Esittelyssä Samsung Galaxy Note 10 Lite - kumppanisi luovaan työskentelyyn

 • 16 November 2021
 • 4 kommenttia
 • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16   Galaxy Noten historia ulottuu peräti yhdeksän vuoden taakse, jolloin ensimmäinen kyseisen sarjan malli näki päivänvalon. Note tulikin heti suosituksi erityisesti S-Pen -kynän ansiosta ja tämä ominaisuus löytyy luonnollisesti myös uudesta, vasta julkaistusta Galaxy Note 10 Lite -puhelimesta. Lite on hieman edullisempi malli aiemmin markkinoille tulleesta Note 10 -versiosta, mutta ominaisuuksiensa puolesta se ei juurikaan kalpene lippulaivamallin rinnalla.  S-Pen -kynä on Noten sydän
Note sisältää ominaisuuksia, joista on hyötyä niin palavereissa, opiskelussa kuin harrastuksissakin. Ehkä tärkein niistä on S-Pen, kynä jota voit käyttää apuna monenlaisissa toiminteissa. Bluetooth-yhteydellä toimivalla kynällä kirjoitat muistiinpanoja, luonnostelet eri väreillä ja lähetät ne asiakirjamuodossa eteenpäin haluamallesi vastaanottajalle. Kynä toimii myös kauko-ohjaimena. Sillä voit hallita kameraa ja näyttää kuvia kamerastasi. Voit tarvittaessa käyttää sitä vaikka äänenvoimakkuuden säätämiseen tai laukaisimena, jos puhelin itsessään on käden ulottumattomissa. Ominaisuudet kuulostavat ihanteellisilta esim. bloggaajalle tai business-käyttäjälle.
Miltä tämä kuulostaisi? Olet reissussa ja haluat ikuistaa itsesi sekä ympärillä olevaa maisemaa, mutta olet yksin tai et halua vaivata muita. Laitat puhelimen kauemmaksi ja nappaat kuvan käyttäen kynää apuna. Kätevää! Menet tapaamiseen ja huomaat että sinulla ei ole läppäriä mukana. Otat kynän puhelimestasi, jolloin tarvittavat sovellukset tulevat automaattisesti esiin. Kirjoitat muistiinpanot ylös, nappaat pari kuvaa tilaisuudesta jaettavaksi somessa ja homma on valmis.  

 Kauniin kuoren alta löytyy tehoa ja suorituskykyä
Toinen tärkeä ominaisuus on suoritin, joka mahdollistaa nopean ja saumattoman siirtymisen sovelluksesta toiseen. Samsung lupaa, että voit katsoa elokuvaa, tallentaa kuvia, pelata pelejä tai siirtyä asiakirjasta toiseen eikä puhelin hyydy, vaikka sinulla olisi useampikin toiminne käytössä samanaikaisesti. Valmistajan mukaan Exynos 9810 -suoritin tarvitsee toimiakseen myös vähemmän virtaa ja on täten energiatehokas.
Suorittimen lisäksi puhelimessa on muihin malleihin nähden varsin hyvänkokoinen akku. 4500 mAh on luvattu kestävän koko päivän kovemmassakin käytössä. Saman suuruinen akku löytyy myös Samsungin A70- ja Galaxy S10 5G -malleista. Jos akku hyytyy kesken päivän, löytyy laitteesta 25 W pikalataus, joka valmistajan mukaan lataa puhelimen tyhjästä täyteen erittäin nopeasti.Monipuoliset kamera- ja ääniominaisuudet peruskäyttäjän tarpeisiin
Vaikka Note 10 Lite ei erotu kameraominaisuuksillaan, on siinä silti varsin monipuoliset kuvausominaisuudet. 32 Mpix etukameralla voit kuvien lisäksi ottaa HDR-tasoista videokuvaa. Kamera on istutettu keskelle, näytön yläreunaan eikä se juurikaan vie tilaa näytön kokonaispinta-alasta. Takakameroita löytyy kolme. 12 megapikselin pääkameran rinnalla toimii 12 megapikselin telekamera sekä saman kokoinen laajakulmakamera. Telekamera on varustettu kaksinkertaisella optisella zoomilla ja kamerakolmikon kaverina on lisäksi LED-salama. Vertailujen mukaan laitteella otetut kuvat eivät juurikaan häviä Note 10 -mallille. 6,7” reunasta reunaan ulottuvalta tarkalta Infinity-O -näytöltä kuvat toistuvat kirkkaasti.
Dolby Atmos -äänitilaominaisuus on vielä suhteellisen harvinainen ominaisuus älypuhelimissa, mutta Note 10 Litestä se löytyy. Se tarkoittaa tilaäänitukea, jossa ääni ikään kuin virtaa kuulijan yläpuolella ja antaa teatterimaisen elämyksen vaikka elokuvia katsottaessa. Todella huomionarvoinen ominaisuus jos tykkäät katsoa leffoja tai sarjoja puhelimen näytöltä.  

 Tärkeimmat tekniset tiedot: 

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, Super AMOLED, Full HD+


 • Mitat: 163,7 x 76,1 x 8,7 mm


 • Etukamera: 32 MP / f 2.2


 • Pääkamera: 12 MP (f/1.7)+ 12 MP (f(2.2) telekamera + 12 MP (f/2.4) laajakulmakamera


 • Suoritin: Exynos 9810 Octacore


 • Käyttöjärjestelmä: Android 10.0; One UI 2 


 • Akku: 4500 mAh superpikalataus


 • RAM-muisti: 6 Gt


 • Tallennustila: 128 Gt, joka laajennettavissa muistikortilla 1Tt saakka


 • Liitännät: USB-C + 3,5 mm kuulokeliitäntä


 • Muuta: Dual-SIM, Bluetooth S-Pen -kynä, Sormenjälkitunnistin, Samsung Knox
 Samsung Galaxy Note -sarjan laitteet ovat olleet aina suosittuja erityisesti niiden keskuudessa, jotka tarvitsevat kynä-ominaisuutta työssään tai vapaa-ajalla. Hinta vain on ollut aina lippulaivamallien kärkipäässä ja sen vuoksi puhelin on voinut jäädä hankkimatta. Lite-mallin edullisempi hinta mahdollistaakin nyt laitteen ostamisen huokeampaan hintaan, ominaisuuksista tinkimättä.  Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi laturin johtoineen, MicroUSB-adapterin, SIM-kortin poistotyökalun, kuulokkeet, USB-adapterin ja suomenkieliset ohjeet. Värivaihtoehtoina ovat Aura Black. Aura Glow ja Aura Red.  Tilaa Samsung Galaxy Note 10 Lite verkkokaupastamme

Löytyykö sinulta Note-sarjan puhelimia tai tabletteja ja mitä ominaisuuksia itse pidät niissä hyödyllisimpänä? Jaa vinkkisi myös S-Pen -kynän käyttöön!

Lue myös nämä laite-esittelyt: 

 


4 kommenttia

Tämä on nyt ollut jo pitkään Telialla myynnissä, mutta liikkeissä ei ole jostain syystä vieläkään mallikappaletta, ainakaan Tampereella. Todella outoa. Onko tämä jotenkin niin halvan tuntuinen puhelin ettei sitä siksi viitsitä laittaa esille? Todennäköisesti voisin ostaa ko. luurin jos se on kädessäkin Ok. Mutta en osta sikaa säkissä.

Sama kyllä koskee muitakin operaattoreita. Laitoin asiasta Samsungillekin palautetta. Ostaisin tämän varmaan ekalta operaattorilta jolla se olisi hyllyssä, tietty jos tää nyt sitten olisi ns. käteen sopiva. Mieluiten tietty Telialta kun on muitankin palveluja teiltä, ainakin vielä.

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Moikka @PPH1976 ! Selvitin asiaa ja kyseiset puhelimet ovat matkalla Telia Kauppoihin. Luultavasti ovat perillä jo huomenna tai viimeistään ensi viikon alkupuolella. Pääset sitten testaamaan tuon puhelimen sopivuuden paikan päällä. Tuu ihmeessä kertomaan mitä oot tuosta puhelimesta tykännyt, kun oot sen hankkinut.

Viikko sitten hain oman Note 10 Lite:n kaupasta ja maanantaina sitten vaimolle samanlaisen. Olen aiemmin käyttänyt alkupään Note versioita 2 ja 3, niiden jälkeen S8 ja S8+ jotka nyt vaihdoin sitten näihin. Vaikka on selvää, että Note 10 lite ei voi korvata täysin kaikkia ominaisuuksia, mitä noissa kalliimmissa versioissa on, on tuo puhelin enemmän jatkumoa niille alkupään Note kännyköillä joissa oleellista on se toimivuus ja on jätetty sellaisia ominaisuuksia vähemmälle, joiden tarve ei kännykässä muutenkaan ole mitenkään tarpeellinen. Olen esimerkiksi ihmetellyt, mihin kännykässä tarvitsen happisaturaation mittausta, toimimatonta mutta luokiteltua vesitiiviyttä, kaartuvia näytön reunoja, jotka jatkuvasti kuluttaa turhista näppäilyistä akkua jne. Note liten varustevalikoima on kuitenkin varsin hyvä ja voin kehua kameravarustusta varsin päteväksi, mutta valokuvaus on itselleni hieman toissijainen tarve, mutta esimerkiksi vaikka verrattuna S8+ kameravarustukseen, on parannusta tapahtunut melkoisesti. Kohinansieto on merkittävästi parantunut, mutta vähäisessä valossa ja korkeilla ISO-arvoilla on edelleen jälki sellaista, että mielellään kuljettaa sitä 8kg kameravarustusta vähävaloisissa kohdissa mukana. Monen kameran toiminta, hyvä valovoima ja riittävä tarkkuus, sekä esimerkiksi hienosti toteutettu kynän käyttäminen kaukosäätimenä lisää kameran käytön mahdollisuuksia merkittävästi. Videomahdollisuudet ovat myös varsin monipuoliset.

 

Mitään suuria yllätyksiä käyttöönotossa ei sattunut, siirrot vanhoista puhelimista toimivat mainiosti, ettei edes monellekkaan sovellukselle tarvinnut juuri säätöjä tehdä. Omaan puhelimeeni päätin ottaa käyttöön myös kaksois-SIM mahdollisuuden. Ensimmäisten yllätysten kohdalla hieman harmitti, mutta moni sovellus ei hallitse tuota ominaisuutta. Lisäksi esimerkiksi soitettaessa ainakaan oma autoni bluetooth sovellus ei ymmärrä, että kortti tulisi erikseen valita ja soitto jää odottamaan sim kortin valintaa. Nämä ongelmat eivät toisaalta liity puhelimen toimintaan vaan huonosti käyttäytyviin sovelluksiin. Muuten olen varsin tyytyväinen itse puhelimen mukana tulevaan ohjelmistotarjontaan ja niihin laitekohtaisiin sovelluksiin, joilla tuosta kännykästä saa kaiken irti.  

 

On varmasti totta, ettei ihan jokaisessa tilanteessa laite vastaa kaikkeen ihan niin vauhdikkaasti, kuten aiemmilla malleilla on totuttu, mutta useimmissa tilanteissa voi olla suorituskykyyn erittäin tyytyväinen. Normaali selaukset, sähköposti ja esimerkiksi kameran käyttö ja suhteellisen hyvin myös kirjoitus ja sen tunnistus pysyy laite varsin hyvin mukana, mutta laitteen käyttöönotto tunnistuksen jälkeen saattaa olla totuttua hitaampaa. 4G verkon suorituskyvyssä on mielestäni selvä ero verrattuna noihin S8 sarjaan nähden, joka vastaa hintaluokaltaan suurinpiirtein vastaavaa laitetta.

 

Kokonaisuutena pidän laitetta ainakin omaan käyttööni paremmin sopivana, kun S8+ laitetta ja erityisesti akun kesto ja latausnopeus miellyttää kovasti. Lisäksi pidän lisävarusteena kellonäyttökantta varsin paljon lisämukavuutta tuovana.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

@mojama kiitos, kun kerroit monisanaisesti ja monipuolisesti omista ensifiiliksistä puhelimen kanssa! 

Vastaa