Esittelyssä Honor 9X Lite – Trendikäs uutuusmalli istuu nuorekkaaseen tyyliin

 • 16 November 2021
 • 0 kommenttia
 • 62 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19Huawein sisarbrändi Honorin äskettäin julkaisema kevään uutuusmalli Honor 9X Lite näki päivän valon hetki sitten. Nyt se on avattu ennakkomyyntiin verkkokauppaamme ja laitteen toimitukset alkavat arviolta 10.5. Honor 9X Lite on muokattu versio muutaman vuoden takaisesta Honor 8X -mallista, joten ulkoisesti se saattaa monelle olla tutun näköinen. Puhelimesta löytyy myös tutut Googlen palvelut.


 


Honor 9X Lite on suunniteltu erityisesti nuorekkaalle kohderyhmälle ja näyttävän ulkokuorensa lisäksi laitteesta löytyy myös tehoa sekä älykkäitä ominaisuuksia. Honorin Suomen maajohtajan Hugo Hu:n sanoin - ”Honor 9X Lite on suunniteltu niille, jotka haluavat edullisella hintalapulla varustetun tehokkaan puhelimen.”


 


Laitteen kruununa on silmäystävällinen teräväpiirtonäyttö


 


Eniten hehkutettu ominaisuus laitevalmistajan toimesta on saumaton 6,5” HD FullView -näyttö, joka kattaa lähes kokonaan puhelimen etuosan. Näytön ja rungon välinen suhde on 91%. Reunaton muotoilu mahdollistaa sen, että runko pysyy kompaktin kokoisena ja puhelinta on näin ollen helppo käsitellä. Valmistajan mukaan 19.5:9 -kuvasuhde ja parannettu visuaalisuuden laatu tarjoavat lisäksi elokuvamaisen kokemuksen.


 


Puhelimelle on myönnetty myös TÜV Rheinland silmäystävällisyyden sertifiointi. Se tarkoittaa sitä, että näytön ollessa silmäystävällisessä tilassa, sinisen valon määrä on pienempi ja silmät rasittuvat vähemmän. Heijastuksen eston avulla näytöltä näkee jopa kirkkaassa auringonvalossa ja erillinen yötila-ominaisuus helpottaa lukemista iltaisin. TÜV Rheinlandin sertifioinnista voit halutessasi lukea lisää Huawein nettisivustolta.


 


Tekoälyä hyödyntävä kamera helpottaa kuvaamista


 


Honor on tuonut uutuusmalliinsa tekoälyä hyödyntäviä kameraominaisuuksia. Tekoälyä hyödynnetään sekä studiotasoisissa muotokuvissa, että urheilukuvauksissa. Valmistajan mukaan puhelimesta löytyy neljä eri valaistuksella olevaa muotokuvaominaisuutta, jotka antavat kuville uutta, studiotasoista ilmettä. Eri valaistustilojen määrittämisen lisäksi kuvia voidaan parantaa bokeh-tehosteella, joka löytyykin nykyään monesta kalliimman hintaluokan puhelimesta. Bokeh tarkoittaa sitä, että kuvattava kohde näkyy kuvassa tarkkana ja tausta puolestaan on sumeampi. Alhainen suljinnopeus ja liiketunnistus mahdollistavat puolestaan nopeiden tilanteiden kuvaamisen vaikka urheilutilanteissa. Lisäksi puhelimessa on erillinen Super Night Shot -kuvaustila, joka vähentää pitkästä valotusajasta aiheutuvaa tärinää ja saa pimeällä otetut kuvat näyttämään terävämmiltä.


  


Tehoa ja graafista suorituskykyä myös pelaajan tarpeisiin


 


Uutuusmallin suorituskyvystä vastaa Kirin710 -piirisarja, joka löytyy myös aiemmin julkaistuista Honor 20 Lite -puhelimesta. Käyttömuistia laitteessa on 4 Gt ja sisäistä tallennusmuistia peräti 128 Gt. Pelikokemuksen parantamiseksi puhelimesta löytyy GPU Turbo -tekniikka, joka valmistajan mukaan parantaa grafiikkasuorituskykyä ja alentaa virrankulutusta. Pelikokemus on näin ollen sujuvampi ja laadukkaampi, laite ei pelatessa kuumene ja akkukin kestää pidempään. Akku on kooltaan 3750 mAh, joka on samaa luokkaa esim. Honor 20, OnePlus 7T ja Huawei P40 5G:n kanssa


 


Tärkeimmät tekniset tiedot:


  • Materiaali: Lasi-alumiini

 • Mitat: 8,0 x 76,6 x 160,4 mm

 • Paino: 188 g

 • Näyttö: 6,5” HD FullView

 • Etukamera: 8 Mpix (f/2,0)

 • Takakamera: 48 Mpix pääkamera (f/1,8) + 2 Mpix syvyyskamera (f/2,4)

 • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie + Emui 9.1 Lite

 • Sisäinen muisti: 128 Gt

 • RAM-muisti: 4 Gt

 • Akku: 3750 mAh

 • Muuta: Sormenjälkilukija, kasvojen tunnistus, micro-USB -liitäntä, Dual-SIM, tuki muistikortille


 


Miksi Honor X Lite?


 


Päällisin puolin Honor 9X Lite vaikuttaa erittäin tyylikkäältä ja hinta-laatusuhteeltaan varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta. Värivaihtoehtoina ovat Emerald Green ja Midnight Black. Koska puhelin perustuu vanhempaan laitemalliin, on siinä yhä mukana esiasennettuna Googlen palvelut ja Google Play -sovelluskauppa. Tämä miellyttää varmasti Googlen palveluihin tottuneita käyttäjiä. Laitteesta löytyy myös tuttu 3,5 mm kuulokeliitäntä, joten laitteen lataus ja langallisten kuulokkeiden käyttö onnistuvat samanaikaisesti.


 


Tilaa Honor 9X Lite tästä
Lue lisää:


 0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa