Esittely

Esittelyssä uusi Apple Watch Series 7 – entistä ehompi Apple Watch -sukupolvi

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 731 katselukertaa

Apple on esitteli 14.9.2021 pidetyssä julkistustilaisuudessaan uuden seitsemännen sukupolven Apple Watch -älykellonsa – Apple Watch Series 7 -sarjan ja se on tilattavissa verkkokaupastamme. Edeltävään Series 6 -malliin verrattuna uusista kelloista löytyy muun muassa kookkaampi ja parannellumpi näyttö, kattavammat hyvinvoinnin seurantaominaisuudet sekä nopeampi latausmahdollisuus. Myös kellojen värit ovat saaneet täydennystä uusilla alumiininhohtoisilla sävyillä. Series 7 -sarjaan kuuluu myös Apple Watchin sporttisempi versio – Apple Watch Nike, joka on älykello kaikille juoksun ystäville.

Apple kuvailee uusimpia Series 7 -sarjan kellojaan kaikkien aikojen kestävimmiksi. Niistä löytyy 50 metrin syvyyteen asti yltävä WR50-vesitiiviysluokitus, ja uutena lisänä IPX6-luokituksen mukainen suojaus pölyä vastaan. Uuden Apple Watchin näyttöä on myös kehuttu kestävimmäksi tähän mennessä sen rakenteellisten parannusten ansiosta. Laitevalmistaja kertookin, että Series 7 edustaa tähänastisen kehitystyömme terävintä kärkeä.

 

Kestävä kello entistä suuremmalla näytöllä

 

Ulkoisesti uudet Apple Watchit ovat saaneet vain pientä päivitystä edeltäviin malleihin nähden, ja niiden muotoilu on pitkälti pysynyt samana spekulaatioista huolimatta. Merkittävin muutos kellojen ulkoasussa liittyy niiden näyttöjen kokoon. Apple on suurentanut Series 7 -kellojen näyttöjä aavistuksen verran, sillä saataville tulevat näyttökoot ovat 41 ja 45 millimetriä. Edeltävässä Series 6 -sarjassa näyttöjen koot olivat puolestaan joko 40 tai 44 millimetriä.

Apple kertoo, että Series 7 -kelloissa haasteena oli luoda suurempi näyttö kasvattamatta kuitenkaan kellon mittoja. Tätä varten näyttö suunniteltiin uusiksi pienentämällä älykellojen reunoja 40 % verran, jolloin näyttöala kasvoi lähes 20 % enemmän verrattuna Series 6 ‑malliin. Näytön reunukset ovat uusissa älykelloissa vain 1,7 millimetriä, kun edeltävässä Series 6 -sarjassa ne olivat 3,0 millimetriä. Ero on merkittävä, ja pienentyneet reunukset tekevät kellon käyttöön varmasti huomattavan muutoksen, koska nyt näytölle mahtuu enemmän sisältöä. Suurempi näyttö helpottaa kellon käyttöä, sillä sovellusten selaaminen, lukeminen ja napauttaminen onnistuvat paljon kätevämmin. Apple mainitsi uuden älykellon esittelyssä kellosta löytyvän koko näytön näppäimistön, joka tukee myös sanelua.

Uuden Apple Watchin näytön pintaa on muokattu aiempaa kestävämmäksi, jonka myötä kellotaulu ei naarmuunnu niin helposti ja se kestää paremmin iskuja. Applen mukaan kellon etulasissa on uudelleen suunniteltu tasainen pohja, ja se on korkeimmalta kohdaltaan yli kaksi kertaa paksumpi edeltävään Series 6:een verrattuna. Paksumpi etulasi tekee kellosta entistä kestävämmän ja vankemman. Vaikka etulasi on aiempaa paksumpi, se ei kuitenkaan näy kellon muotoilussa, sillä näyttö ja kellon kuori integroituvat saumattomasti yhteen.

Edeltävän Series 6 -kellosarjan tavoin myös uusista Apple Watcheista löytyy aina päällä oleva Retina-näyttö. Erottavuutta tuo kuitenkin se, että Series 7 -kelloissa ruutu on jopa 70 % kirkkaampi kuin aiemmin. Aina valmiudessa oleva näyttö tekee kellon käytöstä kätevämpää, sillä sinun ei tarvitse nostaa rannettasi tai koskettaa näyttöä nähdäksesi ajan tai muita kellotaulun tietoja.

 

Kattavat ominaisuudet hyvinvoinnin ja terveyden seurannalle

 

Applen mukaan Series 7 -älykello tarjoaa paremman näkymän terveyteesi. Uuden Apple Watchin ominaisuuksiin kuuluvat tuttuun tapaan EKG-sydänsähkökäyrämittaus, veren happipitoisuuden mittaus ja kaikista älykelloista löytyvä tuttu sykkeen mittaus. Mitään täysin mullistavia sensoreita ei kuitenkaan uudessa kellossa nähdä.

Apple Watchin uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Hengitys-sovelluksesta laajentunut Mindfulness-sovellus. Myös treeniominaisuuksien saralla on tullut pientä uudistusta, sillä uutena ominaisuutena kello tunnistaa automaattisesti pyöräilyn ja muistuttaa treeniseurannan kytkemisestä päälle. Uudessa kellossa myös sähköpyörät ovat tuettuna aiempaa paremmin. Applen mukaan sähköpyörää käyttäessä parannettu algoritmi laskee kalorit aiempaa tarkemmin. Lisäksi uuden watchOS 8 -käyttöjärjestelmän myötä kellon treeniohjelmat täydentyvät pilateksella, taji-treeneillä ja uudenlaisilla meditaatioharjoituksilla. Uudessa kellossa kaatumisentunnistus toimii jatkossa myös seurattujen treenien aikana.

Series 7 -älykello kykenee luomaan EKG-apin avulla sydänsähkökäyrän, jonka kerrotaan vastaavan I-kytkennän sydänsähkökäyrää. Kellon Digital Crowniin ja taustapuolen lasiin sisäänrakennetut elektrodit toimivat yhdessä EKG-apin kanssa lukien sydämesi sähköiset signaalit. Kun kosketat kellon Digital Crown -näppäintä, niin EKG-aaltomuoto luodaan 30 sekunnissa. EKG-appi tunnistaa, mikäli sydämesi rytmissä näkyy merkkejä eteisvärinästä, joka on vakava rytmihäiriön muoto.

Veren happitaso on yksi tärkeistä kehon yleisen hyvinvoinnin mittareista. Apple Watch auttaa sinua ymmärtämään, miten hyvin elimistöösi imeytyy happea ja miten paljon happea kehosi saa. Kellon tunnistimen ja Veren happitaso -apin avulla voit mitata välittömästi veren happitason sekä tehdä mittauksia taustalla päivin ja öin.

Edeltävän Series 6 -sarjan älykellojen tavoin myös uudesta Series 7 -mallista löytyy kattavat uniominaisuudet sekä laajat kuntoilun seuranta- ja mittausominaisuudet. Kellosta löytyy esiasennettuna useita lajeja aina voimaharjoittelusta juoksuun sekä uintiin. Uni-appi seuraa unenlaatuasi, hengitystäsi ja auttaa sinua vakiinnuttamaan nukkumaanmenoaikasi. Kello seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi ja erillisen aktiivisuusjaon avulla voit perheesi tai ystäviesi kesken seurata, kisata ja kannustaa toisianne liikkumaan. Treeneissä sinua motivoi kellon äänipalaute­-ominaisuus, joka kertoo treenisaavutuksestasi muun muassa nopeutesi ja kuljetun matkan.

 

Entistä nopeamman latauksen ansiosta kello on aina käyttövalmiina

 

Apple Watch 7 -älykellossa on Series 6 -sarjan kellojen tavoin 18 tunnin akun kesto. Uutuusmallissa lataus tapahtuu kuitenkin huomattavasti nopeammin, sillä kellon lataamisen kerrotaan olevan 33 % nopeampaa. Applen mukaan 45 minuutin latauksella kelloon saa ladattua 80 prosenttia varausta. Kahdeksan minuutin lataus mahdollistaa kahdeksan tunnin yöunien seurannan.

Series 7 -älykellossa puhelin ja viestit, Apple Pay, Siri, kartat sekä monet muut toiminnot ovat helposti saatavilla suoraan ranteessasi. Mobiiliyhteydellä varustetun Apple Watchin ansiosta pystyt soittamaan, lähettämään sekä vastaanottamaan viestejä ja kuuntelemaan musiikkia ilman, että puhelimesi olisi mukana.

 

Ympäristöystävällisempi materiaali

 

Applen asettaman ympäristölupauksen myötä uuden Apple Watch 7 -älykellon valmistuksessa on hyödynnetty aiempaa enemmän kierrätettyjä materiaaleja. Watch Series 7 on myös valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja, kuten elohopeaa, polyvinyylikloridia ja berylliumia.

Apple Watchista on saatavilla kaksi erilaista materiaalivaihtoehtoa: ruostumaton teräs ja 100 prosenttisesti kierrätettävä alumiini. Alumiinisesta mallista on tarjolla viisi eri värivaihtoehtoa: musta, harmaa, vihreä, sininen ja punainen. Ruostumattomasta teräksestä pitävien valikoima muodostuu hopeasta, grafiitista ja kullasta. Kellotauluja voi tuttuun tapaan personoida itselleen mieluisaksi, ja rannekkeita vaihtaa kätevästi. Tarjolla on lisäksi niin Niken urheilurannekkeita, kuin luksusmerkki Hermesin arvokkaampiakin vaihtoehtoja. Uuteen kelloon sopivat myös aiemman Series 6 -kellojen rannekkeet.

 

--

Lue lisää:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa