Esittely

Esittelyssä uudet 3. sukupolven AirPods-kuulokkeet

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 1843 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Applen tämän vuoden toinen lanseeraustapahtuma toi mukanaan kauan odotetut 3. sukupolven AirPods-kuulokkeet. Uutuuskuulokkeet sisältävät AirPods Pro -mallista tuttuja ominaisuuksia hieman edullisemmalla hinnalla. Apple on kuitenkin panostanut merkittävästi äänenlaadun parantamiseen sekä kattaviin ominaisuuksiin. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin kuulokkeiden teknisiin ominaisuuksiin, sekä vertaillaan mitä eroa niillä on aiempiin malleihin verrattuna.

 

Mitä uutta edeltäjiin verrattuna

 

• Adaptiivinen taajuuskorjain, joka mukauttaa äänentoiston käyttäjän korvaan

• Parempi akunkesto - pidempi kuunteluaika ja pidempi puheaika

• IPX4 -luokitus, kestää hikeä ja roiskevettä

• Parempi äänenlaatu uudella kaiutinelementillä

• Applen oma high-excursion ääniajuri

• Tilaääni ja dynaaminen pään seuranta

• Monipuolisemmat kosketustoiminnot

• MagSafe-latauskotelo

• Uudenlainen muotoilu

 

Muotoilultaan uudet AirPods-kuulokkeet poikkeavat jonkun verran Pro-mallista. Niistä puuttuu kokonaan silikoninen tulppa, ja itse korvaan tuleva kuulokeosa on hieman pyöreämpi. Kuuloke saattaakin istua paremmin korvaan kuin tulpallinen malli. Latauskotelo on hieman kevyempi, leveämpi ja matalampi aiempaan malliin verrattuna.

Suurin uudistus koskee parannettua äänimaailmaa. Kuulokkeissa on Spatial Audio -ominaisuus dynaamiselle päänseurannalle. Käytännössä se tarkoittaa sitä että ominaisuus säätää kuulemiasi taajuuksia siten, että se sijoittaa äänen kaikkialle ympärillesi. Ominaisuus toimii myös Face Time -puheluissa. Kyseessä on siis kolmiulotteinen äänitehoste, jossa äänet ympäröivät sinua joka suunnalta.

Lisäksi kuulokkeet on varustettu mukautuvalla Adaptive EQ -taajuuskorjaimella. Kuulokkeiden avulla ääni siis viritetään sisäänpäin suunnattujen mikrofonien avulla, ja ääni ikään kuin mukailee korvan muotoja. Kuulokkeet tunnistavat mitä kuuntelet, ja räätälöivät matalia ja keskitason taajuuksia reaaliajassa. Applen mukaan tämä ominaisuus takaa niin muhkeat bassot, kuin korkeat ja kirkkaammatkin äänet. Uutuusmallissa on myös tuki AAC-ELD-koodekille, jonka luvataan tarjoavan Full HD -äänenlaadun. Mikrofonit on suojattu erillisellä akustisella verkolla. Tämä puolestaan vähentää esimerkiksi tuulen aiheuttamaa melua.

 

Kehittynyt painalluksen tunnistin ja parannetut akkuominaisuudet

 

Uusissa AirPods-kuulokkeissa on entistä kehittyneempi painalluksen tunnistin, ja monipuolisemmat kosketustoiminnot. Kuulokkeen varsi reagoi kerta-, kaksois- ja kolmoispainallukseen sekä pitkään painallukseen. Kosketustoiminteilla voit keskeyttää kuuntelun, palata taaksepäin, ohittaa kappaleen, vastata puheluun, lopettaa sen, tai aktivoida Sirin. Kuulokkeista löytyy myös ihon tunnistusanturi, joka erottaa ihosi muista pinnoista ja materiaaleista. Ääntä toistetaan siis vain silloin kun AirPodit ovat korvissasi.

Selkeä ja merkittävä parannus on myös pidempi akun kesto. Yhdellä latauksella saat Applen mukaan jopa kuusi tuntia kuunteluaikaa ja latauskotelon avulla kuunteluaika pitenee 30 tuntiin. Viiden minuutin kotelossa lataaminen antaa lisävirtaa kuulokkeille tunnin ajaksi. Kuulokkeita voidaan ladata MagSafe-tekniikan avulla, USB-C-liittimen kautta tai QI-standardia tukevalla langattomalla latauksella.

🍏 AirPods-kuulokkeet ovat ennakkotilattavissa nyt verkkokaupastamme ja toimitukset alkavat 26.10.2021🍏> Kuulokkeet voit tilata kertamaksulla tai Telia Rahoituksen kautta jopa 36 kk maksuajalla.
 

Lue myös nämä:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa