Esittelyssä Samsung Galaxy Watch Active 2 – Odotettu uutuus tuo tuen 4G:lle ja eSIM:lle

 • 16 November 2021
 • 2 kommenttia
 • 30 katselukertaa


Samsungin tämän vuoden hurja julkaisuputki sai jatkoa, kun yhtiö julkaisi uuden urheilukäyttöön suunnatun Galaxy Watch Active 2 -älykellon. Ensimmäinen Galaxy Watch Active julkaistiin vasta puoli vuotta sitten, joten Samsung on pistänyt töpinäksi uuden version suhteen. Nopea julkaisutahti osoittaa, että Samsung haluaa selvästikin panostaa älykelloihin ja pyrkii saavuttamaan tukevan jalansijan kasvavilla älykello- ja aktiivisuusrannekemarkkinoilla.


Elegantti ulkoasu sopii sekä juoksuradalle, että illalliskutsuille


Ulkoasun ja designin suhteen ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia alkuperäiseen Galaxy Watch Activeen nähden. Kyse on lähinnä hyvin maltillisesta kasvojenkohotuksesta ja pääpiirteittäin kello näyttää ulkoisesti kutakuinkin samalta kuin ensimmäinen Galaxy Active.


Galaxy Watch Active 2 on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista ja se on huomattavasti siromman ja elegantimman näköinen verrattuna normaaliin Galaxy Watchiin. Active 2 on saatavilla kahdessa eri koossa, joko 40 mm tai 44 mm halkaisijalla olevalla kellotaululla. Kestävästä Gorilla-lasista valmistetun Super Amoled -näytön koko on näin ollen joko 1,2 tuumaa tai 1,4 tuumaa ja näytön resoluutio 360 x 360 pikseliä.


Galaxy Watch Active 2 on saatavilla mustana, hopeisena tai kultaisena. Kellon mukana tulee aidosta nahasta tehty standardilevyinen 20 mm ranneke, jonka voi halutessaan vaihtaa melkeinpä mihin tahansa tavalliseen kellokaupasta hankittuun rannekkeeseen. Vaikka kello on suunniteltu ennen kaikkea urheilu- ja liikuntakäyttöön, se toimii ulkoasun puolesta yhtä hienosti vaikka illalliskutsuilla.


Kuten Samsungin muutkin älykellot, myös Galaxy Watch Active 2 muistuttaa varsin paljon normaalia rannekelloa pyöreine kellotauluineen. Always-on display -toiminnon avulla näyttö pysyy päällä myös lepotilassa, jos käyttäjä niin haluaa.


Tuki 4G:lle ja eSIM:lle avaa uusia mahdollisuuksia


Uusista ominaisuuksista ehdottomasti tärkein on tuki 4G:lle ja eSIM:lle. Kellolla voi siis esimerkiksi soittaa puheluita, laittaa WhatsApp-viestejä ja kuunnella musiikkia Spotifysta itsenäisesti ilman, että kello on yhteydessä puhelimeen. Tämä avaa kokonaan uusia mahdollisuuksia ja vapauttaa käyttäjän puhelimen kahleista. Lue sivuiltamme lisää eSIMistä.


Myös navigaatiota ja käytettävyyttä on parannettu digitaalisella kellokehällä, jota pyörittämällä käyttäjä voi vaihtaa sovelluksesta tai toiminnallisuudesta toiseen. Periaate on siis sama kuin normaalissa Galaxy Watchissa, mutta tällä kertaa digitaalisessa muodossa.


Erilaisilla liikuntaan ja hyvinvointiin keskittyneillä ominaisuuksilla on luonnollisesti iso rooli, kun kyse on urheilukäyttöön suunnitellusta älykellosta. Galaxy Watch Active 2 tukeekin peräti 40 erilaista harjoitusmuotoa, joista seitsemän se osaa tunnistaa ja tallentaa automaattisesti. Kellosta löytyy myös omat toiminnot esimerkiksi unen seurantaan ja stressitasojen mittaamiseen.


Kellon takana on myös tuplasti enemmän sensoreita ensimmäiseen Galaxy Activeen verrattuna. Active 2 tukee on myös EKG-mittausta, joka on tähän saakka löytynyt ainoastaan pahimman kilpailijan eli Apple Watchin ominaisuusvalikoimasta. Kello osaa siis mitata sydämen sähköisiä impulsseja ja niiden avulla voidaan saada paljon hyödyllistä ja jopa elintärkeää tietoa sydämen toiminnasta. EKG-mittaus vaatii tosin vielä viranomaisten hyväksynnän, eikä ole alkuvaiheessa saatavilla Suomessa.

Tsekkaa alta teknologiauutissivusto The Vergen videoarvostelu uudesta Galaxy Watch Active 2:sta:
Kannen alla rutkasti tehoa ja kestävyyttä


Suoritin on pysynyt samana eli kannen alla hyrrää edelleen kaksiytiminen Exynos 9110, joka on arvioiden perusteella toiminut hienosti ja jaksaa pyörittää eri sovelluksia ongelmitta. Tallennustilaa löytyy älykellolle mukavat 4 Gt ja käyttömuistia 1,5 Gt. Akun koko on puolestaan 340 mAh tai 247 mAh, riippuen onko kyse 44 mm vai 40 mm versiosta. Kello tukee luonnollisesti langatonta latausta.


Active 2:n käyttöjärjestelmänä on Samsungin oma Tizen ja se on päätoimintojensa osalta yhteensopiva kaikkien vähintään Android 5.0 sekä Applen iOS 9 -laitteiden kanssa. Jotta kellosta saa kaiken irti, sitä kannattaa käyttää yhdessä Samsungin Galaxy-sarjan puhelinten kanssa. Active 2 tukee esimerkiksi tiettyjen Galaxy-mallien langatonta virranjakoa eli kellon voi ladata asettamalla sen puhelimen takapinnan päälle.


Active 2 on iskunkestävä ja vesitiivis eli käytännössä sen kanssa voi myös uida tai sukeltaa jopa 50 metriin saakka.

Tekniset speksit


  • Näyttö: Super AMOLED 1,4 / 1,2 tuumaa

 • Resoluutio: 360 × 360

 • Suoritin: Kaksiytiminen Exynos 9110 Dual Core 1.15GHz

 • Muisti: 1,5 Gt

 • Tallennustila: 4 Gt

 • Akku: 340 mAh / 247 mAh (langaton lataus)

 • Käyttöjärjestelmä: Tizen

 • Yhteydet: LTE, Bluetooth 5.0

 • Vesitiivis: (5ATM + IP68)

 • Iskunkestävä: (MIL-STD-810G)

 • Mitat: 44 x 44 x 10,9 mm / 40 x 40 x 10,9 mm

 • Paino: 42-44 g / 37 g 

 • Suositushinta: 499 euroa ja 479 euroaSamsung Galaxy Watch Active 2 on nyt ennakkomyynnissä. Tilaamalla 26.9.2019 mennessä saat langattoman Wireless Charger Duo Pad -latausalustan kaupan päälle. Tilaa omasi verkkokaupasta:
Galaxy Watch Active 2 40 mm


Galaxy Watch Active 2 44 mm

Miltä uusi Active 2 kuulostaa ja mikä uusista ominaisuuksista vaikuttaa mielenkiintoisimmalta?

Lue lisää:
Esittelyssä Samsung Galaxy Watch Active


Vapaudu puhelimen kahleista – Samsung Galaxy Watch ja eSIM muuttaa käsityksesi kelloista


Esittelyssä uudet Apple Watchit eSIM-ominaisuudella


Älykellot esittelyssä – Samsung Galaxy Watch vs. Apple Watch, kumpi korjaa potin?


 


2 kommenttia

Onhan tuossa uudistusta, mutta samalla on toki huomattavasti lisää hintaakin alkuperäiseen ja ranteesta löytyvään Galaxy Watch Activeen verrattuna. Sitten jos ja kun EKG saapuu Suomeenkin saataville, niin sitten pitää harkita päivitystä, mutta nyt vielä pelkästä potentiaalista ei huvita maksaa Apple Watchin hintaa.

Tätä odotellaan kuin hullu puuroa. Näin keski-ikäistyessä ja edelleen kuntoilua yrittävänä tässä on kaikki mitä tällä hetkellä voi kellolta toivoa. Ehkä tämän kanssa voi sen puhelimen jo jättää kotiin. No, odotellaan joskun tulisi saatavaksi ensin.

Vastaa