Esittely

Esittelyssä Motorolan Moto E20 ja E40 -uutuusmallit

  • 7 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 1087 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Tunnettu puhelinvalmistaja Motorola tuo kerralla myyntiin useamman eri puhelimen, kun Moto E-sarja saa täydennystä kahdella eri mallilla: Motorola Moto E20, sekä Motorola Moto E40. Puhelimista löytyy keskenään jonkun verran yhtäläisyyksiä, mutta toki myös eroavaisuuksia. E40 -malli on hieman E20 -puhelinmallia hintavampi, mutta kummankin kohdalla silti voidaan puhua hyvin edullisen hintaluokan älypuhelimista. Edullisista hinnoistaan huolimatta molemmissa puhelimissa on sellaisia ominaisuuksia, joita on myös hintavimmissa älypuhelimissa. Pureudutaan tässä artikkelissa hieman lisää Motorolan uusiin E-sarjan malleihin, sekä niiden keskinäisiin eroavaisuuksiin. Kumpi olisi sinulle mieluisampi?

 

Motorola Moto E20 - Alle sadan euron puhelin monipuolisilla ominaisuuksilla

 

Motorola Moto E20 -älypuhelin tuo kattavat ominaisuudet saataville edulliseen hintaan. Sen 6,5-tuumainen Ultra-Wide Max Vision HD+ -näyttö herättää laitevalmistajan mukaan henkiin niin elokuvat, sarjat kuin videopuhelutkin. Puhelin on ulkomuodoltaan melko perinteinen nykypäivän älypuhelin, jossa näyttö kattaa ison osan puhelimen etupuolelta jättäen vain pienet kehykset sen reunoille. Etukamera on pisaramaisessa lovessa näytön yläosassa. 

Unisoc T606 -suorittimella varustellun Motorola E20:n sisuksista löytyy lisäksi super-responsiivinen kahdeksanytiminen prosessori, jonka ansiosta puhelin reagoi kosketukseesi ja jokaiseen napautukseesi nopeasti. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 11 (Go). Sen suojausluokitus IP52 määrittelee sen, että Moto E20 -puhelin kestää jossain määrin myös pölyä sekä vettä. Vaikka E20 kuuluukin edullisempiin puhelinmalleihin alle sadan euron hinnallaan, siinä on silti esimerkiksi sormenjälkitunnistin, jonka avulla voit suojata laitteesi ulkopuolisilta. Sormenjälkitunnistin mahdollistaa myös nopean laitteen avauksen ilman että sinun tarvitsee naputella joka kerta tunnuslukua uudelleen.

Kameraominaisuudet Moto E20 -puhelimessa ovat myös oikein vertailukelpoiset. Selfien ottaminen hoituu hyvin viiden megapikselin etukameralla, ja puhelimen takapuolelta löydät nopeasti tarkentavan kaksoiskamerajärjestelmän. Kaksoiskamera pitää sisällään 13 megapikselin pääkameran, sekä kahden megapikselin syvyyskameran. Laitevalmistajan mukaan saat otettua tarkkoja ja hyviä otoksia kohteesta kuin kohteesta. Puhelimessa on valittavissa myös erilaisia kuvaustiloja kuten muotokuvatila, panoraama, yötila, ammattilaistila sekä HDR. HDR tulee sanoista High Dynamic Range, jolloin samaan kuvaan saadaan sekä tummimmat että kirkkaimmat sävyt. 

Motorola E20 -puhelimessa on lisäksi 4000 mAh akku, josta riittää laitevalmistajan mukaan puhtia 40 tunniksi. Puhelimessa on tallennustilaa 32 Gt, joka saattaa nopeasti tulla täyteen, jos tykkäät ottaa paljon valokuvia tai ladata musiikkia ja erilaisia sovelluksia. E20 -puhelimeen voit kuitenkin hankkia myös erillisen microSD-muistikortin, jonka avulla saat lisää tallennustilaa jopa yhteen teraan asti. Puhelimen lisäksi myyntipakkaukseen sisältyy laturi, USB-C -kaapeli, SIM-kortin poistotyökalu sekä pikaopas laitteen käyttöön.

Motorola Moto E20 on tilattavissa verkkokaupastamme harmaana.

 

Motorola Moto E40 - edullinen älypuhelin hyvillä kameraominaisuuksilla

 

Näistä kahdesta julkaistusta puhelinmallista Motorola Moto E40 on hieman Moto E20-mallia hintavampi, mutta ominaisuudet ovat myös kattavammat. Kokonsa puolesta puhelimilla ei juuri ole eroa, sillä niin ikään myös tässä puhelimessa näyttö on 6,5-tuumainen. Itse runko on kuitenkin E40-mallissa hieman suurempi, mikä tekee puhelimesta myös hitusen verran painavamman. Mistään huomattavasta koko- tai painoerosta ei ole kuitenkaan kysymys. Moto E40-mallissa näyttö on 90 Hz virkistystaajuudella varustettu Max Vision HD+ -näyttö, jolla myös elokuvat ja videot pyörivät hienosti, ja valokuvia on ilo katsella. Korkea virkistystaajuus tuo sulavuutta puhelimen käyttöön, ja laite reagoikin valmistajan mukaan nopeasti kosketukseen käytännössä ilman minkäänlaista viivettä.

Android 11 -käyttöjärjestelmällä varustettu Motorola Moto E40 pitää sisällään räätälöidyn kahdeksanytimisen prosessorin ja Unisoc T700 -suorittimen. Nämä yhdessä mahdollistavat puhelimelle 38 prosenttia nopeamman suorituskyvyn. E20-mallin tapaan myös E40 -malli on suojausluokitukseltaan IP52, eli laite kestää jonkun verran pölyä ja vettä. Motorola E40-puhelimessa on hieman suurempi 5000 mAh akku, joka laitevalmistajan mukaan kestää jopa yli 40 tuntia käyttöä. E20-puhelinmallin tavoin Moto E40 -puhelimessa on sormenjälkitunnistin, mutta sen lisäksi siinä on myös kasvojentunnistus, joka tunnistaa omistajansa kasvot ja avaa puhelimen lukituksen nopeasti ja vaivatta vain kameraan katsomalla. Puhelimessa on lisäksi 64 Gt tallennustilaa, joka on kuitenkin kasvatettavissa microSD -muistikortilla aina yhteen teraan asti. 

Kameraominaisuuksiltaan Motorola Moto E40 on myös hieman edullisempaa malliaan monipuolisempi. Etukamerassa megapikseleitä on kahdeksan, ja se mahdollistaa hyvän ja terävän kuvan niin selfieen kuin myös vaikkapa videopalavereihinkin. Takakamerassa on puolestaan 48 megapikselin kolmoiskamerajärjestelmä, joka koostuu 48 MP pääkamerasta, kahden megapikselin makrokamerasta, sekä kahden megapikselin syvyyskamerasta. Motorola E40 -puhelimella voit taltioida teräviä ja kirkkaita kuvia, sekä ammattimaisia muotokuvia ja yksityiskohtaisia lähikuvia niin pimeässä kuin myös valoisammassakin miljöössä.

Motorola Moto E40 -puhelin on tilattavissa verkkokaupastamme tummanharmaana. Myyntipakkaukseen sisältyy laturi, USB-C-kaapeli, pikaopas sekä SIM-työkalu.

 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet vertailussa

 

 

 

Motorola Moto E20

Motorola Moto E40

Näyttö

6,5" Ultra-Wide Max Vision HD+

6,5" Ultra-Wide Max Vision HD+ 90 Hz

Resoluutio

1600 x 720 

1600 x 720 

Tallennustila

32 Gt

64 Gt

RAM-muisti

2 Gt

4 Gt

Suoritin

Unisoc T606

Unisoc T700

Etukamera

5 MP (f/2.2)

8 MP (f/2.0)

Takakamera

13 MP pääkamera (f/2.2), 2 MP syvyyskamera (f/2.4)

48 MP pääkamera (f/1.79), 2 MP syvyyskamera (f/2.4), 2 MP makrokamera (f/2.4)

Käyttöjärjestelmä

Android 11 (Go)

Android 11

Akku

4000 mAh, 10W lataus

5000 mAh, 10W lataus

Liitännät

USB type-C -portti, 3.5 mm kuulokeliitäntä

USB type-C -portti, 3.5 mm kuulokeliitäntä

SIM-kortti

Nano-SIM

Nano-SIM

Dual-SIM

Kyllä

Kyllä

Mitat

164.8 x 75.5 x 8.5mm

165.1 x 75.6 x 9.1 mm

Paino

184g

198g

Yhteydet

4G

4G

 

 

Lue lisää:

 

--
Muokattu katjane: Poistettu myyntipakkauksen sisällöstä silikonikuori

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa