Skip to main content
Esittely

Esittelyssä OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet

  • 23 August 2024
  • 0 kommenttia
  • 40 katselukertaa
Esittelyssä OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet

OnePlussan uusin kuulokemalli Buds Pro 3 on tehty sinulle, joka haluat kuulokkeiden sekä näyttävän että kuulostavan hyvältä. Valmistaja toteaakin niiden olevan yhdistelmä tyyliä ja ergonomiaa. Täyslangattomien nappikuulokkeiden kategoriassa ne kuuluvat hintaluokkansa kärkipäähän. Kuulokkeet on varustettu Hi-Res äänenlaadulla ja ne on tehty yhteistyössä tanskalaisen Dynaudion kanssa.

 

Tyylikäs ja laadukas kokonaisuus

 

Tyyliltään Buds Pro 3 on hyvin samantyyppinen Buds 3 -mallin kanssa. Kuulokkeiden mattapintainen yläosa yhdistyy kiiltäväpintaiseen varsiosaan. Värivaihtoehdot ovat musta Midnight Opus ja vaalea kermanvärinen Lunar Radiance. Kuulokekotelo on sen sijaan kokenut uudistuksen. Sen etu- ja takaosassa on tyylikäs nahkatekstuuripinnoite ja muotoilultaan se on pystymallinen.

 

Runsaat äänensäätöominaisuudet 

 

Buds Pro 3 -kuulokkeissa on 11 millimetrin kahdella magneetilla varustettu dynaaminen bassoelementti ja kuuden millimetrin litteäkalvoinen diskanttielementti. Näillä molemmilla on valmistajan mukaan tarkasti viritetyt ääniprosessorinsa (DAC Digital-to-Analog-converter), jotka tuottavat syvän basson ja herkän diskantin. Huolellisesti kalibroitu ääni takaa OnePlussan mukaan erinomaisen selkeyden laajalla äänialuella. Taajuuskorjaimet ovat tanskalaisen kaiutinvalmistaja Dynaudion käsialaa. Ne on viritetty tarkasti, jolloin ääni on tasapainossa kaikilla osa-alueilla. Jos haluat muokata äänimaailmaa vastaamaan enemmän omaa mieltymystäsi, onnistuu se OnePlus Buds Pro 3 -hallintasovelluksen kautta. Valittavissa on viisi erilaista taajuuskorjainvalintaa ja lisäksi voit luoda omia mukautettuja taajuuskorjainasetuksia. BassWave-toiminnolla voit puolestaan säätää bassoa voimakkaammaksi tai kevyemmäksi.

Reaaliaikainen ja luonnollisesti mukautuva aktiivinen melunvaimennus toimii nyt aiempaa laajemmalla taajuusalueella ja se pitää huolen sitä, ettei ympäröivät äänet häiritse kuuntelukokemustasi. Melunvaimennus hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 50 desibeliä. Lisäksi puheäänen vaimennusta on paranneltu aiempaan malliin verrattuna, joten voit keskittyä entistä paremmin kuunteluusi käyttöympäristöstä riippumatta. Melunvaimennusta voit säätää myös aiemmin mainitun hallintasovelluksen kautta.

Aiemmasta mallista tuttu korvakäytävän skannaus on lisätty myös tähän kuulokkeeseen. Voit skannata korvakäytäväsi ja suorittaa kuulotestin HeyMelody-sovelluksessa. Kuulokkeet räätälöivät testin perusteella äänentoistoa sopivammaksi. Tämä ominaisuus auttaa erityisesti silloin, jos sinulla esimerkiksi kuulonalenema.  

Maininnan arvoista on myös uudistettu tilaäänituki, joka pohjautuu nyt Googlen Spatial Audio -tekniikkaan ja mahdollistaa näin laajemman yhteensopivuuden. Tilaäänitoisto toimii nyt myös iPhonen kanssa sekä tietenkin Android-laitteilla. Kuulokkeissa on tuettuna kiinteä tilaääni, sekä pään seurantaan perustuva dynaaminen tilaääni. Käytönnössä se mukautuu pään liikkeisiin ja laitteesi väliseen suuntaukseen.

 

Eleohjaus helpottaa kuulokkeiden käyttöä

 

Kuulokkeiden eleohjaus on yksi niiden kätevimmistä toiminteista. Voit säätää äänenvoimakkuutta varsiosaa pyyhkäisemällä ja testien mukaan tämä on toiminut erinomaisesti. Tuettuna on myös yhden, kahden ja kolmen painallusten toiminnot. Yhdellä painalluksella saat musiikin tauolle tai jatkettua sitä. Kahdella painalluksella saat siirryttyä seuraavaan sisältöön tai aktivoitua pelitilan tms. HeyMelody-sovelluksesta voit määritellä mitä kukin painallusmäärä tekee. Lisäksi vasemman ja oikean puolen kuulokkeelle on mahdollista määrittää omat erilliset toimintonsa. Jos sinulla on käytössä OnePlus-puhelin, onnistuu kuulokkeiden hallinta myös suoraan puhelimen asetuksista. Jos kuulokkeesi katoavat, voit lähettää sovelluksesta äänimerkin kuulokkeeseen ja paikantaa sen äänen perusteella.

Myös akunkesto on kokenut hienoisen parannuksen. OnePlus lupaa yhtäjaksoista kuunteluaikaa melunvaimennuksen kanssa kuusi tuntia ja ilman sitä 10 tuntia. Kotelon kanssa akku kestää 25,5 tuntia ja jos melunvaimennus ei ole käytössä akun on luvattu kestävän 43 tuntia. Toki akun kestoon vaikuttaa myös käyttöympäristön olosuhteet, käytössäsi oleva kuulokkeiden voimakkuus ja se millä laadulla ääntä kuuntelet. Jos virta loppuu kesken, saat 10 minuutin pikalatauksella lisää kuunteluaikaa kolmesta ja puolesta tunnista viiteen ja puoleen tuntia riippuen kuulokkeiden asetuksista. Latauskoteloa voit ladata joko langattomasti tai USB-C-liitännän kautta. Latausaika tyhjästä täyteen kestää noin reilun tunnin. Langaton lataus kestää puolestaan kaksi ja puoli tuntia.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

  • Kuuloke-elementti: Bassoelementti 11 mm, Diskanttielementti 6 mm
  • Taajuusvaste: 15 Hz–40 kHz
  • Yhteydet ja liitännät: Bluetooth 5.4
  • IP-luokitus: IP55
  • Vastamelu: Kyllä, 50 dB
  • Mikrofoni: 3 mic + VPU
  • Akun kesto: Ilman vastamelua: kuulokkeet n. 10 tuntia, kuulokkeet ja kotelo n. 43 tuntia / ANC päällä: kuulokkeet n. 6 tuntia, kuulokkeet ja kotelo n. 25,5 tuntia
  • Latausaika: Tyhjästä täyteen 70 min, Langaton lataus: 2 h 30 min

 

 

OnePlus Buds Pro 3 -kuulokkeet on tilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaukseen kuuluu kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi Type-C-latauskaapeli, Korvasovitteet (XS-, S-, M- ja L-parit joista M asennettu valmiiksi) ja käyttöoppaan.

 

Miltä uutuusmalli vaikuttaa, onko siinä ominaisuuksia joita kaipaat omilta kuulokkeiltasi? 

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa