Esittely

Esittelyssä Sony Xperia 1 V

 • 15 June 2023
 • 0 kommenttia
 • 434 katselukertaa
Esittelyssä Sony Xperia 1 V
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Sony on tuonut markkinoille uuden Xperia 1 V -älypuhelimensa, joka on heidän tuorein lippulaivapuhelin. Laitteessa on uudistettu muun muassa kameroita sekä siinä on uusimpia teknisiä ominaisuuksia. Sony kertoo panostaneensa puhelimessa erityisesti kuvaamiseen ja laitteen kameraominaisuudet ovatkin verrattavissa ammattilaiskameraan. Sen lisäksi puhelimesta löytyy tehokas akku ja suoritin, joten laitteen käyttö on sujuvaa. Laite on varustettu IP65/68-luokan vedenpitävyydellä, joten voit käyttää sitä huoletta myös vesisateessa.

 

Ammattilaistason kamera

 

Sony Xperia 1 V -puhelimen kamera on kehitetty yhdessä Sony Alpha 1 -sarjan kameroiden tekijöiden kanssa. Puhelimessa on siis ammattilaistason takakamera, joka on varustettu Exmor T for mobile -kuvasensorilla ja innovatiivisella 2-kerroksisella transistoripikselillä. Valmistajan mukaan se mahdollistaa kaksi kertaa paremmat kuvat hämärissä olosuhteissa edeltäjäänsä Xperia 1 IV -puhelimeen verrattuna, ja samalla kohinan määrä on minimoitu. Voit siis ottaa kuvia todella pimeässä, jossa oma silmäkään ei välttämättä kaikkia yksityiskohtia erota.

Puhelimessa on laajakulmainen 24 millimetrin objektiivi, joka on yhdistetty Exmor T for mobile -sensoriin, ja saat napattua valokuvat kameralla 48 megapikselin tarkkuudella. Sen lisäksi kamerassa on 16 millimetrin ultralaajakulma- ja teleobjektiivi, joka on varustettu 85-125 millimetrin optisella zoomilla. Ultralaajakulma- ja telekameralla nappaat kuvat 12 megapikselin tarkkuudella. Sony kertoo kaikissa objektiiveissa olevan 4K 120 fps -videokuvaus, Eye AF, reaaliaikainen seuranta ja heijastamaton ZEISS T -pinnoite. Eye AF -ominaisuuden ansiosta kamera aloittaa automaattisen tarkennuksen kuvattavaan kohteeseen heti. ZEISS T -pinnoite vähentää heijastuksia kaikissa takakameran linsseissä.

Sony lupaa videoihisi elokuvamaisen ilmeen ilman värimäärittelyä S-Cinetone for mobile -ominaisuudella. Kyseinen ominaisuus on Cinema Line- ja Alpha-kameroissa käytetyn S-Cinetonen mobiiliversio. Selfiet saat napattua 12 megapikselin etukameralla.

 

Elokuvamainen katselukokemus

 

Xperia 1 V -puhelimessa on 6,5 tuuman 4K HDR OLED -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja 21:9-kuvasuhteella. Siinä ei ole ollenkaan näyttöä katkaisevia lovia, joten elokuvista ja sarjoista nauttiminen on saumatonta. Näytössä oleva BRAVIA HDR remaster -tekniikkaa käyttävä X1 for mobile engine -moottori lisää suoratoistosisältöön suuremman kontrastin, värejä ja kirkkautta. Sen lisäksi laitteessa on BRAVIA CORE for Xperia -palvelu, jonka avulla voit nauttia leffoista 4K-tarkkuudella.

Sony kertoo parantaneensa puhelimen laitteistoa, jotta äänenlaatu kaiuttimien kautta olisi ensiluokkaista. Xperia 1 V -puhelimessa oleva tehokas kaiutinvahvistin lisää äänen leveyttä ja syvyyttä. Samalla myös matalien ja korkeiden taajuuksien laajuutta on lisätty, jolloin ääni on dynaamisempi ja selkeämpi. Kun sinulla on käytössä High-Resolution Audio -yhteensopivat kuulokkeet, voit kuunnella musiikkia niin, että toisto tapahtuu juuri artistin tarkoittamalla dynamiikalla ja yksityiskohdilla. Puhelin tukee myös langatonta High Resolution Audio -ääntä LDAC-äänikoodaustekniikan ansiosta. Sony kuvaa Xperia 1 V -puhelinta ainutlaatuiseksi viihdelaitteeksi, sillä yhdessä näytön ominaisuuksien ja äänentoiston kanssa voit nauttia elokuvamaisesta kokemuksesta.

 

 

Energiatehokkuus ja paranneltu suorituskyky samassa paketissa

 

Xperia 1 V -puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Sony kertoo suorittimen olevan 35 % edellistä sukupolvea nopeampi ja 40 % energiatehokkaampi, kun käytössä on virransäästötila. Grafiikkasuorituskyky on parantunut 25 prosentilla. Aikaisempaan malliin verrattuna valmistaja lupaa laitteelle merkittäviä virranhallinnan ja -kulutuksen parannuksia. Puhelimessa oleva lämmönhaihdutuslevy on noin 60 prosenttia suurempi, jolloin lämpö haihtuu tehokkaammin. Sinun ei siis tarvitse huolehtia laitteen ylikuumenemisesta, joka voi heikentää laitteen suorituskykyä. Suorittimen rinnalla puhelimessa on 12 gigatavua käyttömuistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos tarvitset lisää tallennustilaa, voi sitä laajentaa jopa yhteen teratavuun asti microSD-muistikortilla.

Laitteessa on suuri 5000 milliampeerin akku, jolle valmistaja lupaa jopa 20 tuntia videotoistoa. Voit siis huoletta käyttää puhelinta eri toiminteisiin ja virtaa riittää koko päivän. Jos akku pääsee loppumaan, voit ladata sen nopeasti 50 prosenttiin puolessa tunnissa 30 watin pikalaturilla. Puhelin tukee langatonta latausta Qi-sertifioitujen latureiden kanssa. Voit käyttää Xperia 1 V -puhelinta myös langattomana latausalustana muille laitteille.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,5” 4K HDR OLED, 3840 x 1644 resoluutio, 21:9-kuvasuhde, 120 Hz virkistystaajuus
 • Takakamerat: 48 MP pääkamera, f/1.9, 24 mm | 12 MP ultralaajakulmakamera, f2.2, 16 mm | 12MP telekamera f2.3–f2.8, 85–125 mm
 • Etukamera: 12 MP, f/2.0, 24mm
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • Muisti: 12 Gt RAM-muisti + 256 Gt tallennustila, muistikortti max. 1 Tt
 • Akku: 5000 mAh, 30W pikalataus ja 15 W langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13
 • IP-luokitus: IP65/68
 • Suojaus: Corning Gorilla Glass Victus 2 (naarmutuksen kestävä lasi)
 • Mitat: 165 x 71 x 8,3 mm
 • Paino: 187 g
 • Muuta: 5G, Bluetooth 5.3, USB-C, 3,5 mm kuulokeliitäntä, nano-SIM, Dual-SIM

 

 

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi pikaoppaan ja takuukortin. Pikalaturi ja langaton laturi myydään erikseen. Ennakkotilaa Sony Xperia 1 V verkkokaupastamme ja valittavanasi on kolme eri väriä: musta, vihreä sekä hopea.

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.