Esittelyssä Garmin Venu 2 ja Venu 2S -älykellot

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 398 katselukertaa Garmin on tuonut markkinoille myyntiin kaksi uutta älykellomallia – Garmin Venu 2 ja Garmin Venu 2S:n. Molemmat Venu-sarjan multisport-kellot pitävät sisällään kattavat ominaisuudet hyvinvoinnin ja urheilusuoritusten seurannalle, joiden ansiosta ne ovat oivallisia treenikumppaneita niin aktiivi- kuin arkiliikkujillekin. Lisäksi molemmat kellot ovat varustettu myös pitkäkestoisella akulla sekä GPS-toiminnolla.   Monipuoliset hyvinvoinnin ja treenisuoritusten seurantaominaisuudet Uudet Venu-sarjan kellot pitävät sisällään monia toimintoja oman hyvinvoinnin ja urheilusuoritusten seurannalle, joiden avulla voit ymmärtää paremmin, mitä kehossasi tapahtuu. Ominaisuuksiltaan molemmat kellot ovat hyvin samanlaisia. Niiden avulla voit seurata päivittäistä aktiivisuutta, sykettä, poltettuja kaloreita, unenlaatua, veren happisaturaatiota, stressitasoa ja nesteytystä ympäri vuorokauden. Lisäksi kelloista löytyy naisille suunnattuja terveystoimintoja sekä elimistön fyysistä kuntoa arvioiva ominaisuus. Tämä niin kutsuttu "kuntoikä"-toiminto arvioi ikäsi muun muassa liikuntasuoritustesi, leposykkeesi sekä painoindeksisi perusteella. Kello antaa myös vinkkejä siihen, miten omaa fyysistä kuntoikää voi halutessaan alentaa. Venu 2 ja 2S -kelloissa on aina valmiudessa oleva aktiivisuuden seuranta, joka tallentaa päivittäisen askelmäärän, tehominuutit, kulutetut kalorit, kuljetun matkan, kiivetyt kerrokset sekä unitilastot. Molemmissa kelloissa on Body Battery -niminen energianseurantatoiminto, joka kertoo sinulle optimaaliset ajat liikuntaan ja lepoon. Garminin mukaan kellojen unenseurantaan on Venu-sarjan uutuuksissa panostettu tavallista enemmän. Unitasojen erottelun lisäksi kellot antavat vinkkejä unenlaadun parantamiseen, ja ne osaavat esimerkiksi seurata kääntyilyäsi yön aikana.  

 Näiden ominaisuuksien lisäksi kelloista löytyy myös muita kokonaisvaltaista hyvinvointiasi tukevia toimintoja. Pulssioksimetrin avulla voit tarkistaa veren happisaturaatiosi, jotta näet, miten hyvin kehosi käyttää happea. Rentoutumismuistutukset kehottavat sinua tekemään lyhyen hengitysharjoituksen, kun kello havaitsee, että olet stressaantunut. Voit myös asettaa tavoitteita nesteytyksen seurannalle, joka muuttuu aina sen mukaan, kuinka paljon hikoilet suoritustesi aikana. Garminin mukaan molemmat Venu-kellot tunnistavat yhteensä 25 erilaista treenitilaa. Esiladattuina kelloista löytyy valmiina erilaisia lajeja, kuten juoksu, pyöräily, voimaharjoittelu sekä golf. Voit hakea lisää mieluisia harjoituslajeja Garmin Connect -sovelluksesta ja synkronoida ne suoraan kelloosi. Venu-kellot pitävät sisällään myös animoituja treeniohjelmia, joiden myötä ne toimivat hyvänä personal trainerina. Molemmat kellot toimivat oivallisena kumppanina myös uintiharjoituksissa, sillä niiden vedenkestävyysluokituksen ansiosta ne kestävät vettä jopa 50 metriin asti. Lisäksi kelloista löytyy GPS-toiminto kuljetun matkan ja reittien tallentamista varten. GPS on hyödyllinen etenkin pyöräily-, juoksu-, sekä suunnistusharjoituksissa. Saat siirrettyä Garmin Connect -sovellukseen kelloosi tallennetut aiemmat suoritukset, jonka jälkeen sovellus muodostaa nähtäväksesi kertyneestä datasta tarkempaa raporttia.  

  Tyylikäs ja kestävä muotoilu Vaikkakin molemmat Venu-uutuudet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin samanlaisia, on niistä löydettävissä eroja ulkoasunsa puolesta. Eroavaisuuksia löytyy muun muassa kellotaulujen koossa, rannekkeiden leveydessä sekä mallien värivaihtoehdoissa. Kooltaan Venu 2 on hieman suurempi, kuin Venu 2S. Venu 2 -kellon kellotaulu on kooltaan 45 millimetriä ja sen rannehihnan leveys on 22 millimetriä. 2S-mallissa kellotaulu on kooltaan hieman sirompi, sillä se on halkaisijaltaan 40 millimetriä. Rannehihnan leveys on siinä puolestaan 18 millimetriä. Värivaihtoehtojen määrä on Venu 2S -kellossa hieman kattavampi, kuin Venu 2:ssa. 2S-älykellosta löytyy yhteensä neljä eri väriä: valkoinen, hopea, harmaa ja kulta. Venu 2 taas on saatavilla kahdessa värissä: mustana ja hopeisena. Halutessasi voit personoida kelloa oman tyylisi mukaiseksi vaihtamalla ranneketta. Voit myös mukauttaa kelloasi Connect IQ -sovelluskaupan avulla ja ladata siihen haluamiasi sovelluksia, widgetejä, mukautettuja kellotauluja sekä erillisiä tietokenttiä. Tietokentissä esimerkiksi suoritusten tiedot saa näkymään uudella tavalla. Garminin mukaan sovelluskaupasta tehdyt lataukset synkronoituvat suoraan laitteeseesi. Molemmissa Venu-kelloissa on kirkkaaksi kehuttu AMOLED-värinäyttö, joka on aina päällä. Aina valmiudessa oleva näyttö tuo helpotusta esimerkiksi suoritusten ja muun datan seurannalle. Kelloista löytyy myös kestävä Gorilla Glass 3 -suojalasi sekä ruostumaton teräskehys, joiden ansiosta sen kerrotaan kestävän kovemmassakin käytössä. Molemmissa kelloissa on silikoninen ranneke, jonka myötä kelloa on myös mukava käyttää.  

  Arkea helpottavat toiminnot ja pitkäkestoinen akku lisäävät käyttömukavuutta entisestään Molempiin Venu-sarjan kelloihin on mahdollisuus saada ilmoitukset suoraan puhelimestasi Bluetooth-yhteyden avulla. Voit saada kelloon näkyviin tiedot muun muassa saapuneista sähköposti- ja tekstiviesteistä. Bluetoothin avulla voit myös kuunnella kuulokkeillasi musiikkia suoraan Spotifysta tai Deezeristä. Garmin Pay -maksutoiminnon avulla voit jättää lompakkosi huoletta kotiin, sillä ostosten maksaminen onnistuu suoraan kellon avulla. Garmin Pay -toimintoa voi käyttää kaikissa niissä paikoissa, missä lähimaksu toimii. Maksutoiminnon kerrotaan toimivan monien yleisimpien luotto- ja maksukorttien kanssa, kuten Visan ja MasterCardin. Molemmat älykellot ovat varustettu pitkäkestoisella akulla. Akunkesto on Venu 2:lla ja Venu 2S:llä hieman erilainen. Tavanomaisella käytöllä Venu 2 -kellon akun kerrotaan kestävän jopa 11 päivää ja Venu 2S:n kahdeksan päivää. GPS + musiikki -tilassa Venu 2 -älykellon akku kestää kahdeksan tuntia ja 2S-kellon akku seitsemän tuntia. Kelloihin saa nopeasti lisää virtaa pikalatauksen ansiosta. Molemmille uutuuksille luvataan kymmenen minuutin latauksella jopa vuorokausi lisää käyttöaikaa. Voit myös pidentää älykellon akunkestoa säätämällä niitä asetuksia, joilla on merkittävin vaikutus akunkestoon.  

  Tekniset tiedot vertailussa Alla olevasta taulukosta näet älykellojen tekniset ominaisuudet tarkemmassa vertailussa. 

Malli Garmin Venu 2 -älykello Garmin Venu 2S -älykello
Mitat 4,5 x 4,5 x 1,2 cm 4,1 x 4,0 x 1,2 cm
Paino 49 g 38,2 g
Ranneke 22 mm QuickRelease - sopii ranteeseen, jonka ympärysmitta on 135-200 mm 18 mm QuickRelease - sopii ranteeseen, jonka ympärysmitta on 110-175 mm
Näytön koko 1,3 tuumaa 1,1 tuumaa
Näytön tarkkuus 416 x 416 pikseliä 360 x 360 pikseliä
Kellolasin materiaali Corning Gorilla Glass 3 Corning Gorilla Glass 3
Yhteydet WiFi, Bluetooth, ANT+ WiFi, Bluetooth, ANT+
Akun kesto Jopa 11 päivää älykellotilassa. 8 tuntia GPS + musiikki -tilassa Jopa 8 päivää älykellotilassa. 7 tuntia GPS + musiikki -tilassa
Vesitiiviys 5 ATM (vesitiivis 50 metriin asti) 5 ATM (vesitiivis 50 metriin asti)


  Tilaa Garmin Venu 2 -älykello täältä Tilaa Garmin Venu 2S -älykello täältä  Lue lisää:
0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa