Esittely

Esittelyssä Huawei FreeClip-kuulokkeet

 • 26 March 2024
 • 2 kommenttia
 • 67 katselukertaa
Esittelyssä Huawei FreeClip-kuulokkeet
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Huawei on tuonut markkinoille täyslangattomat FreeClip -luujohdekuulokkeet, jotka poikkeavat muista vastaavista erikoisella muotoilullaan ja rakenteellaan. Avoimen rakenteen kuulokkeiden kerrotaan olevan ergonomiset ja istuvan korvaan hyvin. Ne ovat tyylikkäät ja ehkä hieman jopa korvakorumaiset. Perehdytään seuraavaksi tarkemmin tähän mielenkiintoiseen Fashion Forward -uutuuteen.

 

Muotoilu ja tekniikka

 

FreeClip-kuuloke muodostuu kahdesta osasta, korvanlehden taakse sijoittuvasta ergonomisesta pavunmuotoisesta Comfort Beanista ja pallomaisesta Acoustic Ballista. Nämä yhdistyvät toisiinsa ohuella C-bridge-yhdysosalla. Ne näyttävät korvassa kauniilta ja korumaiselta tyylikkään muotoilunsa ansiosta. FreeClip on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat olla tietoinen myös ympäristöstä kuuluvista äänistä. Tekoälyllä varustettujen kuulokkeiden kaksoismagneettiset kaiutinelementit ovat 10,8 millimetrin kokoiset ja ne tarjoavat tuen Huawein L2HC-koodekille ja SBC- ja AAC-äänikoodekeille. Kahden mikrofonin lisäksi niissä on luujohtomikrofoni sekä Huawein oma monikanavainen, syviin neuroverkkoihin perustuvan DNN-melunvaimennusalgoritmi, jossa ihmisäänet erotetaan ympäristön äänistä tekoälyn avulla. Näin äänenlaadun on kerrottu olevan kristallinkirkas myös meluisemmassakin ympäristössä.

 

Eleohjaus helpottaa kuulokkeiden hallintaa

 

Kuulokkeiden on kerrottu olevan mukavan tuntuiset ja niiden on sanottu pysyvän hyvin paikoillaan. Rakenteensa ansiosta voit pitää niitä huoletta pitkiäkin aikoja, eivätkä ne tunnu ikävältä. Äänentoisto ohjautuu suoraan korvakäytäviin ja mahdollinen äänivuoto minimoituu käänteisellä ääniaallolla. Mainitsemisen arvoinen ominaisuus on myös se, että kuulokkeet tunnistavat automaattisesti kumman puolen korvaan ne on asetettu, joten ei ole väliä kuinka asetat ne korviisi. Kuulokekotelossa on samanlainen muotoilu, eli voit asettaa kuulokkeet koteloon kumminpäin haluat. Sen sijaan ottaessasi kuulokkeet kotelosta, määräytyy äänentoisto sen perusteella, miten ne on asetettu koteloon. Puoliskoasetuksen voit kuitenkin helposti nollata kuulokkeiden ollessa päässä painamalla päätä alaspäin. Kuulokkeet tukevat myös muita eletoimintoja, kuten kuulokeosan napautusta. Kahden tai kolmen napautuksen eleellä voit vastata puheluun, päättää puhelun, vaihtaa kappaletta, toistaa, keskeyttää tai herättää ääniavustajan. Toiminnot voit halutessasi valita myös erikseen vasemman ja oikean puolen kuulokkeille. Hallinnointi onnistuu Androidiin tai iOS:iin ladattavan Huawei AI Life -sovelluksen kautta. Sovelluksesta voit tämän lisäksi mukauttaa äänentoistoa taajuuskorjaimen neljästä eri vaihtoehdosta, päivittää kuulokkeiden ohjelmiston ja aktivoida merkkiäänen kadoksissa olevista kuulokkeista. Pelaajia ajatellen tarjolla on myös vähäisen viiveen tila.

Akunkesto on Huawein mukaan kahdeksan tuntia ja latauskotelon kanssa jopa 36 tuntia. Latausaika tyhjästä täyteen kestää noin 40 minuuttia ja kymmenen minuutin latauksella saat kolme tuntia lisää kuunteluaikaa. Kun korvanappien akut on käytetty tyhjiksi, voit ladata ne latauskotelossa vähintään kolme kertaa ennen latauskotelon lataamista. 

 

Sekä korvanapeissa että latauskotelossa on tyylikäs pyöreä muotoilu.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Bluetooth-versio: Bluetooth 5.3
 • Mikrofonit: Neljä MEMS-mikrofonia (kaksi vasemmassa ja kaksi oikeassakorvanapissa
 • Kaiutin: Kaksoismagneettinen dynaaminen kaiutinelementti (halkaisija:10,86 mm) kummassakin korvanapissa
 • A2DP-koodekki: AAC, SBC ja L2HC. Huom! L2HC:hen tarvitaan Huawei-puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on EMUI 13.0 tai uudempi
 • Akku: Litiumionipolymeeriakku, kuulokkeissa 55 mAh, latauskotelossa 510 mAh
 • Latauskotelon latausaika: n. 60 min. langallinen lataus pelkälle latauskotelolle (ilman korvanappeja), langattomalla latauksella latausaika n. 150 min. (ilman korvanappeja)
 • Kuulokkeiden latausaika: n. 40 min. 
 • Mitat: 26,7 × 22,00 × 25,30 mm
 • Paino: 5,6 grammaa

 

 

Huawei FreeClip -kuulokket on tilattavissa verkkokaupastamme kahdessa eri värissä, mustana ja lilana. Myyntipakkaus sisältää kuulokkeiden lisäksi latauskotelon, käyttöoppaan/turvallisuustiedot, takuukortin ja USB-C-latauskaapelin.

 

Lue myös:

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Kuulosti kovin kiinnostavilta tuotteilta mutta yllättävän vähän on kuuntelua aikaa kuin 8h . Minulla on ollut monenlaisia kuulokkeita ja niissä on ollut enempi. Nyt käytän kuulokojeita pattereilla ja ovat päässä 14.t 30min per päivä patterit kestää 5 - 6 päivää. Kuuntelen musiikkia stereona monipuolisen säätimen kanssa puheimesta, soitan puheluita ja kuuntelen yleensä mitä kuuluu ympärillä. Tuohon nähden aika lyhyt aika. Jollekin varmaan loistavat kuulokkeet. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@Satapuu Kyseessä on kyllä varsin mielenkiintoinen kuulokeuutuus. Latauskotelon kanssa kuunteluaikaa oli yhteensä 36 tuntia. Ehkä harvemmin tulee pidettyäkään kuulokkeita kahdeksaa tuntia putkeen. Välillähän ne laitetaan aina latauskoteloon, joka taas lataa kuulokkeisiin lisävirtaa. Mutta totta, jos on henkilö joka haluaa kuunnella musiikkia/äänikirjoja yli kahdeksan tuntia yhtäjaksoisesti niin silloin kannattaa ehdottomasti harkita jotain toista mallia. 

Vastaa