Esittely

Esittelyssä Honor 90 Smart 5G

  • 13 May 2024
  • 0 kommenttia
  • 163 katselukertaa
Esittelyssä Honor 90 Smart 5G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Honor 90 -sarja on saanut äskettäin uuden jäsenen. Mallinimellä Honor 90 Smart 5G kuuluu keskihintaluokan edullisempaan päähän. Vaikka kyse ei olekaan lippulaivamallista, sisältää se silti mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia, joita tämän hintaluokan puhelimissa ei kovin paljon nähdä. Yksi niistä on 108 megapikselin pääkamera. Tutustutaan seuraavaksi hieman tarkemmin mitä muuta uutuuspuhelin pitää sisällään.

Ulkoisesti Honor 90 Smart 5G muistuttaa vahvasti vuonna 2023 julkaistua Honor 90 5G -mallia. Takapinta ja kamera-alue ovat hyvin samannäköiset, mutta pieni ero on puhelimen muotoilussa. Smart-malli on aavistuksen kantikkaampi ja hivenen paksumpi kalliimpaan malliin verrattuna. Lisäksi sen näyttökoko on ihan vähän isompi. Värimaailma jatkaa aiemmista malleista tuttua tyyliä. Valikoimassa on Emerald Green ja Midnight Black -mallit.

 

Silmäystävälliset näyttöominaisuudet

 

Honor 90 Smart -mallissa on 6,8 tuuman TFT LCD -näyttö 16,7 miljoonan sävyn väritoistolla ja 90 hertsin virkistystaajuudella, joka on hyvinkin perustasoa tämän hintaluokan puhelinmalleissa. Näytön kirkkaus yltää 850 nitiin ja se on varsin hyvä lukema tämän hintaluokan puhelimissa. Valmistaja kertoo, että siitä näkee ilman silmien siristelyä jopa aurinkoisellakin säällä. Näytössä on lisäksi TÜV Rheinlandin sertifioima sinivalosuodatus ja vuorokaudenaikaan mukautuva värisävy. Tämä vähentää silmiin kohdistuvaa rasitusta ja vaikuttaa positiivisesti unen saantiin.

 

Kamera monipuolisilla ominaisuuksilla

 

Puhelimen takaosassa on erillinen kamera-alue, johon on sijoitettu kaksi linssiä allekkain. Kamerakolmikon pääkamerassa on peräti 108 megapikseliä. Tämän apuna ovat kahden megapikselin laajakulmakamera sekä kahden megapikselin makrokamera. Pääkameran ominaisuuksiin kuuluu korkean resoluution tila, jonka ansiosta yksityiskohdat näkyvät kuvissa tarkemmin. Hämäräkuvauksessa hyödynnetään puolestaan pikselinyhdistämistekniikkaa, jolloin kuviin saa enemmän valoa. Kamerasovelluksessa on myös paljon kuvaamista helpottavia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi potrettivalokuvaus-ominaisuus. Kahdeksan megapikselin etukamera on puolestaan sijoitettu pistemäisesti näytön yläreunan keskelle.

 

Voimanpesänä MediaTekin tekniikkaa

 

Honor 90 Smart 5G:n ytimestä vastaa MediaTekin kehittämä Dimensity 6020 -järjestelmäpiiri. Se on julkaistu reipas vuosi sitten ja on tarkoitettu nimenomaan edullisen ja alemman keskitason 5G-älypuhelimiin. Vastaava suoritin on käytössä esimerkiksi Honor 90 Lite -mallissa. Käyttömuistia puhelimessa on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Akku on kooltaan 5330 mAh ja se latautuu 35 watin pikalatauksella. Myyntipakkaus ei tosin sisällä Honorin omaa SuperCharge -laturia, vaan se tulee ostaa erikseen. Käyttöjärjestelmäversioksi on valittu Android 13 osana MagicOS 7.2 -ohjelmistoa. Käyttöjärjestelmien päivityslupausta tai tietoa tietoturvapäivityksistä ei toistaiseksi ole kerrottu. 

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

Näyttö: 6,8” TFT LCD -näyttö Full HD+-tarkkuudella, 90 Hz virkistystaajuus

Resoluutio: 2412 x 1080

Etukamera: 8.0 Mp (f/2.0)

Takakamerat: 108 Mp pääkamera (f/1.75) + 2 Mp syvyyskamera (f/2.4) + 2 Mp makrokamera (f/2.4)

Suoritin: MediaTek Dimensity 6020

Käyttöjärjestelmä: Android 13 MagicOS 7.2 -käyttöliittymällä

Muisti: 4 Gt / 128 Gt

Akku: 5330 mAh, tuki 35 watin pikalataukselle

Mitat: 166,7 x 76,5 x 8,24 mm

Paino: 199 g

Muuta: sormenjälkilukija kyljesä, stereokaiuttimet 

 

Honor 90 Smart 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi USB-C-kaapelin, SIM-työkalun, pikakäyttöoppaan ja turvallisuustiedotteen, sekä takuukortin.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa