Esittely

Esittelyssä Garmin InReach Mini 2 -satelliittiviestintälaite

  • 5 May 2023
  • 0 kommenttia
  • 470 katselukertaa
Esittelyssä Garmin InReach Mini 2 -satelliittiviestintälaite
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kun kuljet kaukana kaikesta, siellä missä normaalit matkaviestimet eivät enää toimi, on satelliittiverkko apunasi. Garmin InReach Mini 2 -satelliittiviestimen avulla voit pitää yhteyttä kotiisi, olit sitten missä tahansa.

Garmin InReach Mini 2 on pienikokoinen satelliittiviestintälaite, joka kulkee vaikka repun hihnassa roikkuen. Korkeimmasta kohdastaan se on vain vajaan kymmenen sentin mittainen ja leveydeltään hieman yli viisi senttimetriä. Painoa on noin sata grammaa. Iskunkestävyysluokitus (MIL-STD-810) ja IPX7-vesitiiviysstandardi varmistavat sen, että laite ei säikähdä pienistä tai isommistaakaan kolahduksista ja kylvyistä. MIL-STD-810 on Yhdysvaltain armeijan kehittämä testiohjelma, joka koostuu useammasta laboratoriokoemenetelmästä sisältäen muun muassa testit iskunkestävyydestä ja korkeissa olosuhteissa toimimisesta.

InReach Mini 2 on kätevä silloin kun liikut paikoissa, jotka ovat matkapuhelinverkon ulottumattomissa. Se toimii maailmanlaajuisen Iridium®-satelliittiverkon kautta ja viestintä onnistuu joko inReach-laitteiden välillä tai Garmin Messenger -sovelluksen kautta. Huomioithan, että Iridium-verkon käyttämiseen tarvitset erikseen tilattavan satelliittipalvelun. Kun kotona olevaan puhelimeen on ladattu Garmin Messenger -sovellus ja se on pariliitetty inReach Mini 2-laitteeseen, voit lähettää viestejä näiden laitteiden välillä. Hätätilanteessa et kuitenkaan ole pelkän kaverin avun varassa, vaan voit lähettää SOS-viestin Garmin Response℠ -keskukseen, joka on aina avoinna oleva hätäpalvelun koordinointikeskus. Asiantunteva henkilökunta vastaa viesteihisi, jäljittää laitteesi ja ilmoittaa tilanteesi alueen hätävastauspalveluille. Näin voit olla varma, että apu tulee luoksesi. Pelastuspalvelukeskus pitää sinuun ja ennalta määrittelemiisi hätäyhteyshenkilöihin yhteyttä, kunnes tilanne on ratkennut. MapShare™-sivun kautta voit puolestaan jakaa sijaintisi kotiväelle koska tahansa, jolloin he pääsevät seuraamaan reittiäsi. Jos satut eksymään, TrackBack-reititystoiminto ohjaa sinut lähtöpaikkaan samaa reittiä pitkin. Digitaalinen kompassi kertoo suuntatiedot ja sääpäivitykset kertovat millaista säätä reittisi varrelle on luvassa. Viestintälaitteeseen kuuluu myös maksuton Garmin Explore-sivusto, jonka avulla voit suunnitella matkoja jo etukäteen esimerkiksi tietokoneellasi. Sivuston kautta voit myös luoda esimääritettyjä viestejä, joita on sitten helpompi matkan varrelta lähettää. Samaisella sivustolla hallitset myös laitteen asetuksia. Ja jos sinulta löytyy esimerkiksi Garminin urheilukello, voit pariliittää sen InReach Mini 2:n kanssa. Yhteensopivat laitteet löydät Garminin nettisivustolta.

Akun kesto riippuu seurannan lähetysvälin pituudesta, eli siitä kuinka usein sijaintisi lähetetään satelliittiverkon kautta eteenpäin. Yleisimmin käytetty lähetysväli on 10 minuuttia. Valmistajan mukaan akunkestoon vaikuttaa lisäksi se millainen näköyhteys laitteesta on taivaalle. Jos seurannan lähetysväli on 10 minuuttia, suorituksessasi on päällä vakiomuotoinen tallennus ja taivaalle on esteetön näköyhteys, on akun kestoksi luvattu jopa 14 päivää. Jos seurannan lähetysväliksi asettaa 30 minuuttia ja näköyhteys taivaalle on esteetön, nousee akunkesto jopa 30 päivään. Kohtuullisen puuston katveessa akun pitäisi kestää noin 10 päivää.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

  • Mitat: 5,17 x 9,90 x 2,61 cm
  • Näytön koko ja tarkkuus: 23 x 23 mm, 176 x 176 kuvapistettä
  • Paino: 100 g
  • Vedenkestävyysluokitus: IPX7
  • Akku: Ladattava sisäinen litiumioni
  • Akunkesto: Jopa 14 päivää – seurannan lähetysväli 10 min, vakiomuotoinen suorituksen tallennus ja esteetön näköyhteys taivaalle
    Jopa 4 päivää – kohtuullinen puuston katve (oletus)
    Jopa 5 päivää – seurannan lähetysväli 10 min, tarkka suorituksen tallennus ja esteetön näköyhteys taivaalle
    Jopa 2 päivää – kohtuullinen puuston katve
    Jopa 30 päivää – seurannan lähetysväli 30 min, vakiomuotoinen suorituksen tallennus ja esteetön näköyhteys taivaalle
    Jopa 10 päivää – kohtuullinen puuston katve
    Jopa 1 vuosi – virta katkaistuna
  • Liitännät: USB-C

Yksityiskohtaisemmat tekniset tiedot löydät Garminin nettisivuilta. 

 

 

Garmin InReach Mini2 on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehdot ovat musta ja punainen. Myyntipakkaus sisältää laitteen lisäksi USB-kaapelin, karbiinihaan ja oppaat.

 

Onko satelliittiviestintälaite sinulle tuttu, vai kenties vielä harkintalistalla? Kommentoi alle. 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa