Esittely

Esittelyssä Huawei Watch GT4 -älykellot

  • 18 September 2023
  • 0 kommenttia
  • 296 katselukertaa
Esittelyssä Huawei Watch GT4 -älykellot
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Huawein syksyinen julkistustilaisuus toi tullessaan Watch GT4 -sarjan älykellot. Kahdessa kokoversiossa saatavat mallit ovat muotoilultaan hieman erilaiset. Pienempi 41 mm kelloversio on kevyempi ja korumaisempi, kun taas suurempi 46 mm versio on massiivisempi ja maskuliinisempi. Eroa mallien välillä on muotoilussa, kellon koossa ja akun kestossa. Perehdytään seuraavaksi uutuusmalleihin hieman tarkemmin.

 

Kattavat ominaisuudet kauniissa kuorissa

 

Pienempi Watch GT4 41 mm kello on suunniteltu naisellisemman mallin ystäville. Se on korumaisen tyylikäs, mutta pitää sisällään silti kattavat treeni- ja hyvinvointiominaisuudet. Kauniin muotoilunsa ansiosta sitä ei ehkä edes miellä treenikelloksi, vaan se näyttää tosiaan enemmän korulta. Ulkomuodon ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Se tallentaa sykkeesi, askeleet ja poltetut kalorit. Näiden lisäksi kello tallentaa erilaisia harjoittelutietoja kuljetusta matkasta, tahdista ja harjoittelun stressitasosta aina palautumisasteeseen saakka. Kellossa on myös Huawei TruSleep -ominaisuus, joka tarkkailee unenlaatuasi ja analysoi hengityksesi. Kehittyneen tekoälyteknologian avulla kello tunnistaa tarkasti kuusi yleistä unihäiriötyyppiä ja antaa ehdotuksia unen laadun parantamiseksi. Stressin seuranta, kiertokalenteri ja ateria- ja ravitsemusohjeet ovat myös apunasi terveellisemmän elämän saavuttamisessa. Uutena ominaisuutena aiempiin kellomalleihin verrattuna on ”Pysy kunnossa” -ominaisuus, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitepainosi seuraamalla päivän kalorivajetta. Akun latausajaksi on kerrottu noin 100 minuuttia ja teoreettiseksi käyttöajaksi on ilmoitettu noin seitsemän päivää. Kello on yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteen kanssa, sillä Huawei Health -sovellus on ladattavissa molemmille käyttöjärjestelmille.

 

Maskuliinisempi versio auttaa sinua voimaan paremmin

 

Maskuliinisempi versio Watch GT4 46mm -kellosta on muotoilultaan hieman kulmikkaampi ja materiaaliltaan ruostumatonta terästä. Kyljessä olevasta kruunupainikkeesta pääset käsiksi urheilutiloihin ja aloittamaan harjoituksen. Painike on ohjelmoitavissa, joten voit halutessasi vaihtaa siihen itselle tärkeämmän ominaisuuden. Kun pyyhkäiset kellotaulua vasemmalle, saat auki näkymän widget-valikoimaan. Oikealle pyyhkäisy tuo puolestaan näkymän säätiedoille ja musiikin hallinnalle. Ylöspäin pyyhkäisy tuo esiin ilmoitusnäkymän. Kellon oikeassa kyljessä on kaiutin ja vasempaan kylkeen on istutettu puolestaan mikrofoni. Jos paritat puhelimesi Bluetooth-yhteydellä kelloon, voit hoitaa puhelut suoraan kellosta. Bluetooth-ominaisuuden on kerrottu toimivan jopa sadan metrin etäisyydeltä puhelimesta.

Urheilu-, terveys- ja uniominaisuudet ovat samat kuin pienemmässäkin kellomallissa. Huawei Health -sovellus kerää kaikki tiedot yhteen paikkaan, kuten tiedot sykkeestä, unesta, harjoitushistoriasta, askeleista jne. Sovelluksen avulla voit myös vaihtaa kellotaulua tai ottaa käyttöön haluamiasi seurantatiloja tai muokata asetuksia. Sovelluksen yksi uusimmista ominaisuuksista on ”terveysyhteisö”, jonka avulla voit lisätä esimerkiksi perheenjäsenesi yhteisöön. Tämän avulla voitte jakaa toisillenne omia terveystietojanne, kuten liikuttua matkaa, sykettä, veren happipitoisuutta, stressitasoa tai unen määrää. Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi vastaa puolestaan fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta. Se määrittelee kuntoosi perustuvat dynaamiset harjoittelualueet ja laskee kuormituksen, harjoitusvaikutuksen ja kertoo palautumisaikasi. Valmistaja on myös kertonut parantaneensa sykkeen mittaamista aiempiin kellomalleihin verrattuna ja mittaus on näin ollen entistä tarkempi. Tämän lisäksi parannuksia on tullut Huawein mukaan happisaturaation mittaukseen, unen seurantaan ja stressin mittaukseen. Uuden kellomallin on kerrottu tunnistavan nyt myös päiväunet, joka aiemmista malleista on puuttunut. Akku on tässä kellomallissa hivenen isompi ja sen on kerrottu kestävän tyypillisessä käytössä noin 14 päivää. Myös tämä malli on yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteen kanssa, sillä Huawei Health -sovellus on ladattavissa molemmille käyttöjärjestelmille.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot vertailussa:

 

  Watch GT4 41mm Watch GT4 46mm
Näyttö:

1,32 tuumaa, AMOLED

Resoluutio 466 x 466

Kosketusnäyttö

1,43 tuumaa, AMOLED

Resoluutio 466 x 466 

Kosketusnäyttö

Materiaali: Metallikehys, ruostumaton teräsrunko, polymeerikuitukomposiitti  Metallikehys, ruostumaton teräsrunko, polymeerikuitukomposiitti 
RAM-muisti: 32 M 32 M

Yhteydet:

Bluetooth 5.2, BLE/BR/EDR tuettu  Bluetooth 5.2, BLE/BR/EDR tuettu 

Akun kesto:

7 päivää 

Langaton lataus

14 päivää

Langaton lataus

Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS HarmonyOS
IP-luokitus: 5 ATM, IP68 5 ATM, IP68
Tuetut laitteet: HarmonyOS, Android 6.0+ tai iOS 9.0+ HarmonyOS, Android 6.0+ tai iOS 9.0+
Sensorit: GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, lämpösensori, sykeanturi, SpO2 GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, lämpösensori, sykeanturi, SpO2
Mitat: 41,3 x 41,3 x 9,8 mm 46 x 46 x 10,9 mm
Paino: n. 48 g ilman hihnaa n. 48 g ilman hihnaa
Muuta

 

  • Ei eSIM-ominaisuutta eikä lähimaksua
  • Sis. kaiuttimen ja mikrofonin

 

  • Ei eSIM-ominaisuutta eikä lähimaksua
  • Sis. kaiuttimen ja mikrofonin

 

 

Molemmat mallit Huawei Watch GT4 41 mm ja Huawei Watch GT4 46 mm ovat ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehdot vaihtelevat malleittain. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi langattoman lataustelineen, latauskaapelin, pika-aloitusoppaan, turvallisuustiedot ja takuukortin. 

 

Lue myös nämä:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa