Esittely

Esittelyssä iPad (2022) 5G -tehokkaampi uutuusmalli

 • 8 November 2022
 • 1 kommentti
 • 662 katselukertaa
Esittelyssä iPad (2022) 5G -tehokkaampi uutuusmalli
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Applen lokakuisen julkistamistilaisuuden myötä saatiin valikoimaan uusi 10. sukupolven iPad (2022) 5G. Uusi malli on edeltäjiinsä verrattuna isompi ja tehokkaampi. Myös muotoilu on kokenut pieniä hienosäätöjä.

 

Uutta muotoilua päivitetyillä ominaisuuksilla

 

Uudessa iPadissa on tarjolla neljä eri värivaihtoehtoa ja kaksi eri muistikokoa. Sen näyttö on nyt peräti 10,9 tuumaa. Liquid Retina LCD-näyttö on tarkkuudeltaan 2360 x 1640 pikseliä ja kirkkaus yltää 500 nitiin. Aiemmista malleista tuttu True Tone -ominaisuus löytyy myös tästä mallista. True Tonen ansiosta värilämpötila mukautuu ympäristön valotasoon sekä lämpötilaan, ja säätää näytön väriä ja voimakkuutta optimaaliseksi. Tämä estää muun muassa silmien rasittumista ja tekee näytön väreistä luonnollisemman. Näytössä on myös rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite.

Muotoilultaan uusi iPad on kokenut hienoisia muutoksia. Rungon sivut ovat nykyään tasaiset ja aiemmista malleista tuttu kotipainike on poistunut. Touch ID löytyykin nyt virtapainikkeesta. Lataus hoituu perinteisellä USB-C-liitännällä, sillä Lightning-liitäntää ei enää uutuusmallista löydy. iPadissa ei myöskään ole enää erillistä kuulokeliitäntää.

Etukamera on sijoitettu uutuusmallissa laitteen pidemmälle reunalle. Näin videopuhelut onnistuvat luontevammin, kun iPadia pidetään vaaka-asennossa. Etukamerasta löytyy 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka tarjoaa laajan kuvakulman. Videokeila-ominaisuus pitää videopuheluissa kuvan kohdistettuna käyttäjään. Vaikka liikkuisitkin videopuhelun aikana, kohdistuu kuvasi automaattisesti aina keskelle. iPadin takaa löytyy 12 megapikselin pääkamera, joka tukee 4K-videokuvausta ja 240 fps-hidastuskuvausta. Mikrofoneja on kaksin kappalein ja stereokaiuttimet sijaitsevat vaakasuuntaisesti.

 

Vertaansa vailla oleva suorituskyky

 

Parannellun suorituskyvyn takana on A14 Bionic -siru, joka on tuttu myös iPhone 12 puhelimista. Applen mukaan se suoriutuu aiempaan iPadiin verrattuna jopa 20 prosenttia paremmin peruslaskennassa ja 10 prosenttia tehokkaammin graafisessa suorituskyvyssä. Paranneltu suorituskyky mahdollistaa esimerkiksi 4K-videoiden muokkaamisen iMoviessa, tai grafiikaltaan vaativien pelien pelaamisen. Myös koneoppimisen suorituskyky on kasvanut jopa 80 prosentilla. Uutuusmalli tukee Wi-Fi 6 -yhteyttä, joka on valmistajan mukaan 30 prosenttia aiempaa mallia nopeampi. Lisäksi Wi-Fi -cellular -mallit tukevat 5G-yhteyttä joko nano-SIM-kortilla tai eSIMillä. Akun kapasiteetti on 28,6 wattituntia, joka Applen mukaan riittää Wi-Fi -mallissa noin kymmenen tunnin selailuun tai videoiden katseluun.

 

Yhteensopivat lisävarusteet kruunaavat käyttökokemuksen

 

iPadin ehdoton lisävaruste on Apple Pencil -kynä, joka mahdollistaa piirtämisen, kirjoittamisen ja dokumenttien merkitsemisen. Valmistajan mukaan sen viive on erittäin pieni ja se reagoi niin kallistuskulmaan kuin painalluksenkin voimakkuuteen. Uusi iPad tukee 1. sukupolven Apple Penciliä. Kynää hankkiessa kannattaakin siis huomioida että ostat nimenomaan 1. sukupolven kynän. Se latautuu Lightning-liitännän kautta, jota uudessa iPadissa ei ole. Niinpä tarvitset myös erillisen USB-C-Apple Pencil -sovittimen lataamista varten.

Toinen maininnan arvoinen lisävaruste on Magic Keyboard Folio, joka koostuu irrotettavasta näppäimistöstä sekä suojaavasta ja säädettävästä taustapaneelista. Näppäimistön avulla kirjoittaminen on helppoa ja lisäksi se antaa kestävän suojan padillesi.  Ohjauslevyä voit puolestaan käyttää kaikenlaisiin tehtäviin. Voit esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta tai käyttää 14-näppäimistä toimintonäppäinriviä tiedostojen etsimiseen. Kaksiosainen runko kiinnittyy iPadiin magneettisesti ilman liittimiä tai paritusta. Huomioithan, että edellä mainitut lisävarusteet eivät kuulu myyntipakkaukseen vaan ne ovat ostettavissa erikseen.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 10,9” IPS LCD Liquid Retina True Tone -ominaisuudella | Apple Pencil -tuki (1. sukupolvi)
 • Resoluutio: 2360 x 1640
 • Etukamera: Vaakasuuntainen 12 Mp ultralaajakulma f/2,4 | Videopuhelussa valokeila-toiminto
 • Takakamera: 12 Mp f/1,8 | 4K videokuvaus
 • Järjestelmäpiiri: Apple A14-Bionic
 • SIM: Nano-SIM ja eSIM (WiFi + Cellular -malleissa)
 • Akku: 28,6 wattituntia
 • Mitat: 248,6 x 179,5 x 7 mm.
 • Paino: 477 g (WiFi) | 481 g (Wi-Fi + Cellular)
 • Muuta: Stereokaiuttimet, kaksi mikrofonia, Touch ID virtapainikkeessa, USB-C-liitäntä

 

iPad (2022) 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehdot ovat hopea, sininen, keltainen ja pinkki. Muistikoot vaihtelevat 64 Gt:n ja 256 Gt:n välillä väristä riippuen. Myyntipakkaus sisältää iPadin lisäksi USB-C-latauskaapelin ja 20 W USB-C-virtalähteen. Tutustuthan myös iPadille tarkoitettuihin suojakuoriin ja muihin tarvikkeisiin.

 

 

Lue myös nämä:

 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Samalla myös hinta nousi. Eroa Airiin on tosin selkeä ero näytössä. Airin näyttö on täysin laminoitu, mutta tämän peruspadin näyttö ei. Siinä huomaa hyvin pienen ilmaraon lasin ja näyttöpaneelin välissä. Hieman halpaa tuntumaa tuo, mutta menoa se ei haittaa. Kokonaisuus ratkaisee ja onhan design nyt samalla viivalla muiden laitteiden kanssa, kun tuosta touch - id napista etuosassa päästiin. 

Vastaa