Esittelyssä Samsung Galaxy Z Fold3 - puhelin, joka taipuu moneksi

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 14 katselukertaa

 


 


Samsung julkisti 11.8. järjestetyssä Samsung Unpacked -tilaisuudessaan monia odotettuja uutuuslaitteita. Mukana oli myös uusi malli mielenkiintoisesta Galaxy Z Fold -sarjasta. Taitto-ominaisuudella yleisön huomion herättänyt malli täyttää niin puhelimen kuin tabletinkin tehtävän. Taittoälypuhelinten edelläkävijään on tuotu toivottuja uudistuksia, ja mallin hintaakin on laskettu jonkin verran. Puhelin on nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme, joko 246 Gt:n tai 512 Gt:n tallennustilalla.


 


innovatiivinen näyttö kattaa pelaamisen, joustavan käytön sekä upeat katselukokemukset


 


Edellisen Galaxy Z Fold2 5G:n tapaan myös uusi Fold -malli on muotoilultaan "kirjamainen". Suljettuna käytössä on 6,2 tuuman AMOLED-näyttö. Avattuna käytössä on huiman 7,6 tuuman kokoinen näyttö. Virkistystaajuus eli ruudunpäivitysnopeus näytöissä on 120 Hz, mikä takaa laitevalmistajan mukaan erinomaisen käyttökokemuksen niin pelatessa kuin sisältöä selatessakin.


 


Taitettava näyttö ja puhelimen muotoilu tuovatkin ehdottomasti Foldiin mielenkiintoista kulmaa ja uusia käyttömahdollisuuksia. Puhelimessa voi olla jopa neljä ikkunaa samanaikaisesti avoinna, ja sovellusten välillä liikkuminen on tehty helpoksi tehtäväpalkin avulla. Näyttöä voi käyttää puhelimen ollessa kokonaan suljettuna ja kokonaan avattuna, mutta myös näiden välitilassa. Split View’n avulla puhelimen näyttö on mahdollista jakaa ja näin käyttää useampaa sovellusta tai toimintoa samanaikaisesti. Videon kommentointi onnistuu esimerkiksi sitä samalla katsoessa.


  


 


Laite soveltuu pelaamiseen ja videoiden katseluun erinomaisesti näyttönsä vuoksi. 5G-valmius ja WiFi6-yhteys mahdollistavat nopeat yhteydet, ja puhelimen ulkomuoto on kuin kannettava pelikonsoli tai tabletti. Laitevalmistaja kuvaa näyttöä kirkkaaksi, dynaamiseksi ja erittäin responsiiviseksi, mikä soveltuukin edellä mainittuihin toimintoihin hyvin.


 


Galaxy Z Fold3:ssa on mukana yhteensä viisi kameraa. Takana on 12 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakuvakamera ja 12 megapikselin telekamera. Lisäksi puhelimen kummallakin näytöllä on kamera niin, että voit osallistua helposti videopuheluihin ja ottaa kuvia huolimatta siitä, onko puhelin auki vai kiinni. Sisäkamera on ensimmäistä kertaa sijoitettu itse näytön alle. Tuplanäyttö mahdollistaa myös kameran esikatselun kahdelta puolelta - kun puhelin on avattuna ja otat valokuvia tai videoita takakameroilla, sisäisen näytön kuva peilataan ulkoiseen näyttöön. Sama toimii myös, jos haluat ottaa selfien.


 


 


kauniimpi, kestävämpi ja kätevämpi uusi fold


 


Parannuksia edellisistä laitteista on tehty esimerkiksi kestävyyden ja näytön taittavan saranan osalta. Laitteen testaajat ovat kertoneet uuden laitteen tuntuvan selkeästi aiempia kestävämmältä. Laitevalmistaja kuvaileekin uusinta Foldia aiempia malleja "kauniimpana, kestävämpänä ja kätevämpänä".


 


Galaxy Z Fold3 on tyylikäs, ja siitä on kolme upeaa värivaihtoehtoa: Phantom Black, Phantom Green ja Phantom Silver. Valitut materiaalit ovat harkitusti aiempaa kestävämpiä. Runko on laitevalmistajan mukaan vahvinta alumiinia, mitä älypuhelinmarkkinoilla on käytetty. Gorilla Glass Victus -lasi tukee myös osaltaan kestävyyttä. Puhelimella on lisäksi IPx8-luokitus, mikä tarkoittaa, että sen vedenkestävyyttä on testattu upottamalla laite veteen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Vedenkestävyys on uusi ja hyvin kiinnostava lisä taitettavien puhelimien keskuudessa.


  


Galaxy Z Fold3 -laitteessa on 5G-tuki, mikä takaa nopean ja pätkimättömän yhteyden. Laitteessa on Snapdragon 888 -prosessori ja 4400 mAh:n kaksoisakku. Nopeus ja tehokkuus olivatkin laitevalmistajan puolesta tärkeitä ominaisuuksia uuden sukupuolven Foldille.


 


Aiemmissa Flip- ja Fold -malleissa kuluttajia on huolettanut erityisesti näytön kestävyys. Käytössä on edellisistä malleista tuttu ohut Ultra Thin Glass -lasi. Uusi näyttöpaneelikerrosrakenne sekä suojakalvo tuovat kuitenkin kestävyyden Samsungin mukaan 80 prosenttia aiempaa mallia paremmaksi.


 


  


 


Tekniset tiedot


Hide content


Näytön koko: 7,6" HID, Dynamic AMOLED, 10 – 120 Hz & 6,2" Dynamic AMOLED, 10 – 120 Hz


Resoluutio: 1768 x 2208 & 2268 x 832


Etukamera: 10 MP F2.2 + 4 MP f1.8 UDC


Takakamera:12 MP F1.8 + Ultra Wide, 12 MP F2.2 + Tele, 12 MP F2.4


Tallennustila: 256 Gt / 512 Gt


Suoritin: Snapdragon 888 (Octacore 5 nm)


Suorittimen teho: 2,2 GHz:n 8-ydinsuoritin


Mitat: Auki: 128 x 158,2 x 6,4 mm
Kiinni: 67,1 x 158,2 x 16,0-14,4 mm


Paino: 271 g


Käyttöjärjestelmä: Android 11


Keskusmuisti: 12 Gt


Muistikorttipaikka: Ei


Videokuvaus: 4K video nopeudella 30 fps,
1080p video nopeudella 30/60 fps,
Super Slow Motion 1080p video nopeudella 120 fps, 720p nopeudella 240 fps,
Time-lapse 1080p 30 fps, 4K 30 fps
CINE-kuvasuhde nauhoitus


Sim-kortti: Dual SIM + eSIM


Dual SIM: Kyllä


IP-luokitus / suojaus: IPX8


Liittimet: USB C-Type


Wifi: Wi-Fi 6E


Bluetooth: BT 5.0


Verkko: 5G Ready


Paikannus: GPS, Glonass, Galileo, Beidou


Sormenjälkitunnistin: Kyllä


Kasvojen tunnistin: Kyllä


Iiristunnistin: Ei


Langaton lataus: Kyllä


Akku: 4400 mAh, superpikalataus (25W)


Myyntipakkauksen sisältö: Galaxy Z Fold3:n mukana saat USB-johdon, suomenkieliset ohjeet sekä SIM-kortin poistotyökalun. 


Mitä mieltä olet taitettavista puhelimista - ovatko ne sinusta älypuhelinten tulevaisuutta?


 


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa