Esittely

Esittelyssä Samsungin taittuvanäyttöiset uutuudet: Galaxy Flip4 5G ja Galaxy Fold4 5G

 • 12 August 2022
 • 0 kommenttia
 • 463 katselukertaa
Esittelyssä Samsungin taittuvanäyttöiset uutuudet: Galaxy Flip4 5G ja Galaxy Fold4 5G
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Samsung on yksi maailman suurimpia ja tunnetuimpia puhelinvalmistajia. Yksi syy suurelle suosiolle on varmasti sen laaja ja monipuolinen valikoima erilaisia ja eri hintaisia puhelimia monipuolisin ominaisuuksin. Olit sitten opiskelija, yrittäjä, uusista lippulaivamalleista innostuja tai hankit puhelimen lapsellesi, Samsungin valikoimasta löytyy hyviä ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja.

Äskettäin pidetyssä Samsungin tämän syksyn Unpacked-tilaisuudessa julkaistiin uuden älykellomallin ja kuulokkeiden lisäksi myös odotetusti uudet taittuvanäyttöiset puhelimet: Galaxy Flip4 5G sekä Galaxy Fold4 5G. Uusi ja odotettu neljäs sukupolvi tuo tullessaan käyttäjiensä suosikkiominaisuuksia parannelluin ja päivitetyin ominaisuuksin. Kumpi onkaan sinun valintasi, Flip vai Fold?

 

Taittuva näyttö mukautuu tarpeisiisi

 

Taittuvanäyttöiset puhelimet mahdollistavat ennen kaikkea suuren näytön ja kätevän muotoilun. Flip ja Fold -kaksikosta Flip-puhelin sujahtaa muita älypuhelimia näppärämmin vaikkapa taskuun. Muotoilunsa ansiosta laite mahdollistaa esimerkiksi videopuheluiden puhumisen ja valokuvien ottamisen ilman käsiä. Fold-malli puolestaan on yhtä aikaa älypuhelin ja tabletti, sekä moderni työkalu esimerkiksi luovaan työskentelyyn. 

Uutuuspuhelinten taiteltavuus on nähty jo Flip- ja Fold-puhelinsarjan aiemman sukupolven malleissa, mutta laitevalmistajan mukaan nyt julkaistu neljäs sukupolvi on edeltäjiään nopeampi, tehokkaampi sekä kestävämpi. Vaikka taiteltavuus on pysynyt samana, muotoilua on silti hieman uudistettu. Esimerkiksi näyttöä ympäröivä kehys on kummassakin mallissa hieman edeltäjäänsä ohuempi, kuten ovat myös taitekohdan saranatkin. Pintamateriaalina uutuusmalleissa käytetty Armor Aluminium on laitevalmistajan mukaan edeltäjäänsä 12 prosenttia kestävämpi. Puhelimet ovat saaneet lisäksi IPX8-luokituksen, joka kertoo laitteen olevan vesitiivis. Voit siis huoletta käyttää sitä vaikkapa sadekelilläkin. Pienenä knoppitietona voinkin paljastaa, että nämä Samsungin uutuuspuhelimet ovat ainoita markkinoiden taittuvanäyttöisiä puhelimia, jotka ovat saaneet IP-luokituksen.

 

Samsung Galaxy Flip4 5G - muuntuva koko ja taiteltavuus mahdollistavat monipuoliset käyttöominaisuudet

 

Samsung Galaxy Flip4 -mallissa taitekohta kulkee puhelimen keskeltä poikittaissuunnassa, mahdollistaen laitteelle simpukkamaisen avaa/sulje -mekanismin. Laite sujahtaa siis taiteltuna näppärästi taskuun tai pienempäänkin laukkuun. Helppoutta lisää myös se, että puhelimen ulkokuori on varusteltu 1,9 tuuman etunäytöllä, jonka ansiosta näet näppärästi sinulle tulleet viestit ja ilmoitukset avaamatta puhelinta. Flip4:n etunäytöltä pystyt myös esikatselemaan taltioimiasi valokuvia, sekä vaihtamaan esimerkiksi kuuntelemiasi musiikkikappaleita. Etunäytön voit lisäksi määritellä oman tyylisi mukaiseksi ja persoonaasi sopivaksi.

Kun avaat Galaxy Flip4 5G -puhelimen, löydät sen sisuksista 6,7 tuuman ja 120 Hz Dynamic AMOLED-näytön. Näyttöä suojaa edellistä malliaan kestävämpi Gorilla Class Victus+ -näyttölasi. Puhelimen suorittimena on lisäksi uudistunut SnapDragon 8 Gen 1+, jonka kerrotaan olevan edeltäjäänsä energiatehokkaampi ja suorituskykyisempi.

Kameraominaisuuksia Galaxy Flip4 -mallissa on paranneltu tekoälyominaisuuksin. Puhelimen takana on kaksoiskamera sisältäen 12 megapikselin pääkameran (f/1.8), sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakameran (f/2.2). Laitevalmistajan mukaan ultralaajakulmakamera on jopa 65 prosenttia edeltäjäänsä kirkkaampi. Lisäksi Nightography-ominaisuuden avulla otat parempia kuvia ja videoita vuorokauden ympäri, sillä kirkkaamman kameran linssin ja päivitetyn ohjelmiston ansiosta kuvat onnistuvat hyvin myös pimeällä. Etukamerassa megapikseleitä on puolestaan 10 (f/2.2). Flex Cam -ominaisuuden ansiosta pystyt helposti hakemaan parhaimmat kuvakulmat otoksiisi säätämällä näytön ja kameran kulmaa. Myös selfiet onnistuvat Galaxy Flip4 -puhelimella vaivatta ilman käsiä: asettele puhelin haluamaasi paikkaan, ota hyvä asento ja heilauta kättäsi! Räps! Kamera nappaa kuvan. Ja kuten aiemminkin artikkelissa mainitsin, taltioidun kuvan voit nopeasti tarkistaa puhelimen pieneltä etunäytöltä. Quick Shot -ominaisuuden ansiosta voit ottaa kuvia myös puhelin kiinni taiteltuna.

Akun kestävyyteen on myös uudessa Galaxy Flip4 5G -mallissa kiinnitetty huomiota. Akun kokonaiskapasiteetti on 3700 mAh, ja se tukee myös 25W superpikalatausta, sekä 15W langatonta latausta. Samsungin mukaan akku kestääkin edeltävää Flip3-mallia kolme tuntia pidempään. Toki kannattaa muistaa, että akun kulutus vaihtelee sen mukaan mihin puhelinta kulloinkin käytetään. Samsung Galaxy Flip4 -puhelin on saatavilla verkkokaupastamme kolmella eri muistikoolla: 128 Gt, 256 Gt sekä 512 Gt. Muistin koon mukaan vaihtelee myös RAM- eli keskusmuisti. Pienemmän muistikoon puhelimessa keskusmuisti on 6 Gt, ja suuremman muistikoon puhelimissa keskusmuisti on 8 Gt. 

Samsung Galaxy Flip4 5G -puhelin soveltuu sinulle joka nautit liikkuvaisesta ja sosiaalisesta elämänmenosta. Muotoilunsa ansiosta Flip4 mahdollistaa helposti kuvien ottamisen, videopuheluiden puhumisen ja somettamisen missä tahansa oletkin. 

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,7" Dynamic AMOLED 1-120 Hz (2640 x 1080), Etunäyttö: 1,9” (512 x 260)
 • Etukamera: 10 MP wide F2.4
 • Takakamerat: 12 MP F1.8 / 12MP u-wide F2.2
 • Suoritin: Snapdragon 8 Gen 1+
 • Muisti: 6 Gt + 128 Gt / 8 Gt + 256 Gt / 8 Gt + 512 Gt
 • SIM: Sim-kortti ja e-SIM
 • Akku: 3700 mAh, Superpikalataus, Nopea langaton lataus, Wireless PowerShare
 • Mitat: Auki: 71,9 x 165,2 x 6,9 mm , kiinni: 71,9 x 84,9 x (15,9-17,1) mm
 • Ääni: Dolby Atmos / Sound by AKG
 • Liitännät: USB C-Type (3.2), NFC, BT 5.2, Wi-Fi 6, GPS
 • Verkko: 5G ready
 • Muuta: sormenjälkilukija, vedenpitävä IPx8-luokituksen mukaisesti
 • Myyntipakkauksen sisältö: Laatikossa Galaxy Flip4:n mukana saat USB-kaapelin, englanninkieliset ohjeet sekä neulasen SIM-kortin poistamiseen.
 • Takuu: 24kk

 

 

Samsung Galaxy Fold4 5G - puhelin ja tabletti yhdessä laitteessa

 

Samsung Galaxy Fold4 5G-puhelin ei taiteltavuutensa ansiosta ole suljetussa muodossaan tavallista älypuhelinta suurempi 6,2 tuuman etunäyttöineen, mutta avattuna sen sisuksista paljastuukin Galaxy-historian suurin 7,6 tuuman päänäyttö, joka tuo myös tabletin ominaisuudet saatavillesi. Molemmat näytöt toimivat Galaxy Flip4 5G:n päänäytön tapaan 120 Hz virkistystaajuudella. Suuremmaksi avautuva päänäyttö on kirkas HID Dynamic AMOLED, ja sitä suojaa Galaxy Gorilla Class Victus+ -näyttölasi. Samsung kertoo lisänneensä näytön valovoimaisuutta 1000 nitiin, mikä helpottaa työskentelyä esimerkiksi kirkkaassa auringonvalossa. Voit lisäksi vaihtaa saumattomasti etu- ja sisänäytön välillä sen mukaan mitä kulloinkin olet tekemässä, ja mihin tarpeeseen puhelinta sillä hetkellä käytät. Päänäytössä huomioitavaa myös on, että sisäkameran linssi on sijoitettu näytön alle, tehden siitä hädin tuskin näkyvän. Galaxy Fold4 -puhelimesi avaaminen onnistuu myös puoliksi Flex Mode -ominaisuuden ansiosta. Puolittain avattuna pystyt katselemaan helposti esimerkiksi lempisarjojasi, tai pitämään videopalaveria. Kulman säätäminen onnistuu millimetrin tarkkuudella aina 70 ja 110 asteen välillä.

Galaxy Fold4 5G:n selkeänä etuna on nimenomaan sen ominaisuuksien mukanaan tuomat mahdollisuudet helpottamaan modernia elämäntyyliä: laitevalmistajan mukaan se on kuin tietokone taskussasi, unohtamatta tietenkään nykyajan älypuhelinten parhaimpia puolia. Galaxy Fold4 5G on varustettu nopeimmalla 4 nm Galaxy-sirulla, sekä päivitetyllä Snapdragon 8 Gen 1+ -prosessorilla. Näiden ansiosta tehot ovat pystytty maksimoimaan, ja voit tehdä puhelimellasi mitä ikinä haluatkin. Suurelta päänäytöltä luonnistuu myös asioiden samanaikainen hoito kolmella eri ikkunalla. Voisi siis sanoa, ettei multitaskaaminen ole ikinä ollut helpompaa!

Kameraominaisuuksiin ja niiden parantamiseen on Galaxy Fold 5G -puhelimessa kiinnitetty paljon huomiota. Megapikselit ovat nostettu edeltävän Galaxy Fold3 -mallin 12:sta 50 megapikseliin asti. Mukaan on lisäksi tuotu 3x Zoom, sekä 30x Space Zoom. Lisäksi myös Foldista löydät Nightography-ominaisuuden mahdollistamaan korkealaatuiset kuvat pimeässä valaistuksessa. Myös Galaxy Flip4:n tapaan, Galaxy Fold4 -puhelimessa on tekoälytoiminteilla varustellut ja parannellut kameraominaisuudet. 

Samsung Galaxy Fold4 5G -puhelin sopii sinulle joka teet paljon asioita puhelimellasi: työskentelet, otat kuvia, viihdyt ja tykkäät olla aallonharjalla uudenlaisissa innovatiivisissa ratkaisuissa. Lisää mahdollisuuksia tuo Galaxy Fold4 -puhelimen yhteensopivuus S Pen -kynän kanssa. Huomioithan kuitenkin, ettei S Pen -kynää toimiteta myyntipakkauksen mukana, vaan se on ostettavissa erikseen. Löydät puhelimen verkkokaupastamme kahdella eri muistikoolla: 256 Gt, sekä 512 Gt. Kummassakin mallissa keskusmuistin koko on 12 Gt.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: Päänäyttö 7,6" (1768 x 2208), HID, Dynamic AMOLED, 1– 120 Hz / Etunäyttö: 6,2" (2268 x 832), Dynamic AMOLED, 1– 120 Hz
 • Etukamera: 10 MP F2.2 + 4 MP F1.8 UDC
 • Takakamerat: 50 MP F1.8 / Ultra wide: 12 MP F2.2, Telekamera: 12 MP F2.4
 • Suoritin: Snapdragon 8 Gen 1+
 • Muisti: 12 Gt + 256 Gt tai 12 Gt +512 Gt
 • SIM: Dual-SIM ja e-SIM
 • Akku: Kaksoisakku 4400mAh, Superpikalataus, Nopea langaton lataus, Wireless PowerShare
 • Mitat: Auki: 130,1 x 155,1 x 6,3 mm / Kiinni: 67,1 x 155,1 x (14,2-15,8) mm
 • Ääni: Dolby Atmos / Sound by AKG
 • Liitännät: USB C-Type (3.2), NFC, BT 5.2, Wi-Fi 6E, GPS, UWB
 • Verkko: 5G ready
 • Muuta: vedenpitävä IPx8-luokituksen mukaisesti, kapasitiivinen sivusormenjälkilukija
 • Myyntipakkauksen sisältö: Galaxy Fold4:n mukana saat USB-kaapelin, englanninkieliset ohjeet sekä neulasen SIM-kortin poistamiseen.
 • Takuu: 24kk

 


Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa