Esittelyssä tyylikkäät uutuuskellot - Apple Watch Series 6 ja Apple Watch SE

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 360 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


Applen odotetut uutuuskellot ovat vihdoin täällä. Julkistustilaisuudessa esiteltiin kaksi kellomallia, Apple Watch Series 6 sekä Apple Watch SE. Muotoilultaan ne ovat edellisten mallien kaltaisia, mutta ominaisuuksissa eroa löytyy niin keskinäisessä vertailussa kuin aiempiin kelloihinkin nähden.


 


Suurimmat erot uutuusmallien välillä ovat rungon materiaalissa, suorituskyvyssä, näytön ominaisuuksissa sekä terveysominaisuuksissa. Series 6 materiaalivaihtoehdot ovat alumiinirungon ohella ruostumaton teräs sekä titaani. Watch SE sen sijaan on saatavilla vain alumiinirungolla. SE-mallista puuttuvat EKG-sydänsähkökäyrän ja veren happipitoisuuden mittaus, jotka Series 6 -kellosta löytyvät. Lisäksi Series 6 -mallissa on aina päällä oleva näyttö sekä paremman suorituskyvyn takaava siru.


 


Watch Series 6 – älykello kaikilla herkuilla


 


Series 6 tärkeimmät ominaisuudet painottuvat terveyden ja liikunnan seuraamiseen. Se mittaa veresi happipitoisuutta, joka on kehosi yleisen hyvinvoinnin mittari. Kello auttaa ymmärtämään miten hyvin elimistöösi imeytyy happea ja miten paljon happea kehosi saa. Mittauksessa käytetään infrapuna-LEDiä valaisemaan ranteesi verisuonia, ja fotodiodeita mittaamaan takaisin heijastuvan valon määrää. Toinen tärkeä ominaisuus on EKG-sydänsähkökäydän mittaus. EKG-sovellus tunnistaa jos sydämesi rytmissä näkyy merkkejä eteisvärinästä, joka on vakava rytmihäiriön muoto.


 


Kellosta löytyy myös uniominaisuudet sekä laajat kuntoilun seuranta- ja mittausominaisuudet. Esiasennettuja lajeja on useita, joten treenitietojen seuranta onnistuu niin vedessä, salilla kuin vuorivaelluksillakin. Aina päällä oleva korkeusmittari seuraa jatkuvasti korkeuseroja niin sisällä kuin ulkonakin, joten mittaustulokset ovat Applen mukaan tarkat patikoidessa tai vaikka mäkeä laskiessa. Myös aina päällä oleva kirkas Retina-näyttö helpottaa sykkeen ja vauhdin seuraamista ulkona auringonpaisteessa, eikä kellon näyttöä tarvitse erikseen aktivoida koska se on päällä koko ajan. Kello seuraa myös päivittäistä aktiivisuuttasi ja erillisen aktiivisuusjaon avulla voit perheesi tai ystäviesi kesken seurata ja kannustaa toisianne liikkumaan.


 


Watch SE – huippuominaisuuksia kevyempään hintaan


 


SE-sarjan malli on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin Series 6. Ainoat erot ovat rungon materiaalissa, suorituskyvyssä, näytössä ja terveysominaisuuksissa. Retina LTPO OLED -näyttö herätetään ranteen nostamisella. Kellosta puuttuvat jo aiemmin mainitut EKG-sydänkäyrämittaus sekä veren happipitoisuuden mittaus. Muuten laitteesta löytyy samat liikunta- ja terveydenseurantasovellukset kuin Series 6 -mallista. Suorituskyky on aiemman Series 5 -mallin tasolla.


 


Aktiivisuusympyrät mittaavat arkiliikuntaasi, liikuntaa ja seisomista. Päivittäisenä tavoitteena voitkin pitää jokaisen ympyrän sulkemista. Se seuraa polttamiasi kaloreita ja suosittelee joka viikko uutta liikkumistavoitetta oman aktiivisuutesi pohjalta. Valmiiksi ladattuja kuntoilulajeja on kymmenittäin ja voit myös muodostaa parin yhteensopivan kuntosalilaitteen kanssa. Kello on vedenpitävä 50 metriin saakka, joten väliaikojen, uitujen kilometrien ja sarjojen määrää voit seurata niin altaassa kuin avovedessäkin.


 


Watch SE sisältää vanhemmastakin kellosta tutun maksuominaisuuden Apple Payn, voit käyttää sitä iPhonen kaukosäätimenä esim. kuvatessa, vastaanottaa puheluita ja viestejä tai kuunnella musiikkia. Jos valitset eSIM-tuetun mallin, hoituu nämä kaikki ilman että kannat puhelinta mukanasi. Kellon erikoisuutena on myös radiopuhelutoiminto, jonka avulla voit keskustella muiden Apple Watch -käyttäjien kanssa.


 


 


Klikkaa alta kellojen tekniset tiedot


 


Hide content


 


 

 Apple Watch Series 6Apple Watch SENäyttöAina päällä oleva Retina LTPO OLED -näyttö, kirkkaus 1000 niitiäAina päällä oleva Retina LTPO OLED-näyttö, kirkkaus 1000 niitiäPiiriS6 SiP, 64-bittinen, W3- yhteyspiiri ja U1-lähipaikannuspiiriS5 SiP , 64-bittinen, W3- yhteyspiiriYhteydet4 G LTE (Cellular-malleissa), Wifi: 802.11b/g/n 2,4 GHz ja 5 GHz, Bluetooth 5.04 G LTE (Cellular-malleissa), Wifi: 802.11b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 5.0TaustaKeramiikka- ja safiirilasitaustaKeramiikka- ja safiirilasitaustaAkunkesto18 tuntia18 tuntiaGPS/GNSS-paikannusKylläKylläKompassiKylläKylläOptinen sykeanturiKyllä, 2. sukupolviKyllä, 2. sukupolviKiihtyvyysanturiKyllä (32G), kaatumisen tunnistusKyllä (32G), kaatumisen tunnistusApple PayKyllä


Kyllä
Tallennusmuisti 32 Gt 32 Gt

Vedenpitävyys


50 metriin asti 50 metriin asti

Muuta   EKG-sydänsähkökäyrämittaus  Veren happipitoisuuden seuranta  Kaiutin ja mikrofoni (Melu-sovellus)Kaiutin ja mikrofoni (Melu-sovellus)  Radiopuhelin Ympäristön valoisuuden tunnistin


Ympäristön valoisuuden tunnistin


 


Kumpi kannattaa valita?


 


Kuten aiemminkin kävi ilmi, eroja mallien välillä on hyvinkin vähän. Kellot ovat saatavilla useilla eri rannekevaihtoehdoilla ja eri tilanteisiin sopivia rannekkeita voi aina hankkia lisää. Molemmat mallit sisältävät suuren määrän eri kellotauluvaihtoehtoja ja ulkoisesti ne näyttävätkin hyvin samanlaisilta. Jos kaipaat huippuunsa viritettyä suorituskykyä, ja koet että tarvitset tietoa mahdollisimman paljon terveydestäsi tai haluat kellon erikoisvärissä, on Series 6 silloin oikea valinta. Jos taas haluat seurata treenejäsi, unta ja päivän aktiivisuutta, etkä koe että happipitoisuuden seuraamisella tai EKG-mittauksella on suurta merkitystä arkiaskareissasi, on Watch SE silloin sopiva sinulle. Hintakin varmasti vaikuttaa valintaan, joten itselle tärkeät ominaisuudet ja hinta kannattaa laittaa vaakakuppiin.


 


Molemmista kelloista on valittavissa myös eSIM-palvelua tukeva vaihtoehto, joten mieti haluatko jättää puhelimen lenkin ajaksi kotiin ja hoitaa puhelut ja viestit pelkän kellon avulla, tai onko tällä toiminteella sinulle merkitystä. Oli valintasi kumpi tahansa, kädessäsi on varmasti joka tilanteeseen sopiva älykello. Mitä mieltä olet uutuuskelloista ja aiotko hankkia jomman kumman omaan ranteeseesi?


 


Tilaa Apple Watch täältä


 


 


 


Lue myös nämä:


  


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa