Esittelyssä Samsungin Galaxy Book -premium-kannettavat

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 39 katselukertaa


Samsung on tullut takaisin läppärimarkkinoille Suomessa pitkän tauon jälkeen, ja tuonut kesäkuun alussa myyntiin uudet Galaxy Book -sarjan premium-kannettavat. Nämä läppärit kulkevat nimillä Galaxy Book Ion, Galaxy Book Flex sekä Galaxy Book S.


 


Samsung on kertonut pyrkivänsä tekemään Galaxy Book -kannettavista saumattomasti toimivat laitevalmistajan puhelinten kanssa. Kaikki Galaxy Book -sarjan läppärit tukevat Samsungin DeX-ominaisuutta, jonka avulla puhelin voidaan näppärästi yhdistää tietokoneeseen, jolloin puhelimen ja tietokoneen välinen tietojenjako on helppoa. Samsung DeX mahdollistaa myös toisen näytön sekä muiden lisälaitteiden yhdistämisen kannettavaan. Lisäksi kaikista Galaxy Book -kannettavista löytyy kaksi AKG:n palkittua äänitekniikkaa hyödyntävää stereokaiutinta, Windows 10 Home -käyttöjärjestelmä, sormenjälkitunnistin sekä Intelin 10. sukupolven suoritin.


 


Samsung on panostanut uusissa kannettavissaan erityisesti niiden kevyeen ja ohueen rakenteeseen. Laitevalmistaja on kertonut, että kaikissa Galaxy Book -sarjan kannettavissa on hyödynnetty heidän omaa tekniikkaa ja komponentteja. Läppäreihin on tuotu myös Samsungin televisioistakin tuttuja ominaisuuksia, kuten Qled-näyttöjä. Qled-näyttö toistaa värit selkeinä ja näyttää kuvan kirkkaana ja tarkkana kaikenlaisissa olosuhteissa.


 


 


Samsung Galaxy Book ION 


Samsung Galaxy Book Ion on tyylikäs ja ohut kannettava joka käyttöön. Galaxy Book Ion edustaa hieman perinteisempää kannettavaa, mutta sen ehdottomia valtteja ovat sen ohut ja kevyt rakenne, hyvä akunkesto ja tehokas suorituskyky.


 


Galaxy Book Ion -kannettavaa on saatavilla kahdessa eri koossa: 13,3-tuumaisena sekä 15,6-tuumaisena. 13,3-tuumainen malli on 1,29 cm kapea ja painaa vain 970 grammaa. Isompi 15,6-tuumainen kannettava on 1,49 cm kapea ja painoltaan 1,19 kilogrammaa. Lisäksi 13,3-tuuman kannettavaa on saatavana kahdessa eri mallissa, jotka eroavat muun muassa keskusmuistin koossa sekä suorittimen ja sen tehokkuuden osalta.


 


Tehokas suorituskyky sekä palkittu Qled-näyttö ja äänitekniikka


 


 


Galaxy Book Ion -mallit ovat varustettu tehokkailla 10. sukupolven Intelin suorittimilla sekä WiFi 6 -liitännällä. WiFi 6 on uusi langattoman verkon standardi, joka mahdollistaa muun muassa nopeamman ja vakaamman verkon.


 


Kaikista Ion-sarjan kannettavista löytyy kaksi AKG:n palkittua äänitekniikkaa hyödyntävää stereokaiutinta, jotka tuottavat arvosteluiden mukaan kirkasta ja tasapainoista ääntä. Muistia löytyy kaikista kannettavista joko 16 tai 8 gigatavua ja tallennustilaa 512 gigatavua. Isommassa 15,6-tuuman mallissa tallennustilaa on myös mahdollista laajentaa.


 


Galaxy Book Ion on yksi ensimmäisistä läppäreistä, joissa on Samsungin palkittu Qled-näyttö. Se mahdollistaa muun muassa tarkan ja kirkkaan kuvanlaadun, jolloin värit näkyvät ruudulta mahdollisimman selkeinä. Galaxy Book Ion -kannettavan näyttöä reunustavat ohuet noin 5 mm kapeat kehykset, jotka mahdollistavat 1920 x 1080 pikselillä varustetun Qled-näyttöpaneelin ulottumisen lähes koko ruudulle maksimoiden näin näytön tilan suuruuden.


 


Läppärissä on sen käyttöä nopeuttava sormenjälkitunnistin, joka mahdollistaa koneelle kirjautumisen ilman salasanoja. Galaxy Book Ionissa on Windows Hello -toiminto, joka on henkilökohtaisempi ja turvallisempi tapa päästä Windows 10 -kannettaviin sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen avulla.Pitkäkestoinen akku ja langaton latausalusta


 


 


Kannettava on valmistettu hopean värisestä magnesiumista, joka Samsungin mukaan näyttää vaihtavan väritystä valaistuksen mukaan. Yhdessä kannettavassa olevan sinisen saranamekanismin kanssa nämä tekevät läppäristä todellisen katseenvangitsijan.


 


Galaxy Book Ionissa on pitkäkestoinen akku, joka kestää jopa 20 tuntia yhdellä latauksella. Kannettavassa on myös pikalatausominaisuus, jonka avulla saat virtaa useaksi tunniksi vain muutaman minuutin latauksella. Yksi mainitsemisen arvoinen ominaisuus läppärissä on myös sen kyky toimia langattomana latausalustana. Voit ladata esimerkiksi oman Galaxy-puhelimesi, Samsung Galaxy Buds-kuulokkeesi tai Galaxy Watchin asettamalla ne suoraan kosketuslevylle.


 


Tekniset tiedot vertailussa


 


Samsung Galaxy Book ION -kannettavasta on saatavilla kolme eri mallia. Mallit eroavat toisistaan muun muassa näytön ja keskusmuistin koossa sekä suorittimen ja sen tehokkuuden osalta.


 

  Galaxy Book ION 15" Galaxy Book ION 13" Galaxy Book ION 13"
Hinta (4.8.2020) 1999 € 1899 € 1599 €
Näytön koko 15,6" 13,3" 13,3"
Resoluutio 1920 x 1080 1920 x 1080 1920 x 1080
Paneeli FHD QLED FHD QLED  FHD QLED 
Suoritin Intel Core i7-10510U Intel Core i7-10510U Intel Core i5-10210U
Suorittimen teho 1,80 GHz (jopa 4,90 GHz, 8 Mt:n L3-välimuisti) 1,80 GHz (jopa 4,90 GHz, 8 Mt:n L3-välimuisti)

1,60 GHz (jopa 4,20


GHz, 6 Mt:n


välimuisti)


Keskusmuisti 16 Gt DDR4 16 Gt DDR4x 8 Gt DDR4x
Mitat 356,1 x 228 x 14,9 mm 305,7 x 199,8 x 12,9 mm 305,7 x 199,8 x 12,9 mm
Paino 1,19 kg 970 g 970 g
Näytönohjain Integroitu Intel UHD Graphics Integroitu Intel UHD Graphics Integroitu Intel UHD Graphics
Kiintolevy 512 Gt NVMe SSD 512 Gt NVMe SSD 512 Gt NVMe SSD
Liitännät 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x 3,5 mm kuuloke/mikrofoni -litäntä 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x 3,5 mm kuuloke/mikrofoni -litäntä

1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x 3,5 mm kuuloke/mikrofoni


-litäntä


Akku 69,7 Wh, jopa 20 tunnin akunkesto 69,7 Wh, jopa 20 tunnin akunkesto 69,7 Wh, jopa 20 tunnin akunkesto

 


 


Samsung Galaxy Book FlexSamsungin premium-kannettavien kolmikkoon kuuluu Samsung Galaxy Book Flex, joka on erityisesti suunniteltu luovaa työskentelyä varten. Läppäri on nimensä mukaisesti taipuisa, sillä sen 360 astetta taittuvan saranan ja kosketusnäytön ansiosta laitetta voi käyttää myös tablettina. Taitettava tietokone toimii myös ilmoitustauluna, luonnoslehtiönä tai fläppitauluna.


 


Tyylikkäästi muotoillun Galaxy Book Flexin sinisen värinen alumiinirunko ja sen terävälinjainen rakenne tekevät siitä jämäkän näköisen tehopakkauksen. Kestävän metallikuoren ansiosta läppäri ei naarmuunnu helposti. Kannettavassa on 13-tuuman kosketusnäyttö, jota reunustavat ohuet kehykset. Läppärin kosketusnäyttö mahdollistaa muun muassa selauksen ja zoomauksen kätevästi sormien avulla.


 


S Pen kynä, tehokas suoritin ja Samsung Galaxy DeX tukevat luovaa työskentelyä


 


 


Galaxy Book Flexin mukana tulee Samsungin tableteista ja Note-sarjan puhelimista tuttu S Pen -kynä, joka toimii koneen kaukosäätimenä bluetooth-yhteyden avulla. Voit esimerkiksi ottaa kuvia, tehdä luonnoksia ja muistiinpanoja, hallita äänenvoimakkuutta, siirtyä seuraavaan diaan esityksessä tai keskeyttää videon pelkällä kynän painalluksella. Penup-, Samsung Notes- ja Voice Note with Pen -sovellusten avulla voit ottaa S Pen -kynästä kaiken irti.


 


Galaxy Book Flex -kannettava on varustettu 10. sukupolven Intel Core i7-1065G7 -suorittimella, WiFi 6 -liitännällä, 16 Gt keskusmuistilla ja 512 Gt tallennustilalla. Speksien mukaan läppärin tekoälytoimintoja on parannettu, minkä ansiosta Galaxy Book Flex olisi monia muita markkinoilla olevia tietokoneita älykkäämpi. Esiasennetun Samsung Galaxy DeXin ansiosta Galaxy-puhelimen sekä ylimääräisen näytön kaltaisten lisälaitteiden yhdistäminen koneeseen on helppoa.


 


Kevyt kannettava kätkee sisällensä monia ominaisuuksia


 


 


Läppäri painaa vain 1,16 kiloa ja on ainoastaa 12,9 mm ohut, joten sitä on helppo kantaa matkassa mukana. Galaxy Book Flexin akku kestää jopa 20 tuntia yhdellä latauksella, joten laturin voi jättää huoletta kotiin. Jos virta jostain syystä kuitenkin pääsee loppumaan, saa pikalatauksen ansiosta koneeseen virtaa useaksi tunniksi vain muutaman minuutin latauksella. Lisäksi Galaxy Book Flexin kosketuslevyn ansiosta onnistuu Galaxy-puhelimen, Buds-kuulokkeiden tai Galaxy Watch -älykellon lataus suoraan koneen kosketusalustalta painamalla Fn+F11.


 


Niin kuin Galaxy Book Ionissa, myös tämän mallin näytössä on hyödynnetty palkittua Qled-näyttötekniikkaa, jonka avulla voit hallita väriasetuksia, kirkkautta ja muita asetuksia oman makusi mukaan. Läppärissä on kaksi AKG:n äänitekniikkaa hyödyntävää stereokaiutinta, joiden on kehuttu tuottavan kirkasta ja tasapainoista ääntä myös suurella äänenvoimakkuudella.


 


Muita näppäriä ominaisuuksia Galaxy Book Flexissä ovat muun muassa Live Wallpaper -sovellus, joka toimii henkilökohtaisena ilmoitustaulunasi, Smart Search -toiminto, joka helpottaa kuvien etsimistä valokuvagalleriasta, sekä Studio Plus -sovellus, joka toimii omana elokuvastudionasi. Sen kautta voit muun muassa leikata ja muokata videoita. Läppärissä on myös Windows Hello -toiminto, jonka avulla saat koneen auki sormenjälkitunnistimen avulla ilman salasanoja.


 


Tekniset tiedot


 

  Samsung Galaxy Book Flex 13"
Hinta (4.8.) 2049 €
Näytön koko 13,3"
Resoluutio 1920 x 1080
Suoritin Intel Core i7-1065G7
Suorittimen teho 1,30 GHz (jopa 3,90 GHz, 8 Mt:n L3-välimuisti)
Näytönohjain Integroitu Intel Iris Plus Graphics
Keskusmuisti 16 Gt LPDDR4x
Kiintolevy 512 Gt NVMe SSD
Kosketusnäyttö Kyllä
Ääni AKG-stereokaiuttimet (2 x max 5 W)
Käyttöjärjestelmä Windows 10 Home
Web-kamera 720p HD-kamera
Akku 69,7 Wh, jopa 20 tunnin akunkesto
WiFi Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2x2
Mitat 302,6 x 202,9 x 12,9 mm
Paino 1,16 kg
Muistikorttipaikka UFC/MicroSD -kortinlukija

 


  


 


Samsung Galaxy Book S


 Viimeisimpänä muttei vähäisempänä Samsungin uusista kannettavista esittäytyy Galaxy Book S, jossa Samsungin mukaan yhdistyvät huipputason toiminnallisuus ja erittäin ohut muotoilu. Galaxy Book S onkin kaikista kolmesta premium-kannettavasta kevyin ja ohuin: se painaa vain vaivattomat 950 grammaa ja on vain 1,18 cm ohut. Samsungin mukaan kannettavan siron rakenteen mahdollistavat koneesta puuttuvat tuulettimet. Galaxy Book S on valmistettu niin, ettei se tarvitse jäähdytykseen tuuletinta, joten sen myötä se myös toimii hiljaisesti.


 


Tehokasta työskentelyä koko päivän


 Harmaalla metallikotelolla varustetusta Galaxy Book S -kannettavasta löytyy 10. sukupolven Intel Core i5-L16G7 -suoritin, integroitu Intel UHD Graphics -näytönohjain, 8 Gt keskusmuistia ja 512 Gt tallennustilaa. Läppärissä on MicroSD-kortinlukija, minkä ansiosta tallennustilaa saa tarpeen mukaan lisättyä.


 


Läppärissä on 17 tunnin akun kesto, joka palvelee etenkin sellaisia käyttäjiä, jotka ovat aina menossa ja tekevät pitkiä päiviä töiden tai opintojen parissa. Jos koneesta pääsee virta loppumaan, saa siihen näppärästi ladattua lisää käyttöaikaa vakiomallisella USB-C -laturilla.


 


Kosketusnäyttö aivan kuten puhelimissa


 


 


Samsungin mukaan Galaxy Book S taipuu moneen käyttöön. Se on hyvä väline niin työskentelyyn kuin viihdekäyttöön. Koneessa on paljon suorituskykyä, pitkä akkukesto ja se on luotettava. Läppärissä käyttöjärjestelmänä toimivan Windows 10 Homen ansiosta Galaxy Book S on juuri sellainen, mitä modernilta tietokoneelta voi odottaa. Windows 10 Home -käyttöjärjestelmä sisältää tietoturvatoimintoja, jotka suojaavat tietokonetta viruksilta ja muilta haittaohjelmilta. Lisäksi se varmistaa myös, että kaikki laitteet on synkronoitu.Galaxy Book S:ssä on 13-tuumainen TFT LCD - kosketusnäyttö, jonka avulla voit selata ja zoomata kätevästi sormilla, aivan kuten puhelimissa. Näyttöä reunustavat ohuet kehykset, jotka jättävät näytölle reilusti tilaa. Vaikka Galaxy Book S -kannettavan näyttö on ominaisuuksiltaan hieman perinteisempi, kykenee se laitevalmistajan mukaan silti samanlaiseen maksimikirkkauteen kuten Galaxy Book Ion ja Flex.


 


Tekniset tiedot


 

  Samsung Galaxy Book S 13"
Hinta (4.8.) 1299 €
Näytön koko 13,3"
Resoluutio 1920 x 1080
Suoritin Intel Core i5-L16G7
Suorittimen teho 1,40 GHz (jopa 3,0 GHz, 4 Mt:n L3-välimuisti)
Näytönohjain Integroitu Intel UHD Graphics
Keskusmuisti 8 Gt PDDR4
Kiintolevy 512 Gt eUFS
Kosketusnäyttö Kyllä
Ääni AKG-stereokaiuttimet (4 x 1,2 W)
Käyttöjärjestelmä Windows 10 Home
Web-kamera 1 megapikseli
Akku 42 Wh, jopa 17 tunnin akunkesto
WiFi Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2x2
Mitat 305,2 x 203,2 x 6,2–11,8 mm
Paino 980 g
Muistikorttipaikka MicroSD-kortinlukija

 


  


 


Tilaa Samsungin Galaxy Book -kannettavat täältä


 


 


 


Lue lisää: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa