Skip to main content

Honorin uutuus on taittuvanäyttöinen Honor Magic Vs 5GJärjestyksessään tämä on toinen taittuvanäyttöinen puhelin valmistajalta Honor Magic V:n jälkeen, mutta ensimmäinen joka saapuu kansainvälisille markkinoille. Honor on kiinnittänyt huomiota puhelimen muotoiluun, sillä se on sekä tyylikäs että ohut ja samalla käteen sopiva. Puhelimessa on myös laadukkaat ja suuret näytöt, jonka ansiosta esimerkiksi sovellusten moniajo on helppoa. Honor Magic Vs 5G on varustettu viidellä kameralla, joilla saat taltioitua kaikki elämäsi hetket silmänräpäyksessä. Puhelin on saatavilla kahdessa eri värissä: musta ja syaani. Tutustutaan artikkelissa tarkemmin siihen, mitä kaikkea tämä uutuus pitää sisällään.

 

Kahdella näytöllä enemmän mahdollisuuksia

 

Honor Magic Vs 5G on varustettu hieman kaarevalla 6,45 tuuman ulkonäytöllä, jossa on 21:9-kuvasuhde ja 120 hertsin dynaaminen virkistystaajuus. Valmistajan mukaan tämä näyttö sopii täydellisesti käteesi, ja sisällön selaaminen on nautinnollista. Lisäksi näytössä on uusi tarkennusteknologia, joka lisää kirkkautta ja samalla vähentää virrankulutusta. Voit siis nauttia selkeästä katselukokemuksesta myös valoisissa olosuhteissa.

Kun avaat puhelimen, paljastuu käyttöösi laaja 7,9 tuuman AMOLED-näyttö, jonka näytön ja rungon välinen suhde on 90 %. Näytön tarkkuus on 2272 x 1984 pikseliä ja virkistystaajuus 90 hertsiä. Honor kertoo suuren näytön tarjoavan mukavan katselu- ja käyttökokemuksen, katsoit sitten elokuvia tai pelaat puhelimella. Voit myös jakaa näytön neljälle eri sovellukselle samanaikaisesti, mikä helpottaa siirtymistä sovelluksesta toiseen. Tämä ominaisuus takaa saumattoman multitaskingin.

Ulko- ja sisänäyttö ovat varustettu 1920 hertsin korkeataajuisella PWM-himmennyksellä ja vuorokausirytmiä mukailevalla sinivalosuodattimella. Yhdessä nämä ominaisuudet vähentävät silmien rasitusta erityisesti matalalla kirkkaustasolla. Voit siis käyttää puhelinta pitkiäkin aikoja huoletta. Lisäksi molemmat näytöt tukevat HDR10+ -tekniikkaa, voit siis nauttia värikylläisistä ja kontrastisista sisällöistä.

 

Syaanin värisessä puhelimessa takaosa on mattapintaista lasia.

Suuri akku ja tehokas suoritin

 

Honor Magic Vs 5G pitää sisällään 5000 milliampeerin akun, joka mahdollistaa puhelimen käyttämisen aamusta iltaan. Voit ladata laitteen akun täyteen 66 watin pikalatauksella 46 minuutissa. Vaikka akku on suuri, on laitteesta saatu tehtyä ohut, sillä se on vain 12,9 millimetriä paksu. Valmistaja kertoo, että laitteen molemmille puolille on jaettu akkukennot ja uudistunut, yhdestä osasta valettu rattaaton saranamekanismi mahdollistaa kevyen ja tasapainoisen muotoilun. Saranan rakenteen ansiosta puhelinta taittaessa kiinni, ei näyttöjen väliin jää suurta rakoa. Honor lupaa saranan kestävän 400 000 taittokertaa.

Tehot Honor Magic Vs 5G saa Quoalcommin Snapdragon 8+ Gen 1 suorittimisesta, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi ja 30 prosenttia energiatehokkaampi kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1. Laitteessa on 12 gigatavua käyttömuistia ja sen lisäksi 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Valmistaja lupaa tallennustilan mahdollistavan aikaisempaa tehokkaammat siirtonopeudet ja pienemmän virrankulutuksen.

 

Mustan Honor Magic Vs 5G:n takaosa on kiiltävää lasia.

Viidellä kameralla loistavia kuvia

 

Honor Magic Vs 5G on varustettu viidellä kameralla, joista kaksi toimii etukameroina ja kolme on takaosassa. Pääkamerassa megapikseleitä on 54 ja se hyödyntää Sonyn IMX800-sensoria. Pääkamerassa on myös tuki automaattitarkennukselle. Toisena kamerana puhelimessa on 50 megapikselin tarkkuudella varustettu ultralaajakulmakamera. Sillä saat taltioitua kuvat 122 asteessa. Honor kertoo ultralaajakulmakameran toimivan myös makrokamerana, sillä voit ottaa kuvia jopa 2,5 senttimetrin etäisyydeltä kuvattavasta kohteesta. Kolmas kamera on kahdeksan megapikselin telekamera, josta löytyy sekä optinen kuvanvakautus ja tuki kolminkertaiselle optiselle zoomaukselle. Puhelimessa on kaksi 16 megapikselin etukameraa, joista toinen on sijoitettu ulkopuolen näyttöön ja toinen sisäpuolelle. Puhelimesi on siis aina valmiina selfieihin, olit sitten taittanut tai avannut puhelimen näytön.

Kamerakokonaisuudet on varustettu monilla eri kuvaustiloilla. Pääkamerasta löytyy muun muassa AI-kuvaus, superlaajakuva, yökuvaus, muotokuva, valokuva, pro-tila, panoraama, supermakro, hymykuvaus ja hidastus. Etukameran ominaisuuksiin kuuluu edellä mainituista muotokuva, hymykuvaus ja yökuvaus. Sen lisäksi siitä löytyy peili-ominaisuus ja eleohjaus.

 

Tekniset tiedot:

 

  • Sisänäyttö: 7,9” OLED-näyttö, 10.3:9 kuvasuhde, 2272 x 1984 tarkkuus, 90 hertsin virkistystaajuus
  • Ulkonäyttö: 6,45” OLED-näyttö, 21.3:9 kuvasuhde, 2560 x 1080 tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus
  • Takakamerat54 MP pääkamera (f/1.9) | 50 MP ultralaajakulmakamera (f2.4) | 8 MP telekamera (f/2.4)
  • Etukamerat: 2 x 16 MP
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
  • Muisti: 12 Gt RAM-muisti + 512 Gt tallennustila
  • Akku: 5000 mAh, langallinen Honor 66 W SuperCharge
  • Käyttöjärjestelmä: MagicOS 7.1 (perustuu Android 13)
  • Mitat: Pituus: 160,3 mm | leveys taitettuna 72,6 mm | leveys avattuna 141,5 mm | syvyys taitettuna 12,9 mm | syvyys avattuna 6,1 mm
  • Paino: 267 g
  • MuutaSormenjälkitunnistin, 2D-kasvojen tunnistus etukamerassa, NFC, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C, USB 3.1 Gen1, nano-SIM + nano-SIM/eSIM

 

 

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi Honor SuperCharge -laturin, USB-C-latausjohdon, pika-aloitusoppaan, SIM-kortin poistotyökalun, esiasennetut sisemmän ja ulkoisen näytön suojakalvot, takuuohjeen ja TPU-suojakuoren. Tilaa Honor Magic Vs 5G verkkokaupastamme.

 

--

Lue myös:

 

Mielenkiintoista nähdä muitakin taittuvia laitteita Samsungin lisäksi. Toivottavasti Huawein taitekohta on sellainen, ettei se mene rikki itsestään muutaman kuukauden käytön jälkeen. Netti on täynnä raportteja hajonneista Samsungin Fold 3 ja 4 sekä Flip-luureista. Toivottavasti myös Samsung saa korjattua saranakohdan toiminnan uuteen Fold 5-malliin. Kallis laite korjata selkeän valmistus/suunnitteluvirheen aiheuttaman hajoamisen vuoksi. Näyttö näissä on monissa jo 1000€, ja purkamisen yhteydessä voi joutua poistamaan ja vaihtamaan mm. akkuja.


Vastaa