Esittelyssä Suunto 9 Peak – urheilukello vaativampaankin käyttöön

  • 16 November 2021
  • 7 kommenttia
  • 40 katselukertaa Kotimainen Suunto on julkistanut uuden urheilukellon nimeltään Suunto 9 Peak. Valmistaja kertoo, että kello on suunniteltu urheilun tuomiin huippuelämyksiin ja kaikkiin aktiivisen elämän seikkailuihin. Aiemmista Suunnon kelloista poiketen, 9 Peak -urheilukellon kerrotaan olevan ohuin, pienin ja lujin kello, jonka Suunto on koskaan valmistanut. Tästä harjoittelukumppanista löytyy edeltävän Suunto 9 Baron kattavat ominaisuudet, pitkäkestoinen akku sekä monipuolinen valikoima erilaisia urheiluominaisuuksia, joiden avulla pystyt seuraamaan omaa edistymistäsi ja tavoitteitasi niin aktiivisuutesi kuin hyvinvointisi osalta. 
Ultraohut ja kestävä urheilukello Suunto 9 Peak -älykello on valmistettu pohjoismaisen muotoilun arvoja noudattaen. Kello on saatavissa kahdessa eri mallissa, joiden valmistuksessa on käytetty hieman erilaisia materiaaleja: Suunto 9 Peak Titanium -kellon kuori on valmistettu 5-laatuisesta titaanista ja lasikuituvahvisteisesta polyamidista. 9 Peak -kello taas ruostumattomasta teräksestä ja lasikuituvahvisteisesta polyamidista. Molempien mallien kellotaulua suojaa kestävä ja naarmuuntumaton safiirilasi. Niiden rannekehihna on valmistettu silikonista, jonka myötä kello on ranteessa pehmeän tuntuinen ja se on helppo pitää puhtaana. Lisäksi rannekkeesta löytyy tuuletusreikiä, jotka vähentävät hiostamista. 9 Peak Titanium -malli on saatavilla sinisen ja valkoisen värisenä. 9 Peak -urheilukellosta värivaihtoehtoina löytyvät musta sekä harmaa. Suunnon uutuuskellojen kerrotaan kestävän äärimmäisissä olosuhteissa, jonka myötä ne sopivat hyvin kumppaniksi moniin eri seikkailuihin. Kello on vesitiivis 100 metriin asti, joten voit ottaa sen huoletta mukaan esimerkiksi uintiharjoituksiin. Suunto kertoo, että 9 Peak on kooltaan pienin kello, jonka laitevalmistaja on tehnyt. Esimerkiksi verrattuna edeltäjäänsä Suunto 9 -urheilukelloon, se on kooltaan huomattavasti sirompi. Kellon runko on leveydeltään vain 43 mm, ja paksuudeltaan 10,3 mm. Tämän myötä se on kevyt ja miltei huomaamaton ranteessa.  

 Monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu treenikumppani Suunnon uudet GPS-multisport-kellot ovat varustettu kattavalla määrällä erilaisia ominaisuuksia, jotka tukevat aktiivista elämäntapaa. 9 Peak -kellosta löytyy esiladattuna 80 urheilutilaa, sykkeenmittaus, aktiivisuuden seuranta, GPS-navigointi, veren happipitoisuuden mittaus ja mukautuminen ilmastoon, automaattinen taustavalo ja sääilmoitukset. Veren happikylläisyyttä seuraava SpO2-sensori on hyödyllinen ominaisuus etenkin korkeissa olosuhteissa, kuten patikoinnissa. Kaikille juoksun ystäville kellosta löytyy myös uusi virtuaalinen haamujuoksija -ominaisuus, nimeltään ”Ghost-runner”, joka auttaa sinua parantamaan juoksusuoritustasi. Urheilukellojen tapaan Suunto 9 Peakin avulla on kätevää seurata omaa aktiivisuuttasi. Sen uudenlainen kellotaulu näyttää yhteenvedon koko viikon treeneistäsi ja auttaa sinua löytämään uusia keinoja hyvinvointisi ylläpitämiseksi. Kello muun muassa seuraa urheilusuoritustesi kuormittavuutta ja levon määrää, jonka avulla on helppoa ylläpitää tasapainoa riittävän palautumisen ja liikunnan välillä. Se toimii myös hyvänä personal trainerina, ja antaa sinulle palautetta suorituksistasi.  Pitkäkestoinen akku ja langaton päivitysten lataus lisäävät käyttömukavuutta Suunto 9 Peak -multisport-kello on varustettu pitkäkestoisella akulla, jonka ansiosta voit käyttää sitä huoletta pitkiä pätkiä ilman pelkoa virran loppumisesta. GPS-tilan ollessa päällä akun kerrotaan kestävän 25 tuntia, ja retkitilassa virtaa riittää jopa 170 tuntia. Tunnin lataus riittää siihen, että kellon akun saa ladattua täyteen. Käyttömukavuutta lisää myös uudenlainen Over The Air -päivitysten latausominaisuus, jonka ansiosta kelloa ei tarvitse enää päivittää, vaan kaikki uusimmat ominaisuudet ovat heti käytössäsi ilman erillistä päivitystä. Tämä ominaisuus on käytössä vain uusissa 9 Peak -urheilukelloissa. Yhdistämällä kellon Suunnon sovellukseen, saat yhteenvedon aktiivisuus- sekä palautumistiedoista, voit seurata aktiivisuuttasi ja jakaa saavutuksesi muille Suunto-yhteisön jäsenille. Sovelluksen avulla voit suunnitella esimerkiksi juoksu- tai pyöräilyreittisi ja tallentaa sen suoraan kelloon. Halutessasi saat kellotauluun näkyviin myös saapuvat puhelut, viestit sekä muut ilmoitukset suoraan puhelimestasi.  Kellojen tekniset tiedot Mitat: 43 x 43 x 10,6 mm
Paino: 52 g tai 62 g
Kehän materiaali: Ti5-titaania tai ruostumaton teräs
Lasin materiaali: Safiirilasi
Kuoren materiaali: 5-laatuista titaania tai ruostumatonta terästä, lasikuituvahvisteista polyamidia
Rannekkeen materiaali: Silikoni
Pakkauksen sisältö: Älykello, latauskaapeli, pikaopas, takuutiedote  Tilaa Suunto 9 Peak -älykello täältä  

 Löytyykö sinulta kokemuksia Suunnon urheilukelloista? Käytätkö älykelloa päivittäisen aktiivisuutesi seuraamiseen?  


Lue lisää:
7 kommenttia

Tilasin 9.6. Titaniumin. Toimituksien piti alkaa 14.6., mutta vieläkään ei ole kuulunut mitään. Onko kukaan saanut vielä kuittausta, että olisi toimitettu?

Kunniamerkki +3

@SIBI84@  kirjoitti:


Tilasin 9.6. Titaniumin. Toimituksien piti alkaa 14.6., mutta vieläkään ei ole kuulunut mitään. Onko kukaan saanut vielä kuittausta, että olisi toimitettu?


Tervetuloa Yhteisöön @SIBI84 ! Suunto 9 Peak sarjan urheilukellojen toimitukset ovat valitettavasti myöhässä. Tarkempaa tietoa ei ole vielä saatavilla, pahoittelut vielä toimitusviiveestä.

Moi. Joko on tiedossa milloin toimitukset alkavat? Itsekin tilasin ennen kuin status tuotteella muuttui tilapäisesti loppuneeksi.


@jyniemi@  kirjoitti:


Moi. Joko on tiedossa milloin toimitukset alkavat? Itsekin tilasin ennen kuin status tuotteella muuttui tilapäisesti loppuneeksi.


Hei @jyniemi ja tervetuloa tänne Telia Yhteisöön! Mukavaa, että löysit tänne. 😁> Täältä usein löytää vastauksia asiakkaita eniten puhuttaviin kysymyksiin ja pääsee lukemaan esimerkiksi laite-esittelyjä sekä muita artikkeleja. Näiden Suunto 9 Peak -kellojen toimitus on tosiaan harmillisesti viivästynyt, eikä vielä ole tarkempaa tietoa siitä milloin toimitukset käynnistyvät. Lähetämme tilauksia eteenpäin kyllä heti, kun toimitukset käynnistyvät. Pahoittelut, että olet joutunut hieman odottelemaan kelloasi!  

Joko Titanium-version toimituspäivistä on saatu tietoa Suunnolta?

Ei ole vieläkään tullut tarkempaa tietoa toimituksista. Toimituksia kuitenkin tulee pienissä erissä ripotellen, joten jäädään odottamaan, josko jossain näistä eristä sitten olisi sinun laitteesi! Tarkemmin en osaa sanoa näistä eristä, että milloin olisi seuraavaa tulossa - hitaasti mutta varmasti kuitenkin 🙂> 

Kiitos vastauksesta, tarvitsee sitten vain kärsivällisesti odottaa.

Vastaa