Esittely

Esittelyssä Garmin Forerunner 55 – juoksukellojen testivoittaja

 • 6 November 2023
 • 0 kommenttia
 • 44 katselukertaa
Esittelyssä Garmin Forerunner 55 – juoksukellojen testivoittaja
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Paras edullinen juoksukello, paras juoksukello aloittelijalle, erittäin helppokäyttöinen – muun muassa näillä sanoilla on kehuttu Garmin Forerunner 55 -kelloa. Se on mainittu useissa arvosteluissa, jossa on listattu parhaita juoksukelloja, joten kyseessä on erinomainen vaihtoehto tämän tyyppistä kelloa harkitsevalle.

 

Garmin Forerunner 55 on tarkoitettu sinulle, joka haluat tarkkailla treeni- ja harjoittelutietojasi, ja pyrit kuntotavoitteisiin. Hinnaltaan se sijoittuu keskihintaluokkaan. Ulkoisesti se on hyvin perinteisen urheilukellon näköinen, ja eri värivaihtoehdot tuovat mukavasti vaihtelua perinteisten mustien ja valkoisten kellojen rinnalle. Siinä ei ole kosketusnäyttöä, vaan valikoissa liikkuminen ja valinnat tehdään sivuissa olevilla painikkeilla. Ehkäpä juuri tästä syystä se on saanut myös kehuja siitä, että sitä on helppoa käyttää myös käsineet kädessä.  Kellolasi on materiaaliltaan kemiallisesti vahvistettua lasia ja hihna on valmistettu silikonista. Näyttö on halkaisijaltaan 26,3 mm ja sen resoluutio on 208 x 208 kuvapistettä. Muotoilu ja rakenne tekevät siitä miellyttävän, tyylikkään ja keveän käyttää. Akussa riittää virtaa pidemmällekin lenkille, sillä älykellotilassa akunkeston on kerrottu olevan jopa kaksi viikkoa. GPS-tilassa virtaa riittää jopa 20 tunniksi. 

 

Treenikaveri ja terveytesi seuraaja

 

Forerunner 55 -mallin sisäisen GPS-toiminteen ansiosta voit seurata aikaa, matkaa, tahtia, nopeutta ja intervalleja niin juoksu-, kuin kävelylenkilläkin. Se suosittelee sinulle räätälöityjä juoksulenkkejä, joiden teho vaihtelee harjoitteluhistoriasi, kuntotasosi ja palautumisaikasi perusteella. Jos haluat kehittyä juoksijana ja parantaa esimerkiksi juoksutapaasi, on askeltiheyshälytys siinä apuna. Se kertoo milloin olet askeltiheytesi tavoitealueen ulkopuolella. Jos harrastat ratajuoksua, voit tallentaa sisäisellä juoksusuoritustoiminnolla tarkat ratamatkat ja näet matkat metreinä. Kilpailuennuste-työkalu huomioi kuntotasosi ja harjoitteluhistoriasi, jotta voit seurata harjoittelun vaikutusta arvioituun loppuaikaan. Jos taas harrastat muuta kuin juoksua, on kellossa sisäisiä urheilusovelluksia saliharjoittelusta allasuintiin, pilatekseen ja jopa hengitysharjoituksia. Palautuminen on yhtä tärkeää kuin itse treenaaminenkin. Kellossa on tätä varten sisäänrakennettu palautumisaikaominaisuus, joka ilmoittaa jokaisen harjoituksen jälkeen suuri sinulle sopivan palautumisajan.

Treenien lisäksi kello seuraa myös terveyttäsi. Se seuraa hengitystäsi päivän aikana, mittaa tehominuutteja, jolloin olet liikkunut keskitehoisesti tai erittäin tehokkaasti. Se arvioi myös kuntoikäsi leposykkeen ja kronologisen ikäsi perusteella. Carmin Connect -sovelluksella voit seurata myös kuukautiskiertoasi tai raskauttasi ja kirjata oireita.

 

Älykkäät ilmoitukset helpottavat arjessa

 

Kun pariliität kellon älypuhelimeesi, saat sähköposti- ja tekstiviestit sekä hälytykset suoraan älykelloon. Näin sinun ei tarvitse välttämättä kaivaa puhelinta esille viestin saapuessa. Pariliitoksen ansiosta voit myös lähettää reaaliaikaisen sijaintisi yhteyshenkilöillesi sisäisen tapahtumantunnistuksen avulla. Lisätietoja tapahtumatunnistuksesta ja hätätoiminnoista löydät Garminin nettisivuilta. Kello on yhteensopiva iPhonen, iPadin ja iPod touchin kanssa, jossa on iOS 13.0 tai uudempi käyttöjärjestelmäversio. Android-puhelimissa tai tableteissa täytyy puolestaan olla 7.0 tai uudempi käyttöjärjestelmäversio, ja laitteen täytyy tukea natiivisti Google Play -kauppaa. Garminin omasta Connect IQ -sovelluskaupasta voit puolestaan ladata mukautettuja kellotauluja, lisätä erilaisia tietokenttiä ja hankkia muita juuri sinulle tarpeellisia sovelluksia.

 

Tärkeimmän tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 1,04” kemiallisesti vahvistettu lasi, värinäyttö
 • Resoluutio: 208 x 208 px
 • Näytön tyyppi: Auringonpaisteessa luettava, transflektiivinen MIP
 • Akun kesto: Älykellotila: enintään 2 viikkoa, GPS-tila: enintään 20 tuntia
 • IP-luokitus: 5 ATM, kestää 50 metrin syvyyttä vastaavaa painetta
 • Anturit: GPS, GLONASS, GALIELO, GARMIN ELEVATE™ -rannesykemittari, kiihtyvyysmittari 
 • Yhteydet: Bluetooth®, ANT+®
 • Käytettävissä olevat juoksuprofiilit: Juoksu, juoksumattojuoksu, ratajuoksu, sisäratajuoksu, virtuaalijuoksu
 • Älypuhelimien yhteensopivuus: iPhone, Android
 • Muisti: 200 tuntia suoritustietoja
 • Lataustapa: Garminin pistokelaturi
 • Paino: 37 grammaa
 • Ranneke: Silikoni, sopii ranteisiin, joiden ympärysmitta on 126–203 mm, rannekkeen leveys 20 mm.

 

 

Garmin Forerunner 55 on tilattavissa verkkokaupastamme neljässä eri värissä, mustana, harmaana, valkoisena ja turkoosina. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi lataus-/datakaapelin ja oppaat.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa