Esittely

Esittelyssä Samsung Galaxy SmartTag2 -paikannin

 • 2 February 2024
 • 0 kommenttia
 • 375 katselukertaa
Esittelyssä Samsung Galaxy SmartTag2 -paikannin
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Muutama vuosi sitten otin käyttöön ensimmäistä kertaa Samsungin Galaxy SmartTagin. Nyt näppärästä paikantimesta on ilmestynyt päivitetty versio Galaxy SmartTag2. Tutustutaan artikkelissa tarkemmin tähän pieneen apulaiseen, jonka avulla hukkuneet avaimet, karannut koira tai vaikkapa lasten treenikamppeet ovat helpommin löydettävissä. Entä miten SmartTag2 eroaa alkuperäisestä SmartTagista?

 

Kompakti ja kevyt paikannin on helppo pitää mukana

 

Samsung Galaxy SmartTag2 -paikantimia on verkkokaupastamme saatavilla mustana ja valkoisena. SmartTag on ulkonäöltään pieni, hieman avaimenperää muistuttava lätkä. Sen yläosassa olevan aukon avulla paikannin on helppo saada kiinni esimerkiksi avaimiin, reppuun tai koiran kaulapantaan. Sen kiinnittämistä arvoesineisiin helpottaa myös SmartTagin kompakti koko. Noin viiden senttimetrin mittainen paikannin on alle kolme senttiä leveä ja paino jää alle 15 grammaan. Lisäksi SmartTag2 on vahvarakenteinen ja pölytiivis, ja se kestää upotuksen veteen IP67-luokituksen mukaisesti. Paikannin saa virtansa CR2032-paristosta, joka laitevalmistajan mukaan kestää 500 päivää normaalissa käytössä, ja 700 päivää virransäästötilassa. Paristo on lisäksi helppo ja nopea vaihtaa kun sen käyttöaika on tullut päätökseensä.

 

Monipuoliset paikannustoiminnot

 

Samsung Galaxy SmartTag2:ssa on monipuoliset paikanninominaisuudet. Kun rekisteröit SmartTag2:n SmartThings Find -sovelluksessa, pystyt erilaisia ominaisuuksia hyödyntäen paikantamaan SmartTagin ja siihen kiinnitetyn, kadoksissa olevan esineen tai asian. Laitevalmistajan mukaan Ultra Wideband -teknologian avulla paikannin toimii tarkemmin ja paremmin kuin aiemmassa mallissa.

Search Nearby -toiminto on hyvä niissä tilanteissa, kun tiedät hukassa olevan esineen lymyilevän jossakin lähellä. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi kotona avaimien kanssa: tiedät, että avaimet ovat kotona koska olet päässyt niillä jo aiemmin sisään. Nyt uudelleen ulos lähtiessäsi et enää yhtäkkiä muistakaan mihin avaimesi jätit. Selkeä Compass View -näkymä johdattaa sinut avaimien luo, ja laitevalmistajan mukaan se antaa sinulle entistä mallia tarkemman näkymän. Jos Compass View:n avulla et yhäkään näe avaimiasi, voit pyytää niihin kiinnitettyä SmartTagia antamaan äänimerkin Ring Your Tag -toiminnolla. Tällöin paikannin alkaa pitämään piippaavaa ääntä ja se johdattaa sinut kadonneiden avaimien luo. 

Jos SmartTagiin kiinnitetty kadonnut esine tai asia on jossakin kauempana, paikantimen toiminta perustuu Samsungin SmartThings Find -verkostoon. Tämä verkosto muodostuu siis valtaosin sadoista miljoonista Samsungin älypuhelimista, jotka välittävät lähellään olevan paikantimen sijainnin sen omistajalleen. Kun Lost Mode -tila on aktivoitu, Galaxy SmartTag2:n Near Field Communication (NFC) näyttää kadoksissa olevan esineesi löytäjälle rekisteröidyt yhteystietosi, ja sovellukseen etukäteen jättämäsi viestin. Viestiin voit kirjoittaa esimerkiksi mahdolliselle löytäjälle tiedon, miten hän tavoittaa sinut esineesi löytäessään. Tämä siis edellyttää, että olet rekisteröinyt yhteystiedot ja viestin etukäteen SmartThings-sovellukseen. Löytäjän laitteella on oltava lisäksi NFC-ja internetyhteys, mutta itse löytäjän laitteen käyttöjärjestelmällä ei ole väliä. Lost Mode -tila on erityisen hyvä esimerkiksi lemmikin omistajille. Jos lemmikki karkaa, löytäjä näkee yhteystietosi omalta laitteeltaan ja voi samantien ilmoittaa sinulle karkulaisen tavoittamisesta.

Paikannustoimintojen lisäksi Galaxy SmartTag2:lla voit hallita myös erilaisia IoT-laitteita yhdellä napin painalluksella. Nämä tulee määritellä itse SmartThings-sovelluksessa. 

 

Galaxy SmartTag2 uudistukset 

 

Samsung Galaxy SmartTag2 on edeltävään malliinsa nähden kokenut uudistuksia niin ulkomuodossa kuin myös ominaisuuksissaankin. Muotoilu on muuttunut pidemmäksi ja kapeammaksi, ja paikantimen kiinnittäminen erilaisiin esineisiin on helpottunut isomman kiinnitysaukon ansiosta. Itse paikantimessa on jo aiemminkin mainittu pöly- ja vesitiiviys IP67. Edeltävä malli oli IP-luokitukseltaan IP53, eli toisin sanottuna roiskevettä kestävä. Tämä päivitetty paikannin kestää siis edeltäjäänsä paremmin joutuessaan keskelle haastavimpiakin olosuhteita. SmartTag2:en kiinnitysaukon ympärillä kestävyyttä on lisäämässä myös metallikehys muun laitteen ollessa muovia.

Laitevalmistajan ilmoittama patterin kesto on parantunut edellisen mallin 300 päivästä uudistuneen mallin jopa 700 päivään. Päivitetyssä mallissa oleva virransäästötila pidentää patterin käyttöaikaa siis jopa tuplaten. Virransäästötila ei juurikaan vaikuta tärkeimpiin paikannusominaisuuksiin, sillä vaikutukset rajautuvat esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätöön sekä älypainikkeen toimintoon. Ilmoitetussa patterinkestossa kannattaa kuitenkin huomioida, että se saattaa vaihdella patterin valmistajasta ja käyttötavastakin riippuen. Lost Mode -tila on myös kokonaan uusi, ja paikanninominaisuudet ovat entisestään tarkentuneet. Lisäksi vaihtaessasi Galaxy-laitteen toiseen Galaxy-laitteeseen, tässä SmartTag2-paikantimessa uuden laitteen yhdistäminen paikantimeen tapahtuu automaattisesti Samsung-tilille kirjautuessasi. 

Samsung on parantanut myös yksityisyysominaisuuksia. Huoli pienten paikantimien käyttämisestä luvatta henkilöiden seurantaan on ollut aina ajoittain esillä. Nyt jos Samsungin laite havaitsee tuntemattoman SmartTag-paikantimen kulkevan mukana, SmartThings-sovellus lähettää tästä erillisen ilmoituksen. 

Lisäksi Samsungin Galaxy SmartTag2:n kohdalla kannattaa huomioida, että sen käyttöönotto ja hallinnointi on mahdollista vain Samsungin Galaxy -laitteilla. Näin ollen paikantimesta on sinulle iloa, jos sinulla on Samsungin älypuhelin tai tabletti käytössäsi. 

Samsung Galaxy SmartTag -paikannin on tilattavissa verkkokaupastamme yksittäin, tai neljän kappaleen paketissa!

 

Tekniset tiedot

 

 • Mitat: 28.8 x 52.44 x 8.0 mm
 • Paino: 13,75 g
 • Liitettävyys: Bluetooth 5.3 BLE
 • Enimmäiskäyttöetäisyys: 120 metriä
 • Suojaus: IP67
 • Pariston käyttöaika: 500 päivää / 700 päivää virransäästötilassa
 • Pakkauksen sisältö: Galaxy SmartTag2, patteri, avaustyökalu, pikaohje
 • Takuu: 12 kk

 

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa