Skip to main content
Esittely

Esittelyssä Samsung Galaxy Watch Ultra -älykello

  • 12 July 2024
  • 1 kommentti
  • 158 katselukertaa
Esittelyssä Samsung Galaxy Watch Ultra -älykello

Samsungin kesän Unpacked-tilaisuudessa julkistettiin jälleen useampi laiteuutuus. Yksi näistä oli Galaxy Watch Ultra, mikä on laitevalmistajan mukaan kaikkien aikojen kestävin Galaxy Watch. Kestävyyttä kellosta löytyykin niin iskujen kuin akun osalta. Mukavana lisänä siinä on myös tekoälyavustaja Galaxy AI, joka toimii henkilökohtaisena valmentajanasi oppien käytön myötä kehostasi ja tavoistasi. Tutustutaan tässä artikkelissa lisää tähän mielenkiintoiseen uutuusmalliin.

 

Samsung Galaxy Ultran ennakkomyynti on nyt käynnistynyt. Toimitukset alkavat arviolta 26.7. Kun tilaat kellon 28.7.2024 mennessä, saat kaupan päälle Galaxy Watch Ultra Trail Band -rannekkeen (arvo n. 79,90 €). Tarjouksen lunastamiseksi ostos tulee rekisteröidä kampanjasivulla. Lisää ohjeita löydät verkkokaupastamme kellon tuotesivulta.

 

Galaxy Watch Ultra sopii seikkailuihin niin maalla, merellä kuin ilmassakin

 

Samsung Galaxy Watch Ultra -älykello on ulkomuodoltaan hyvinkin perinteisen urheilukellon näköinen. Sen kestävyys on laitevalmistajan mukaan kuitenkin entistä parempi soveltuen hurjimpiinkin harrastuksiin ja äärimmäisiin olosuhteisiin. Galaxy Watch Ultralla voit seikkailla vuorilla, metsässä ja merellä, sillä sen IP68-luokitus takaa veden- ja pölynkestävyyden, ja MIL-STD 810H-sotilasstandardi varmistaa suorituskyvyn äärimmäisissä olosuhteissa. 10 ATM vesitiiviysluokituksensa mukaisesti se on vesitiivis 100 metriin asti.

Galaxy Watch Ultra on valmistettu ilmailu- ja avaruusluokan titaanista, ja sen safiirilasi kestää laitevalmistajan mukaan raapimisen ja iskut. Sen näyttö on kuvailtu kirkkaaksi, mikä auttaa sinua pysymään oikealla reitillä säkkipimeässäkin. Näyttö vaihtuu pimeän laskeuduttua automaattisesti yötilaan. Myöskään kesäisen kirkas auringonpaiste ei haittaa, sillä näytöstä saa selvän aurinkoisemmissakin olosuhteissa. Galaxy Watch Ultra ei  hetkahda edes lämpötilavaihteluista, sillä sen on ilmoitettu soveltuvan lämpötiloihin -20 ja + 50°C välillä.

Galaxy Watch Ultran kellotaulu on 1,92" kokoinen ja sen halkaisija on 47 mm. Laitevalmistajan mukaan kellon eri rannekkeita on miellyttävä käyttää ja nopea vaihtaa oman mieltymyksen ja käyttötarpeen mukaan Dynamic Lug System -mekaniikkansa ansiosta. Rannekkeen vaihto onnistuu vain kliksauttamalla se paikoilleen, eli mitään erillisiä työkaluja et rannekkeen vaihtoon tarvitse. 

Kellotaulun sivusta löytyvän pikapainikkeen avulla voit aloittaa nopeasti ajanoton, sekä startata ja pysäyttää oman treenisi tai laittaa taskulampun päälle. Samsung Galaxy Ultra tuo myös lisäturvaa suorituksiisi, sillä pikapainike toimii hälytyssireeninä painaessasi sitä pohjaan viiden sekunnin ajan. Hälytyssireenissä on 86 desibelin äänenvoimakkuus, joka kuuluu 180 metrin päähän tunkeutuen tiheämmänkin metsän läpi. Jos kello havaitsee että kaaduit, se tarjoaa sinulle välittömästi mahdollisuuden SOS-painikkeen painamiseen.

Kurkkaa tässä välissä lisää kellon ulkomuodosta ja toiminteista:

 

Galaxy AI -tekoälyavustaja mahdollistaa monipuolisen hyvinvoinnin seurannan

 

Samsung Galaxy Watch Ultrassa on monipuoliset liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet. Niitä ohjaa taustalla toimiva Galaxy AI, joka yhdessä kellon edistyksellisten sensorien avulla oppii tuntemaan kehosi sitä paremmin, mitä enemmän sitä käytät. Kello mittaa sykettäsi entistä tarkemmin BioActiveSensor2:n avulla, sekä tarkkailee kehosi lämpötilaa niin liikkeellä kuin levossakin. Jos kello havaitsee sykkeessäsi jotakin poikkeavaa, saat siitä ilmoituksen ja pystyt tekemään sillä EKG-sydänfilmitestin lisätietoja varten. Voit myös tarkistaa elintoimintosi verenpainemittauksella.

Galaxy Watch Ultrassa on sisäänrakennettu bioelektrinen impedanssianalyysi (BIA), jolla pystyt seuraamaan säännöllisesti kehon koostumusta ja saavuttamaan omat kuntoilutavoitteesi. Galaxy Watch Ultra antaa sinulle tarkkaa dataa, jonka avulla pystyt hienosäätämään harjoitteluasi paremmin. Se kertoo sinulle päivän kunnostasi Energy Score -pisteytyksen avulla, ja antaa henkilökohtaisen suunnitelman treenille, levolle ja unelle.

Galaxy AI mahdollistaa myös tarkan unianalyysin. Se toimii yhdessä Samsung Health -sovelluksen kanssa ja tekee sinulle räätälöidyn aikataulun nukkuaksesi paremmin ja syvemmin. Hyvät unet ja palautuminen auttavat sinua saamaan treenistä paremmin irti. Pystyt seuraamaan kellolla eri univaiheita, unen kestoa, veren happipitoisuutta ja jopa kuorsausta. Saat sitten valmennusta siitä, miten pystyt paremmin ymmärtämään untasi ja sen tärkeyttä suorituksiisi.

Monipuolisiin treeneihin ja liikuntaan liittyviä ominaisuuksia Galaxy Watch Ultrasta löytyy paljon. Esimerkiksi kuljetun matkan ja ajan lisäksi näet myös kuinka korkealle olet kiivennyt. Juostessasi tai pyöräillessäsi voit kilpailla itseäsi vastaan vertaamalla reaaliajassa nykyistä suoritustasi aiempiin suorituksiisi samalla reitillä.

 

Pitkä akunkesto ja muut arkea helpottavat ominaisuudet

 

Samsung Galaxy Watch Ultran kevyen ja kestävän kuoren alta löytyy 3 nm 5-ytiminen -sovellusprosessori ja big.LITTLE-rakenne. Uusi siru ja algoritmi pyörittävät kellon Galaxy AI -ominaisuuksia, sekä laitevalmistajan mukaan parantavat kellon energiatehokkuutta 30 % edellisiin Galaxy Watch -kelloihin verrattuna. Sen käyttö on lisäksi sulavaa, ja kello reagoi herkästi kosketuksiin ja sille antamiisi käskyihin. Galaxy Watch Ultrasta löytyy lisäksi kaksois-GPS, joka takaa tarkan navigoinnin. Se toimii uudella kaksoistaajuus-GNSS (L1+L5) -sirulla. Siinä on myös kehittynyt algoritmi, joka paikantaa sijaintitiedon tarkasti tiiviissä kaupunkiympäristössäkin, ja antaa sinulle tarkat tiedot kuljetusta reitistä missä ikinä liikutkin.

Terveys-, liikunta- ja hyvinvointiominaisuuksien lisäksi Samsung Galaxy Watch Ultra -kellossa on paljon muitakin ominaisuuksia arkeasi helpottamaan. Yksi huomionarvoisimmista ominaisuuksista on kellon pitkä akunkesto. Laitevalmistaja lupaileekin, että akku voi kestää jopa 100 tuntia energiansäästötilassa, sekä 48 tuntia asettaessasi Stamina-tilan päälle treenatessasi. 

Samsung Galaxy Watch Ultra toimii saumattomana yhteen muiden Galaxy-laitteiden kanssa. Voit esimerkiksi käyttää kelloasi kameran etälaukaisimena, ja tarkistaa taltioidun kuvan heti kellosi näytöltä. Jos saat hyvän idean kesken hankalan aktiviteetin tai treenin, voit sanella sen kelloon, joka tallentaa sen tekstinä puhelimeesi, tai tekee siitä jopa tiivistelmän.

One UI 6 -käyttöliittymällä pystyt muokkaamaan helposti kellosi ulkonäköä ja järjestellä sovelluksia niin kuin itse haluat. Pystyt myös vastaamaan Galaxy Watch Ultra -kellostasi suoraan puheluihin, ja tässäkin Galaxy AI:n teknologia hyppää apuun. Se nimittäin suodattaa ja vähentää tuulen melua äänitteissä sekä puheluissa, jotta ääni kuuluu selkeämmin ja kirkkaammin. Ystäviesi viesteihin pystyt vastaamaan helposti ja nopeasti myös liikkeellä ollessasi, sillä Galaxy AI analysoi aiempia viestejäsi, ja tarjoaa niiden pohjalta rakentamiaan pikavastausehdotuksia jopa keskustelun tunnelma huomioiden.

Samsung Galaxy Watch Ultra on nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme kertamaksulla, tai 12-36 kuukauden Telia Rahoitus -osamaksusopimuksella.

 

 

Tekniset tiedot

 

Näytön tyyppi Väri
Näytön koko ja resoluutio 1,92”, 502 x 410 px, 338 PPI
Näytön lasi Sapphire crystal
Muuta huomioitavaa Mikrofoni ja kaiutin
Hyvinvointi Sykeanturi, EKG, verenpaine, kehon koostumus (BIA), happisaturaatio (SpO2), ihon lämpötila
Anturit Optinen sykeanturi, kiihtyvyysanturi, barometri, gyroanturi, geomagneettinen anturi (kompassi), valoanturi
Liitettävyys Bluetooth
Suorittimen malli Exynos W1000
Ytimien määrä 5-ytiminen, 3 nm
Akun kapasiteetti 590 mAh
Lataus Langaton lataus
Valmiusaika ilman GPS / GPS:n kanssa Jopa 100 tuntia / jopa 48 tuntia
Mitat ja paino 47,4 x 47,4 x 12,1 mm / 94 g
Luokitukset

10 ATM (vesitiivis 100 metriin asti) IP68, MIL-STD-810

Takuu 24 kk

 

Mikä Samsung Galaxy Watch Ultran ominaisuus vakuutti sinut? Jaa ajatuksesi kommenttiosiossa!

 

Lue lisää:

 

 

1 kommentti

Käyttäjätaso 1

Tämä oli nappiostos. Tämä tuli vanhan Suunnon kellon tilalle.

Ensin mietin, että onko kello liian iso omaan ranteeseen. Ei ollut.

Omassa käytössä (en ole vielä ehtinyt urheilumaailmaan kellon kanssa) akku kestänee sen 2-3 päivää, joka on itselle riittävä. Yleensä kun akun saa ladattua joka yö. AOD päällä.

Näyttö on todella kirkas ja terävä. Kokonaisuutena tyylikäs ja toimiva kello. Ei voi muuta sanoa, kun hattua nostaa.

Vastaa