Esittelyssä Huawei AppGallery – Sovellusten määrä kasvaa vauhdilla myös Suomessa

  • 16 November 2021
  • 4 kommenttia
  • 108 katselukertaa
AppGallery on Huawein virallinen sovelluskauppa, josta voit ladata lukuisia suosittuja sovelluksia Huawei-laitteeseesi.


AppGalleryn valikoima kasvaa jatkuvasti niin Suomessa, kuin maailmalla. Kansainvälisesti suosituista sovelluksista muun muassa Microsoft Office, BBC, Snapchat, Twitter, Tinder, TikTok ja Amazon Shopping ovat jo ladattavissa ja kotimaisista sovelluksista esimerkiksi Yle Areena, Finnair, Tori, Iltalehti ja Foreca Weather ovat jo julkaisseet tai julkaisemassa sovelluksensa myös AppGalleryssa. AppGallerysta löydät myös Quick Apps -pikasovelluksia, jotka eivät rasita älylaitteesi muistikapasiteettia. Suomessa näistä hyvinä esimerkkeinä Kauppalehti, Ilta-Sanomat ja Posti.


AppGallery sisältää yhteensä 18 sovelluskategoriaa, joihin lukeutuvat muun muassa uutiset, viihde ja sosiaalinen media. Toivelista-toiminnon avulla käyttäjät voivat toivoa sovelluksia, joita kaupasta ei vielä löydy. Huawei käy myös parhaillaan neuvotteluja lukuisten suomalaisten sovelluskehittäjien ja yritysten kanssa, jotta kaikki tärkeimmät kotimaiset sovellukset löytyvät tulevaisuudessa myös AppGallerysta.


 Sovellukset tarkistetaan tiukalla seulallaAppGallery on osa Huawei Mobile Services -ekosysteemiä, joka on käytössä jo 170 maassa ja yli 600 miljoonassa Huawei-laitteessa. Vuonna 2018 julkaistulla AppGallerylla on puolestaan jo 400 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja kasvu on ollut vahvaa paitsi kansainvälisesti, myös Suomessa.


AppGallery hyödyntää Huawei HiAI-tekoälyalustaa, joka takaa sovelluksille parhaan mahdollisen toimivuuden ja yhteensopivuuden Huawein laitteilla. Sovelluksille on myös korkeat laatu- ja turvallisuusstandardit ja jokainen sinne ladattava sovellus tarkistetaan tiukalla seulalla. Huaweilla onkin jokaisessa maassa oma tiimi, joka käy sovelluksia läpi manuaalisesti. Näin estetään mahdollisten haittaohjelmien pääsy sovelluskauppaan.


Viime vuonna AppGalleryyn lähetettiin 690 000 sovellusta, joista 37 % hylättiin puutteiden vuoksi. Näissä tapauksissa kehittäjiä ohjeistetaan miten sovellusta tulisi kehittää ja parantaa.


Usein kysytyt kysymyksetSisältävätkö uudet Huawei AppGallery -puhelimet Google Play -sovelluskaupan, YouTuben tai muita Googlen palveluita?


Uudet Huawei AppGallery -puhelimet eivät sisällä Google Play -sovelluskauppaa, YouTubea tai muita Google-palveluita esiasennettuina. Voit ladata sovelluksia suoraan uuteen laitteeseesi AppGalleryn avulla. AppGalleryn sovellustarjonta kasvaa jatkuvasti.


Mitä tarkoittaa, että Google Mobile Services -palveluihin (GMS) ei ole pääsyä?


GMS:n käyttöoikeuksien puuttuminen tarkoittaa, että jotkut Android-sovellukset, jotka vaativat Google-tukea, eivät välttämättä toimi täysin Huawei-puhelimissa. Jos sinun on käytettävä näitä sovelluksia, voit ladata ne Huawei AppGallerysta, suoraan sovelluksen/yrityksen omilta sivuilta tai jonkin kolmannen osapuolen sovelluskaupan kautta (esim. Amazon AppStore). Jos et edelleenkään pääse haluttuun sovellukseen, voit kokeilla puhelimen selainta. Voit myös siirtää vanhasta puhelimestasi sovelluksia uuteen puhelimeen Phone Clone –sovelluksen avulla.


Mikä on ero Huawei Mobile Services (HMS) ja Google Mobile Services (GMS) välillä?


Huawei Mobile Services (HMS) on Huawein oma ekosysteemi sovelluksille. Sekä HMS että GMS hyödyntävät Android Open Source Projektia (Android-järjestelmä) ja molemmat tukevat Android-sovelluksia. Jotkut Google-tukea tarvitsevat Android-sovellukset eivät kuitenkaan välttämättä toimi oikein Huawei Mobile Services (HMS) -alustalla.


Keneltä voin kysyä Google Mobile Services -aiheisia kysymyksiä Huawei-puhelimiin liittyvissä asioissa?

Jos sinulla on kysyttävää Huawein puhelimista tai AppGallerysta, voit olla yhteydessä suoraan Huawei Suomen asiakaspalveluun:

Sähköposti: mobile.fi@huawei.com
Puhelin: +358 923138998
Whatsapp: +358 466422911
Nettisivut: https://consumer.huawei.com/fi/support/


Mikä on Huawei Mobile Services (HMS)?


Huawei Mobile Services (HMS) on Huawein oma ekosysteemi sovelluksille, jotka on rakennettu yhteistyössä globaalien kehittäjäkumppanien kanssa. HMS-ekosysteemiin on rekisteröitynyt jo yli miljoona kehittäjää eri puolilla maailmaa. Huawei Mobile Services kattaa AppGallery –sovelluskaupan lisäksi mm. Huawei Cloud –pilvipalvelun, Huawein oman selaimen sekä sisältöpalveluita, kuten Huawei Video ja Huawei Music -palvelut.


Voinko käyttää Facebookia ja WhatsAppia Huawei-laitteissa?


Facebook ja WhatsApp ovat kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka voidaan asentaa ja joita voidaan käyttää normaalisti Huawei-laitteilla.

Voit ladata sovellukset suoraan puhelimeesi Facebookin ja WhatsAppin virallisten verkkosivustojen kautta millä tahansa mobiiliselaimella:
https://www.facebook.com/android_upgrade
https://www.whatsapp.com/android/

Joitain sovelluksia ei voi ladata AppGallerystä. Mitä voin tehdä?

Vaihtoehto 1. AppGallerysta löytyy toivelista-asetus. Lisää haluamasi sovelluksen nimi toivelistalle ja lähetä se. Saat ilmoituksen, kun tämä sovellus on saatavana HUAWEI AppGallery -palvelussa.


   1. Jos hakutulos on tyhjä tai haluttua sovellusta ei löydy, pyyhkäise alas hakutulosluettelosta ja lisää sovellus painamalla ”Lisää toivelistalle”.

  2. Mene AppGalleryyn, siirry kohtaan Minä ja valitse ”Toivelista” lisätäksesi sovellus. Kun lisäät sovelluksen toivelistalle, muista kirjoittaa oikea sovelluksen nimi. Jos sinulla on lisätietoja sovelluksesta, voit täyttää kuvauksen ja liittää kuvakaappaukset yksityiskohtaisempaa kuvausta varten.


Vaihtoehto 2. Voit myös kokeilla etsiä sovellusta selaimella tai ladata sovelluksen kolmannen osapuolen sovelluskaupasta.


Tukeeko laitteeni sovelluksen sisäisiä ostoja (IAP, In app purchases)?


Laitteesi tukee sovelluksen sisäisiä ostoja (IAP), kuten luottokorttimaksuja ja laskutusta. Google Payta ei tueta.


Entä jos en voi kirjautua sisään joihinkin sovelluksiin Google-tililläni?


Tällä hetkellä et voi kirjautua sisään joihinkin sovelluksiin Google-tunnuksillasi. Voit yrittää kirjautua sisään muilla tunnuksilla tai tunnistustavoilla.


Tuleeko uuteen Huawei AppGallery -puhelimeen viimeisimmät käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivitykset?

Huawei toimittaa säännöllisesti käyttöjärjestelmäpäivityksiä, tietoturvapäivityksiä ja huoltotiedotteita sekä uusiin, että jo markkinoilla oleviin laitteisiin.


Voinko siirtää tietoja, kuten yhteystietoja, valokuvia, kalentereita, vanhasta puhelimestani uuteen Huawei AppGallery -laitteeseen?

Kyllä, suurin osa tiedostoista ja sovelluksista on siirrettävissä vanhasta puhelimestasi uuteen puhelimeen helposti Huawei Phone Clone –solvelluksen kautta.


Ovatko sovelluksiin tallennetut henkilötiedot ja muut henkilökohtaiset tiedot edelleen turvassa Phone Clone -siirron jälkeen?

Phone Clone siirtää sovelluksia ja tiedostoja vain olemassa olevasta laitteesta uuteen laitteeseen, ei muualle.

Lue lisää:
- Huawein P40-sarja loistaa kameraominaisuuksillaan - Esittelyssä P40 5G, P40 Pro 5G ja P40 lite 


Huawei Watch GT 2 – tyylikäs ja siro treenikaveri vakuuttaa akun kestollaan
Esittelyssä Huawei P Smart Pro - Innovatiivista kameratekniikkaa tehokkaassa raudassa


4 kommenttia

Miten tässä uudessa P40:ssä toimii esim Wilma, pankkien äpit (esim Nordean), Easypark, Jopox, kauppojen omat äpit (esim. K-Ruoka, H&M), Spotify, Mobilepay, Ruutu, katsomo jne... Nää on itelle ne tärkeät ja puhelin kiinnostaa paljon... 

Moi @KatieHoo! Kaikki sovellukset eivät välttämättä vielä toimi Huawei AppGallery -laitteissa, kuten P40:ssä, mutta Huawei on kertonut neuvottelevansa parhaillaan lukuisten sovelluskehittäjien ja yritysten kanssa, jotta tärkeimmät sovellukset löytyvät tulevaisuudessa myös AppGallerysta.

Lainaan tähän vielä pätkää ylläolevasta blogista:

Android-sovellukset, jotka vaativat Google-tukea, eivät välttämättä toimi täysin Huawei-puhelimissa. Jos sinun on käytettävä näitä sovelluksia, voit ladata ne Huawei AppGallerysta, suoraan sovelluksen/yrityksen omilta sivuilta tai jonkin kolmannen osapuolen sovelluskaupan kautta (esim. Amazon AppStore). Jos et edelleenkään pääse haluttuun sovellukseen, voit kokeilla puhelimen selainta. Voit myös siirtää vanhasta puhelimestasi sovelluksia uuteen puhelimeen Phone Clone –sovelluksen avulla.

Ylempää löytyy myös Huawein yhteystiedot, joiden kautta voit kysyä tarvittaessa tarkennuksia esimerkiksi jonkun tietyn sovelluksen osalta.

Tuolla artikkelin kuvassakin näkyvä MoreApps on muuten tosi näppärä. Löytyy appgallerysta ja hakee kolmansienkin osapuolien kaupoista. Ei tarvinu ite kuitenkaan ettiä mitään uutta kauppaa. Ite sain sieltä aika hyvin täydennettyä ne mitä ei appgallerystä löytyny. Puhelin kuitenki ilmoittaa tsekkaavansa ennen asennusta et sovellus on turvallinen. 

Käyttäjätaso 1

Hieno laite, oli mahdollisuus sitä vähän testailla. Kuitenkin ainakin omalla kohdalla Google palveluiden puute on "Dealbreaker". Käytän paljon Google palveluita mm. Drive, Photos, G-Suite, Pay jne.. ja Googlen ekosysteemin on oleellinen osa puhelimen toimintaa. Ei vain se käyttis, jonka päällä yksittäiset sovellukset pyörivät. Kannattaa tosi tarkkaan punnita ennenkuin hankkiin Huanwein uusimpia puhelimia (joissa ei ole Googlen palveluita), että miten tärkeitä nämä ovat henkilökohtaisesti. Toisaalta kuten IlariJR ansiokkaasti avasi, niin säätämistä voi tulla muidenkin kun Googlen ydinpalveluiden suhteen. Juuri kolmansien osapuolien sovellusten autentikoinnissa, jotka saattavat nojata Googlen- palveluihin (konepellin alla). 


 


 


 


Edit AaTanja: poistettu allekirjoitus jutun perästä. Voit omista asetuksista muokata itsellesi haluamasi automaattisen allekirjoituksen. 

Vastaa