Esittelyssä Samsung Galaxy A50 – Huipputeknologiaa ja parannettua suorituskykyä huokeaan hintaan

 • 16 November 2021
 • 3 kommenttia
 • 19 katselukertaa


 


Helmikuussa Barcelonan MWC 2019 -messuilla esitelty Galaxy A50 on Samsungin uusin valttikortti keskihintaisten älypuhelimien kovasti kilpailtuun sarjaan. Suomeen uutuusmalli saapui myyntiin tällä viikolla mukavan ennakkohypen saattelemana.

Samsungin keväällä julkaiseman Galaxy A -sarjan muut laitteet ovat ylemmän keskiluokan A80 ja A70, keskihintainen A40, sekä edulliset A20e ja A10.

Galaxy A50 ei ole varsinaisesti seuraaja millekään aiemmalle Galaxy-sarjan puhelimelle, vaan se aloittaa uuden luvun Samsungin nimeämiskäytännöissä. Ominaisuuksien puolesta lähin verrokki lienee Galaxy A7, mutta myös A3 ja A5 ovat vilahdelleet ennakkokeskusteluissa.

Laitteen etu ja takakuori on valmistettu erittäin kestävästä 3D-lasista, joka yhdistyy saumattomasti laadukkaan oloiseen muovikehykseen. Ulkoasu onkin Samsungille tuttuun tapaan vähäeleisen tyylikäs ja ohut puhelin pyöristettyine reunoineen noudattaa esimerkiksi lippulaivamalli S10:stä tuttua designia.

Suuri ja tarkka Super AMOLED -näyttö on läpimitaltaan peräti 6,4 tuumaa eli suurempi kuin A-sarjan laitteissa aiemmin. Näytön resoluutio on 1080 x 2340 pikseliä ja se ulottuu reunasta reunaan täyttäen 91,6 % puhelimen etuosan pinta-alasta. Vaikka näyttö on aiempaa suurempi, ohuet reunat ja hukkatilan minimointi tekevät itse puhelimesta sopivan kokoisen käteen. Suurella näytöllä myös katselukokemus on entistä parempi ja sillä voi käyttää useaa sovellusta samanaikaisesti.


 


Kameraominaisuudet vertaansa vailla


 


Galaxy A50:n kameraominaisuudet ovat varsin vaikuttavat, kun ottaa huomioon minkä hintaluokan puhelimesta on kyse. Takakameroita löytyy peräti kolme, joista pääkamerasta löytyy 25 megapikseliä valovoimaisella f1.7-aukon objektiivilla. Lisäksi takaa löytyy 8 Mpix superlaajakulmakamera 123 asteen laajakulmalla sekä 5 Mpix kamera parempaa syvyysterävyyttä varten. Etupuolelta löytyy puolestaan tarkka ja valoherkkä 25 megapikselin etukamera, jolla selfiet onnistuvat haastavissakin valaistusolosuhteissa.

Tekoälyn hyödyntäminen on myös oleellinen osa Galaxy A50:n kamerasovellusta. Varmasti kaikilla on kokemusta kuvista, joissa tarkennus on hieman pielessä tai jollain on silmät kiinni. Flaw Detection -ominaisuuden avulla huomaat virheet ajoissa ja ehdit korjaamaan tilanteen jo kuvaushetkellä.


Kamera tunnistaa 20 erilaista kuvaustilannetta ja osaa säätää kuvaa sen mukaan. Kamera myös suosittelee superlaajakulmakameran käyttöä tarvittaessa. Scene Optimizer puolestaan mukauttaa kameran vallitseviin olosuhteisiin ja korostaa kuvan valoisuutta, värejä ja kontrastia.Enemmän tehoa ja akkukestoa


 


Käyttöjärjestelmänä Galaxy A50:stä löytyy Android Pie 9.0 ja käyttöliittymänä Samsungin oma One UI, joka löytyy myös kalliimmista S- ja Note-sarjan laitteista. Suorittimena toimii kahdeksanytiminen Exynos 9610, joka yhdessä 4 gigatavun RAM-muistin kanssa tekee käytöstä sujuvaa ja soveltuu hyvin raskaampaankin käyttöön.

Takakannen alta löytyy peräti 4000 mAh:n akku, jollaista ei tämän hintaluokan puhelimissa usein nähdä. Akku tukee luonnollisesti myös pikalatausta, jolla saa lisää virtaa hyvinkin nopeasti. Sisäistä tallennustilaa löytyy mukavat 128 Gt ja tarvittaessa sitä on mahdollisuus laajentaa jopa 512 Gt:n muistikortilla. Sormenjälkitunnistin on puolestaan sijoitettu S10:n tapaan suoraan näytön alle.


Tekniset speksit
  • Mitat: 158.5 x 74.7 x 7.7 mm

  • Paino: 166g

  • Näyttö: 6,4” Full HD+ Super AMOLED (19,5:9-kuvasuhde)

  • Resoluutio: 2340 x 1080

  • Suoritin: Exynos 9610

  • RAM-muisti: 4 Gt

  • Tallennustila: 128 Gt

  • Muistikorttipaikka: microSD, jopa 512 Gt

  • Takakamera: 25 MP (pääkamera) + 8 MP (ultra-wide) + 5 MP (syvyys)

  • Etukamera: 25 MP

  • Akku: 4000 mAh

  • Käyttöjärjestelmä: Android Pie 9.0

  • SIM-kortti: Nano-SIM

  • Dual SIM: Kyllä 


Galaxy A50 on erittäin mielenkiintoinen uutuus ja tarjoaa varsin kattavan paketin kehittyneitä ominaisuuksia, joita ei usein nähdä tässä hintaluokassa. Samsung asettaakin A50:n myötä paineita muille laitevalmistajille.

Kaiken lisäksi puhelin näyttää upealta ja se on saatavilla neljässä eri värissä. Klassisen mustan ja valkoisen lisäksi Galaxy A50 on tarjolla hohtavan sinisenä ja korallinoranssina. Myyntipakkaus sisältää kuulokkeet, laturin, USB Type-C-kaapelin, SIM-työkalun ja pikaoppaan.

Kuulisimme mieluusti teidän kommentteja ja arvioita Galaxy A50:stä, joten perustimme oman ketjun käyttökokemuksia varten. Kommentoi joko sinne tai suoraan tämän blogin kommenttikenttään.


>>Tilaa Galaxy A50 verkkokaupastamme<<

Lue lisää:3 kommenttia

Kunniamerkki +4

Oisit samal laittan sen Hinnan näkyviin ku siint kommentoitkin..

Moi. Kannaattaako laitta suojalasi tuohon? Pilaako osittain näkyvyyttä?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Hei @Oppikatu6 ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Kyllä kannattaa ostaa ja ei se haittaa näkyvyyttä, mutta antaa hyvän suojan.


Vaikka tämä : https://www.suojakalvotukku.fi/product/3599/samsung-galaxy-a50--a30-suojis-panssarilasi-koko-naytolle

Vastaa