Esittely

Esittelyssä uudet Apple iPad Air (M2) -tabletit

 • 17 May 2024
 • 0 kommenttia
 • 56 katselukertaa
Esittelyssä uudet Apple iPad Air (M2) -tabletit
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Applen uudet iPad Air (M2) -mallit ovat nyt saatavilla ensimmäistä kertaa kahdessa eri koossa. Tässä artikkelissa esittelen uudet iPad Air (M2) -mallit ja vertailen niiden pieniä eroavaisuuksia, mikä toivottavasti auttaa sinua sopivimman laitteen valitsemisessa.

Kaikista uutuusmalleista löytyvät Touch ID, 28,93 wattitunnin litiumpolymeeriakku, sekä 12 megapikselin etu- ja takakamera. iPadien käyttäjät ovat jo kauan toivoneet etukameran paikan siirtyvän vaakasuunnassa keskelle, ja tässä mallissa se on vihdoin toteutettu. Applen mukaan tehokas prosessori, näytönohjain ja Neural Engine tekevät M2-sirun laitteesta lähes 50 % nopeamman edelliseen sukupolveen verrattuna. Jos kuitenkin vaadit vielä enemmän tehokkuutta ja tarkkuutta työhösi, iPad Pro 4 (M4) tarjoaa nimensä mukaisesti M2-siruakin nopeamman M4-sirun. 

Vannoutuneena Applen käyttäjänä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista itselleni on ehdottomasti Applen laitteiden saumaton yhteiskäyttö. Ilmoitusten synkronointi on mukava lisä, sillä puhelimen ilmoitukset näkyvät myös tietokoneella, vaikka puhelin olisi eri huoneessa. Voit käyttää tablettia myös toisena näyttönä yhdessä Applen tietokoneen kanssa ja siirrellä vaivattomasti tiedostoja laitteesta toiseen.

 

Valitse käyttöösi sopiva malli

 

 

11 tai 13 tuuman Liquid Retina -näyttö

 

Apple iPad Air (M2) on saatavilla joko 11 tuuman tai 13 tuuman koossa. Voit valita näytön koon, tallennustilan, yhteysmahdollisuuden, sekä värin täysin muista ominaisuuksista riippumatta. Applelle ominaisesta Liquid Retina -näytöstä löytyy True Tone, P3-väriskaala, sekä rasvaisia sormenjälkiä hylkivä ja heijastusta vähentävä pinnoite. Multi-Touch-näyttö on LED-taustavalaistu ja käyttää IPS-teknologiaa, joka mahdollistaa värien säilyvän samannäköisenä katselukulmasta riippumatta. Piirustukset ja luonnostelut onnistuvat puolestaan uudistetulla Apple Pencil Pro -piirtokynällä. 13 tuuman näyttö antaa 30 % enemmän työskentelytilaa pienempään malliin verrattuna, mutta kulkee kuitenkin kätevästi mukana vain 618 gramman painonsa ansiosta.

 

Yhteydeksi WiFi tai WiFi + 5G

 

Laitteen verkkoyhteydeksi voit valita joko WiFi 6E- tai WiFi 6E + 5G -yhteyden. 5G:llä varusteltu malli käyttää eSIM-teknologiaa, eikä siten ole sopiva fyysisten SIM-korttien kanssa. Se kuitenkin mahdollistaa työskentelyn juuri haluamassasi paikassa oman nettiyhteyden välityksellä. Suosittelisinkin 5G-mallia sinulle, joka haluaa käyttää iPadia esimerkiksi matkustaessa. WiFi-malli puolestaan riittää kodin ja työpaikan välille, kunhan sieltä löytyy langaton yhteys.

 

Tallennustilaa 128 Gt tai 256 Gt

 

Voit valita tallennustilan kooksi joko 128 Gt tai 256 Gt. Aikaisempi iPad Air (M1) oli varusteltu 64 Gt:n tallennustilalla, joten Apple on nostanut minimimäärää puolella. Molemmat koot riittävät hyvin useisiin sovelluksiin, kuviin ja videoihin. Suurten tiedostojen käsittely kuitenkin vie nopeasti tallennustilaa, joten graafiseen suunnitteluun tai videoeditointiin suosittelisinkin suurempaa muistia.

 

Valitse väreistä

 

Laitteiden värit ovat ainakin omaa silmääni miellyttäviä pastellinsävyjä, jotka eivät erotu turhan räikeästi muusta ympäristöstä. Värivaihtoehtoina ovat sininen, violetti, tähtivalkea ja tähtiharmaa. Kumpaankin kokoon on myös saatavilla yhteneväisen väriset suojakuoret, jotka suojaavat tablettia ja auttavat sen asettelussa pöydälle. 

 

Tekniset tiedot

 

 • Näyttö: 11” / 13” Liquid Retina, 2360 x 1640 px, 500 nitin kirkkaus
 • Näytön ominaisuudet: Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä ja heijastusta vähentävä pinnoite, True Tone, P3-väriskaala
 • Siru: M2-siru, 8-ytiminen prosessori; neljä suoritus­kyky-ydintä ja neljä tehokkuus­ydintä
 • Kamera: Etukamera 12 Mpix ultralaaja­kulma­kamera, Takakamera 12 Mpix laaja­kulma­kamera
 • Akku: 28,93 Wh
 • RAM-muisti: 8 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt / 256 Gt
 • Yhteystekniikat: WiFi 6E / WiFi 6E+5G
 • Liitännät: USB-C
 • Mitat ja paino: 247,6 x 178,5 x 6,1 mm, 462 g / 280,6 x 214,9 x 6,1 mm, 618 g
 • Myyntipakkauksen sisältö: iPad Air (M2) ja USB-C-latausjohto (1 m)

 

 

Löytyykö kotoasi tabletti? Jaa omia kokemuksiasi siitä, millaiseen käyttöön se sopii!

 

--

Lue myös:
 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa