Skip to main content

Motorola Edge -sarja on saanut täydennystä, sillä Motorola julkaisi äskettäin uutuuslaiteensa Motorola Edge 50 Neo -puhelimen. Tyylikäs vegaaninahkainen ja muotoilultaan minimalistinen Edge 50 Neo on varustettu muun muassa isolla tallennustilalla ja hintakategoriassa se sijoittuu keskihintaluokan yläpäähän. Perehdytään seuraavaksi laitteen muihin ominaisuuksiin.

Motorola on keskittynyt uutuusmallissaan erityisesti puhelimen kestävyyteen sekä erikoisiin värivaihtoehtoihin. Laite on saanut korkeimman IP68-vedenkestävyysluokituksen sekä MIL-STD-810H -sertifikaatin mukaisen kestävyyden. Puhelin ei siis hätkähdä iskuja, tärinää tai ääriolosuhteita. Väreistä vastaa puolestaan Pantone (PMS – Pantone Matching System), jonka värijärjestelmä on muodostunut painoteollisuuden standardiksi. Laite onkin tilattavissa seuraavissa väreissä: Poinciana (punainen), Grisaille (harmaa) ja Latte (vaaleanruskea). Puhelimen takaosassa on tyylikäs kamerakohouma ja materiaaliltaan takapinta on vegaaninahkaa.

Edge 50 Neo on varustettu kookkaalla 6,3 tuumaisella pOLED-näytöllä, joka tukee korkeaa 2570 x 1220 resoluutiota. Korkean resoluution sekä Super HD-teknologian ansiosta kuvan tarkkuus voidaan nostaa 1.5K asti. Käytännössä tämä tarkoittaa parempia värejä ja kontrastia, jolloin kuva on elävämmän näköinen. Sen adaptiivinen virkistystaajuus yltää 120 hertsiin ja näytön maksimikirkkaus on 3000 nitiä. Pistemäinen 32 megapikselin etukamera on sijoitettu näytön keskelle yläreunaan ja onpa näyttöön integroitu myös sormenjälkilukija. Näytön materiaalina on käytetty Gorilla Glass 3 -lasia.

 

Tekoälyavusteiset kameraominaisuudet

 

Kamerakohouma pitää sisällään kolme kameraa sekä erillisen salaman. 50 megapikselin Moto AI tuettu LYTIA -kamera on varustettu muun muassa optisella kuvanvakaimella. Pääkameran rinnalla on 13 megapikselin automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera sekä 10 megapikselin telekamera, jossa on kolminkertainen optinen zoomi. Tässä linssissä on niin ikään optinen kuvanvakautus, joka on paljon kuvaavalle ehdoton ominaisuus.

Konepellin alla tehoista vastaa Mediatek Dimensity 7300 -järjestelmäpiiri, jonka suorituskyky on keskitasoa. Käytöjärjestelmänä on Android 14, jonka päällä toimii Hello UI -käyttöliittymä. Moto AI -tekoäly auttaa kuvaprosessointia, adaptiivista vakautusta, 30-kertaista superzoomia sekä Style Sync ja Magic Canvas -toimintoja. Akku on kooltaan 4310 mAh ja lisävirtaa voi ladata niin langallisesti kuin langattomastikin. Käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivityksiä valmistaja on luvannut viiden vuoden ajan, joten hintaansa nähden varsin pitkäikäisestä kaverista on siis kyse.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

  • Näyttö: 6,4” Super HD, HDR 10+
  • Resoluutio: 2670 x 1220
  • Etukamera: 32 MP f/2.4
  • Takakamerat: 50 MP f/1.8 pääkamera (OIS) + 13 MP 120°ultralaajakulma f/2.2 + 10 MP telekamera f/2.0
  • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 7300
  • Käyttöjärjestelmä: Android 14
  • IP-luokitus: IP68
  • Muisti: 12 Gt keskusmuisti + 512 Gt tallennustila
  • Akku: 4310 mAh
  • Mitat: 154,1 x 71,2 x 8,1 mm
  • Paino: 171 g
  • Muuta: Sormenjälkitunnistin, kasvojen tunnistin, langaton lataus, 1 Nano-SIM + eSIM
  • Myyntipakkaus: Motorola Edge 50 Neo 5G, USB-C-kaapeli, pikaopas, SIM-työkalu

 

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa