Esittelyssä uudet Apple Watchit eSIM-ominaisuudella

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 19 katselukertaa


 


Saimme kunnian testata upouusia Apple Watcheja eSIM-ominaisuudella. Tässä kokemuksiamme paketin avaamisen ensitunnelmista käyttöönottoon ja ominaisuuksien opetteluun.


 


Unboxing


  


Paketit käteen saatuamme totesimme, että pakkaukset ovat Applelle tyypillisen tyylikkäät ja pelkistetyt. Pakkausten kannet irtosivat pehmeästi, kuten iPhoneissa ja iPadeissakin. Kellot tulivat pitkissä suorakulmaisissa laatikoissa, joiden sisälle oli pakattu erikseen kellotaulu laturin kanssa, sekä omaan ohueen laatikkoonsa kellon hihna kahdessa eri koossa: S/M tai L. Nike-mallin kello tuli mustassa paketissa, tavallinen harmaa sport-rannekkeella valkoisessa.


   


Käyttöönotto 


 


Kellon käyttöönotto oli helppoa ja nopeaa - Applen laitteet onkin luotu toimimaan yhdessä mahdollisimman vaivattomasti. Käyttöönottoon tarvitaan Watch-sovellus, josta valitaan kellon numerosarja ja syötetään 6-numeroiden koodi. Kello otetaan käyttöön eri vaiheiden (esim. sijaintipalveluiden käyttöönotto, karttapalvelut, siri) jälkeen puhelimeen yhdistettynä. Kelloon voi samalla ladata puhelimen sovellukset. Pääset myös valitsemaan, kummassa ranteessa haluat käyttää kelloa, ja kummalla puolella kellon “kruunu” sijaitsee. Käyttäjämukavuutta on siis ajateltu pienimmissäkin yksityiskohdissa.


  


Multi-palvelu ja eSIM - kello tulevaisuuden puhelimena? 


 


Apple Watchiin tarjolla oleva Multi-palvelu otetaan käyttöön Watch-sovelluksen kautta. Täältä löydät tarkemmat ohjeet käyttöönottoon. Voit tarkistaa, että liittymäsi tukee Apple Watchia lähettämällä maksuttoman viestin INFO KELLO numeroon 15400. Muista tarkistaa myös, että puhelimessa on uusin ohjelmistopäivitys. 


 


Saat tilattua palvelun Watch-sovelluksesta kirjautumalla Telia-tunnuksillasi, jolloin sovellus aukaisee automaattisesti tilausnäkymän. Muutama napin painallus ja voilà - kellossa on ilman puhelinta toimiva mobiiliverkkoyhteys.


  


Testasimme kellon eSIM-ominaisuutta esimerkiksi koiralenkeillä ja urheilusuorituksissa. Tuntui hassulta ja vieraalta jättää lähes aina mukana kulkeva puhelin kotiin ja selviytyä pelkän kellon varassa. Mutta kuinka vapauttavaa se olikaan! Kevyt kello ranteessa, jonka kautta voi kuunnella rauhassa musiikkia tai vastailla tekstareihin. Kokeilimme myös kellon toimivuutta kauppareissulla Apple Payn avulla. Kellolla voi maksaa kauppareissuilla lähimaksamisen tavoin.


 


Kellon käyttäminen puhelimen tukena tai korvaajana vähensi ruutuaikaa huomattavasti. Viestit lähettyivät nopeasti sanelun avulla, ja netissä surffailu ruutua tuijottamalla väheni selvästi.


 


Ominaisuuksia


 


Mitä Apple Watchilla voi sitten tehdä käytännössä? Kun kellossa on eSIM-palvelu, voit huoletta jättää puhelimen kotiin. Voit silti vastata puheluihin ja viesteihin, kuunnella langattomasti musiikkia tai käyttää muita puhelimen sovelluksia ilman puhelimen välitöntä läsnäoloa. Viestejä voi sanella kelloon, ja ne voi lähettää tekstimuodossa tai ääniviestinä. 


 


Kello tarjoaa käyttäjälleen lukuisia muitakin mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia: sillä voi maksaa ostoksia, tarkkailla sykettä ja urheilusuorituksia aktiivisuusmittarilla, seurata unen laatua sekä käyttää SOS-tilaa. SOS-tila havahtuu esimerkiksi käyttäjän kaatuessa, ja ehdottaa soittoa hätänumeroon kellon kautta. Kellot ovat myös vedenkestäviä.


 


Kelloa ohjataan kosketuskomennoilla, kierrettävällä kruunupainikkeella ja sen alla olevalla suorakaiteen muotoisella painikkeella, joka vastaa iPhonen sivupainiketta. Käyttöjärjestelmä on helppokäyttöinen, etenkin jos Applen laitteet ovat entuudestaan tuttuja. Laturina toimii pyöreä latausalusta, jonka päälle kello kiinnittyy magneetilla. Latausalustan johto on melko pitkä, josta iso plussa.


 


IPhoneen ladattava Apple Watch -sovellus toimii kellon ohjauskeskuksena, ja sieltä määritellään muun muassa ilmoitus- ja verkkoasetukset ja pääset hallinnoimaan sovelluksia. Watch-sovelluksesta löytyy myös App Store ja kellotaulugalleria, josta pääset muokkaamaan kellon taustakuvaa omaan silmään miellyttäväksi. Myös kellon sovellukset voit asettaa aloitusnäkymään haluamallaan tavalla puhelinsovelluksen kautta.


  


Sitten ulkonäköön. Kellon muotoilu on kaunis, ja sitä on helppo tuunata erilaisilla rannekkeilla, joita valmistaa sekä Apple että lukuisat muut yritykset. Apple on tehnyt yhteistyötä muodin suunnittelun huippujen kanssa valmistaakseen tuotteen, joka sopii kenelle tahansa. Kellotauluja saa kolmessa eri värissä: kulta, hopea ja harmaa. Nike-mallien tauluja saa harmaana ja hopeana. Kellotaulujen koot vaihtelevat 4. sukupolven kelloissa 40 mm ja 44 mm välillä.


 


Rannekevärit menevät kellotaulujen mukaan, mutta materiaaleissa on eroja: urheiluranneke, Sport Loop -ranneke, Nike Sport -ranneke sekä Nike Sport Loop -ranneke. Rannekkeita voi myös tilata uusia eri värisiä ja näköisiä, ja vaihtaa mielen mukaan. 


 


Lisäksi kaikki tarvittavat toiminnot lompakosta sykemittariin löytyvät yhdestä kompaktista paketista, joka on helppo kuljettaa mukanaan.


 


Hanna testaa: Apple Watch treenikaverina


 


Sain testattavaksi Apple Watch Nike+ kellon, jota testasin kuntosalilla ja Crossfitissä. Olen käyttänyt muutamaa eri valmistajan urheilukelloa, joten tiesin suurinpiirtein mitä odottaa ja millaisia ominaisuuksia kellolta toivoa. 


 


Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka monta erilaista sovellusta ja urheilulaji vaihtoehtoa kelloon saa. Apple Watchissa on automaattinen treenintunnistus. Siihen on ohjelmoitu eri urheilulajeja, joista voit valita oman harjoitusmuotosi. Jos omaa treeniä ei listasta löydy, voit valita listasta avoimen tavoitteen, josta pystyt lisäämään treenimuotosi nimen. Itse en esimerkiksi löytänyt listasta kuntosalille sopeutuvaa ohjelmaa, joten tuon avoimen tavoitteen kautta sain listalle lisättyä voimaharjoittelun.


  


Apple Watchissa on myös hyviä ominaisuuksia juoksijoille, kuten askeltiheys ja vauhti-ilmoitukset. Näet yhdellä silmäyksellä jopa viisi mittaustulosta, joten omaa edistymistä voi seurata monessa lajissa. 


 


Ylläpidä ja edistä terveyttäsi


 


Aktiivisuusmittareiden tavoin Apple Watch pitää hyvin huolta siitä, että seisot päivän aikana tarpeeksi, mikä on erittäin hyvä ominaisuus etenkin istumatyötä tekeville. Se muistuttaa myös ottamaan hengitystauon, jonka on todettu jopa nostavan työtehoa. 


 


Kello mittaa sykkeen tarkasti. Päivitetty sykeanturi varoittaa, jos sykkeesi nousee tai laskee poikkeuksellisesti. Syke rekisteröityy rannetta vasten olevasta sensorista 15 sekunnin välein. Näet kellosta sen hetkisen sykkeen, leposykkeesi sekä sykkeesi keskiarvon liikkuessasi. Kello ilmoittaa sykkeen ollessa epänormaali, kuten esimerkiksi liian korkea tai matala. Saat nämä ominaisuudet näkymään iPhonessasi Terveys-sovelluksessa.


 


Kello havainnollistaa hyvin päivittäistä aktiivisuutta kolmella eri väripalkilla, jotka etenevät kohti täyttä ympyrää. Mitä pidemmälle viivat etenevät, sitä lähempänä olet päivittäisen aktiivisuustaso täyttymistä. Kun päivittäinen aktiivisuus on täynnä, kello antaa sinulle tästä palkinnon.


 


Apple Watchin omasta aktiivisuussovelluksesta näet aikaisemmat harjoittelusi ja niiden tiedot. Harjoittelu kohtaan listautuu päivä järjestyksessä omat treenikertasi. Klikkaamalla harjoittelun auki, näet siitä yhteenvedon. Yhteenvedosta näet muun muassa harjoituksen kokonaisaika, keskisyke, aktiiviset kalorit, sekä kokonaiskalorit. Näet tästä myös sykkeen palautumisajan. 


 


Aktiivisuussovellus näyttää myös päivän aikana seisomasi tunnit, seisomistavoitteet ja toimeettomat tunnit. Pystyt myös jakamaan harjoittelusi ja kutsumaan ystäviäsi mukaan kannustamaan ja treenaamaan kanssasi.


  


Nike-sovellukset


 


Nike Training Club sisältää jopa yli 180 ilmaista harjoitusohjelmaa joogasta kestävyysharjoitteluun. Lataamalla sovelluksen saat käyttöösi monia erilaisia treenimuotoja, jotka auttavat täydentämään kuntoiluasi ja kehittämään kuntoasi. Saat vinkkejä niin ravitsemuksesta, palautumisesta, kuin unesta. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Playsta.


 


Nike Run Club on nimensä mukaisesti sovellus juoksun ystäville. Tällä erittäin näppärällä sovelluksella seuraat kätevästi kertyneitä juoksukilometrejä. Apple Watch Nike+ onkin erinomainen juoksukumppani yhdessä Nike Run Club ‑apin kanssa. Kellon käyttöönoton yhteydessä tätä sovellusta tarjotaan ladattavaksi myös ensimmäisenä.


  

Lue lisää:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa