintilyöntien tunnistuksen uimareille ja myös pyöräilijöille löytyy kellosta uusia suorituskykymittareita.

Kellon uusi AI-moottori mahdollistaa entistä älykkäämmät toiminnot, kuten nopeamman latauksen ja veden syvyyden ja lämpötilan mittauksen. Kaiken kaikkiaan Apple lupailee tämän kellon tarjoavan kattavan valikoiman terveysominaisuuksia, jotka tukevat hyvinvointia monipuolisesti ja tarkasti.

 

Tekniikka kuoren alla

 

Kellosta löytyy S10 iP -siru, joka sisältää 2-ytimisen prosessorin sekä 4-ytimisen Neural Engine -yksikön. Neural Enginen ansiosta koneoppimista käyttävät sovellukset toimivat tehokkaasti ja kello suoriutuu tehtävistä nopeasti. Always-On Retina LTPO3 -näyttö on reunasta reunaan ulottuva ja saavuttaa jopa 2000 nitin kirkkauden.

Kellon käyttöjärjestelmä on watchOS 11, joka sisältää monipuolisia sovelluksia ja ominaisuuksia aktiivisuuden, terveyden, turvallisuuden ja yhteyksien ylläpitämiseksi. Kello tukee myös nopeampaa latausta ja mahdollistaa jopa 36 tunnin akunkeston Low Power -tilassa.

Nämä ominaisuudet tekevät Apple Watch Series 10:stä monipuolisen ja kehittyneen älykellon, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin ja tarjoaa käyttäjälleen kattavan käyttökokemuksen.

Apple Watch Series 10 -kelloa on saatavilla saatavilla kahdessa kellotaulun koossa: 42 mm ja 46 mm. Värivaihtoehtoja on rannekkeesta riippuen kaksi tai kolme: Loop-rannakkeella ruusukultaisena sekä pelimustana ja Sport-rannekkeella hopeanapeilimustana sekä ruusukultaisena. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi rannekeen sekä metrin pituisen Apple Watchin magneettisen ­pikalaturi–USB‑C‑johdon.

 

Tekniset tiedot:

Koko ja paino:

Korkeus: 46 mm tai 42 mm
Leveys: 39 mm tai 36 mm
Syvyys: 9,7 mm
Paino (alumiini, GPS): 36,4 g (46 mm), 30 g (42 mm)
Paino (titaani): 41,7 g (46 mm), 34,4 g (42 mm)

Näyttö:

Always-On Retina LTPO3 -näyttö
Reunasta reunaan ulottuva OLED-näyttö
Enintään 2000 nitiä kirkkaus
Ion-X -etulasi (alumiinikuoret), safiirikristalli (titaanikotelot)

Prosessori ja tallennustila: S10 SiP 64-bittisellä kaksiytimisellä prosessorilla
4-ytiminen Neural Engine
64 GB tallennustilaa
Sensorit: Sähköinen sykesensori
Kolmannen sukupolven optinen sykesensori
Lämpötilasensori
Kompassi
Korkeusmittari
Kiihtyvyysanturi
Gyroskooppi
Ympäristön valosensori
Syvyysmittari
Veden lämpötilasensori
Terveys ja hyvinvointi:

EKG-sovellus
Syke-sovellus
Korkean ja matalan sykkeen ilmoitukset
Epäsäännöllisen rytmin ilmoitukset
Lääkkeet-sovellus
Mindfulness-sovellus
Melu-sovellus
Uni-sovellus

Akun kesto: Jopa 18 tuntia normaalikäytössä
Jopa 36 tuntia virransäästötilassa
Pikalataus: 80 % noin 30 minuutissa
Käyttöjärjestelmä: watchOS 11

 

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa