Skip to main content

Samsungin kannettavien tietokoneiden valikoima kasvoi jälleen ja tässä artikkelissa esittelen taitettavat Galaxy Book 3 360 ja Galaxy Book 3 Pro 360 5G -mallit. Tyylikkäät ja ohueksi muotoiltujen kannettavien erikoisuus on niiden 360 astetta taittuva näyttö. Voit siis taittaa näytön takakantta vasten ja käyttää sitä kuin tablettia. Tämä tekee kannettavan käytöstä monipuolisempaa ja mahdollistaa entistä luovemman työskentelyn. Voit vaihtaa lennosta näppäimistön kosketusnäyttöön tai tehdä muistiinpanoja mukana tulevalla S-Pen-kynällä.

 

Mitä eroa mallien välillä?

 

Näyttö: Suurin eroavaisuus mallien välillä on näytössä. Book 3 360 -mallissa on FHD Super AMOLED -näyttö 1920 x 1080 resoluutiolla ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi sen kirkkaus yltää 370 nitiin.  Book 3 Pro 360 -mallissa on puolestaan Super AMOLED WQXGA+ -näyttö 2880 x 1800 resoluutiolla, 120 hertsin virkistystaajuudella ja kirkkaus yltää 400 nitiin. Molemmissa malleissa on 120 prosentin värivolyymi, joka tekee näytöstä kirkkaan ja eloisan. Se sopii hyvin esimerkiksi elokuvien katsomiseen.

 

Akku: Book 3 360 -mallissa on 61,1 Wh akku joka valmistajan mukaan kestää jopa 22 tuntia. Pro-versiossa sen sijaan akku on kooltaan 76 Wh. Sen on kerrottu kestävän langattomassa verkossa jopa 19 tuntia ja 5G-verkossa 18 tuntia. Puolen tunnin pikalatauksella akun saa ladattua 40 prosenttiin.

 

Verkko: Molemmat mallit tukevat Wi-Fi 6E -langatonta verkkoa mutta Pro-mallissa on lisäksi tuki 5G-verkkoyhteydelle.

 

Suorituskykyä ja tehokkuutta työskentelyyn

 

Molempien mallien suorituskyvystä vastaa uusi 13. sukupolven Intel Core -prosessori. Sen on kerrottu olevan huippunopea ja mahdollistavan jouhevan moniajokäytön. Näin se selviää raskaastakin kuormituksesta. Näytönohjaimena on niin ikään Intel Xe Graphics, joten grafiikkaohjelmien käyttö ja useiden ohjelmien samanaikainen hyödyntäminen ei tuota ongelmia. Kannettavat on lisäksi varustettu useammalla liitäntämahdollisuudella. Thunderbolt 4 -liitäntä tiedonsiirto onnistuu jopa 40 Gt/s:n vauhdilla. Book 3 360 -mallissa on yksi Thunderbolt 4 -portti, kun taas Pro-mallissa niitä on kaksin kappalein.

 

Tehokkaampi suorituskyky vaikuttaa luonnollisesti myös akkuominaisuuksiin. Molempien mallien akku kestää kovemmassakin käytössä ja virtaa saa tarvittaessa nopeastikin lisää pikalatauksen ansiosta. Yksi työskentelymukavuutta lisäävä ominaisuus on ehdottomasti Studio Mode -tila. Kyseinen ominaisuus on sinulle hyödyksi erityisesti videokokouksissa. Tekoälyä hyödyntävä toiminne vähentää etäpalavereissa äänen kohinaa. Samalla kuva rajautuu automaattisesti oikeaan kohtaan. Voit halutessasi käyttää erilaisia taustaefektejä piristämään muita kokoukseen osallistujia. Laajakulmakamera ja studiotasoiset mikrofonit auttavat puolestaan varmistamaan että kuva ja ääni ovat parhaalla mahdollisella tasolla.

 

Saumatonta työskentelyä Galaxy ekosysteemin avulla

 

Jos käytössäsi on muita Galaxy-laitteita, antaa Galaxy Book Experience -toiminne mahdollisuuden kerätä kaikki Galaxy-sovellukset ja toiminnot samaan paikkaan. Näin pääset nopeastikin käsiksi tärkeisiin sovelluksiin millä tahansa Galaxy-laitteella. Voit vetää ja pudottaa tiedostoja tai kopioida tekstiä ja kuvia laitteiden välillä. Phone Link -sovellus sijoittaa aiemmin puhelimella katsomasi verkkosivut, tekstiviestit ja jopa puhelut suoraan tietokoneen näytölle. Näin voit jatkaa kannettavalla siitä mihin puhelimella jäit. Työskentelystä tulee tällä tavoin entistä jouhevampaa ja miellyttävämpää.

 

Tekniset tiedot vertailussa:

 

  Samsung Galaxy Book 3 360 Samsung Galaxy Book 3 Pro 360 5G
Näyttö: 13,3 FHD Super AMOLED
15,6” FHD Super AMOLED
16” 3K Super AMOLED
Resoluutio: 1920 x 1080 2880x1800
Käyttöjärjestelmä: Windows 11 Home Windows 11 Home
Suoritin: Intel Core i7 i7-1360P (13th Gen) Intel Core i7 i7-1360P (13th Gen)
Muisti:

  8 Gt RAM + 512 Gt tallennustila

16 Gt RAM + 512 Gt tallennustila

16 Gt RAM + 512 Gt tallennustila
Liitännät: Thunderbolt 4, USB-A, HDMI, USB-C, 3,5 mm yhdistetty kuuloke/mikrofoniporttin,  2x Thunderbolt4, USB-A, HDMI, Micro SD, 3,5 mm yhdistetty kuuloke/mikrofoniportti
Akku: 68 Wh 76 Wh
Paino:

1,16 kg

1,49 kg

1,69 kg
Muuta: Kosketusnäyttö, S-Pen-tuki, Stereokaiuttimet, Sormenjälkitunnistin virtanäppäimessä (valinnainen) Kosketusnäyttö, S-Pen-tuki, Stereokaiuttimet, Sormenjälkitunnistin virtanäppäimessä (valinnainen)

 

 

Samsung Galaxy Book 3 360 ja Samsung Galaxy Book 3 Pro 360 5G -kannettavat ovat ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Laitteiden toimitukset alkavat arviolta 1.3. Perusmallin värivaihtoehto on grafiitti ja Pro-mallin saat tilattua beigenä tai grafiitin värissä. Myyntipakkaus sisältää kannettavan lisäksi virtasovittimen, S-Pen-kynän ja datakaapelin. 

Huom! Ennakkotilaajan etuna saat kaupan päälle Samsung Galaxy Tab A8 -tabletin. Arvo noin 249 €. Tarjous on voimassa 28.2.2023 saakka. Tarjous on lunastettava Samsungin kampanjasivustolta www.samsung.com/fi/offer 28.2.-31.3. välisenä aikana.

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa