Esittelyssä uusi Apple iPad – Seitsemännen sukupolven mahdollisuuksia

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Apple on julkaissut uuden 7. sukupolven iPadin, joka hämärtää rajoja tabletin ja tietokoneen välillä. iPadista löytyy tehoja ja uusia mahdollisuuksia, joita esimerkiksi iPadOS tuo tullessaan. Lisätarvikkeilla käytöstä tulee entistä monipuolisempaa, sillä iPadiin pääsee nyt yhdistämään täysikokoisen Smart Keyboardin ja Apple Pencilin. Ennakkotilaus onnistuu verkkosivuiltamme ja saatavuus- sekä toimitustietoja päivitämme toiseen Yhteisön ketjuun.


 


Taattua iPad-laatua


 


iPadissa on nyt 10,2 -tuumainen Retina-näyttö aikaisemman 9,7 tuuman sijaan, jonka pikselimäärät huitelevat huikeassa 3,5 miljoonassa. Applen mukaan kyseinen tabletti soveltuu erinomaisesti esimerkiksi elokuvien katseluun, projektin työstämiseen tai vaikkapa uuden taideteoksen piirtämiseen ja tähän näyttö ainakin tarjoaa tukensa. Viihdepuolelle Apple on tuomassa myös oman Apple TV+ -suoratoistopalvelunsa marraskuusta alkaen.


 


iPadOS on juuri iPadille suunniteltu, jonka ansiosta käyttäjä pääsee nauttimaan sovellusten moniajosta, uudesta Koti-valikosta sekä uusista selausominaisuuksista. Sovelluksista puheenollen Apple kertoo App Store -sovelluskaupasta löytyvän yli miljoona iPadin suuremmalle näytölle sekä tehoille suunniteltua applikaatiota, joten valikoimaa riittää eri tarpeisiin ja lisättyä todellisuutta on myös mukana.


 


Tabletissa on Applen A10 Fusion-siru, josta ammetaan suorituskyky monipuoliselle käytölle tai vaikkapa mobiilipelaamiselle. Touch ID:n avulla iPadin lukituksen avaaminen on mahdollista sormenjäljellä kuten myös maksaminenkin Apple Paylla.


 


Lisätarvikkeista lisää mahdollisuuksia


 


Apple Pencil -kynää pääsee hyödyntämään iPadilla esimerkiksi muistiinpanojen tekemiseen, asiakirjojen allekirjoittamiseen tai luovan työn tekemiseen, kuten esimerkiksi maalaamiseen tai muuhun suunnitteluun ja  hahmotteluun. Apple Pencilin viive on alimmillaan 9 millisekuntia, jonka myötä käyttö tuntuu valmistajan mukaan vieläkin enemmän paperille kirjoittamiselta.


 


Kynän lisäksi  iPadiin on liitettävissä täysikokoinen Smart Keyboard -näppäimistö, jonka avulla ainakin pidemmän tekstin kirjoittaminen luontuu helpommin. Näppäimistön lisäksi tablettiin on mahdollista liittää SD-kortinlukija tai USB-muistitikku. Tiedostot -appin kautta löytää tarvittavat tiedostot ja iPadia voi käyttää myös esimerkiksi Macin toisena näyttönä tekemisen helpottamiseksi.


 


Mielenkiintoinen ominaisuus on myös peliohjaimen liitettävyys iPadiin. Bluetoothin avulla iPadiin voi nyt liittää langattoman Xbox-ohjaimen, PlayStation DualShock 4-ohjaimen tai MFi-peliohjaimen ja näin tabletistasi tulee käytännössä pelikonsoli. Apple tuo 19.9. alkaen saataville uuden Apple Arcade -pelipalvelunsa, jonne luvataan tulevan syksyn aikana tarjolle yli sata peliä yhden kuukausimaksun taakse.


 Tyylikäs tabletti tarpeisiisi


 


iPadin käyttö onnistuu jatkossakin paikasta riippumatta Wifi + Cellular -mallilla ja erityismainintana myös se, että tablettiin saa Nano-SIMin tai eSIMin. Tarjolla on muistin puolesta kahta kokoluokkaa eli 32Gt tai 128Gt. Värivaihtoehtoja löytyy kolme eli hopea, musta sekä kultainen.


 


Valmistaja kertoo A10 Fusion -sirun tehokkuuden tuovan iPadille jopa 10 tuntia akun käyttöaikaa, joten perinteisen työpäivän pärjäisi ilman latailua. Tabletista löytyy sisäänrakennettu FaceTime HD -kamera sekä 8 megapikselin takakamera, joilla hoitaa videopuheluita, kuvata videoita tai vaikkapa skannata dokumentteja.


 


Tämä vajaa puolikiloinen 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista valmistettu uuden sukupolven iPad on varmasti tottuneelle Apple-käyttäjälle oiva uutuus monipuolisiin käyttätarpeisiin ja helppo ensipuraisu uudelle omenan käyttäjällekin. Yhteensopivuus muiden Apple-laitteiden kanssa soljuu mukavasti, joten muista saman ekosysteemin laitteista on varmasti etua käytettävyydessä. Mitä mietteitä uusi iPad sinussa herätti?


 


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa