Skip to main content

Xiaomi on tuonut markkinoille kaksi uutta sähköpotkulautaansa – Electric Scooter 4 ja Electric Scooter 4 Lite. Nämä sähköpotkulaudat kulkevat jopa 25 kilometrin tuntivauhdilla ja molemmissa on tehokas moottori. Sähköpotkulaudat on helppo ottaa mukaan minne vain, sillä niissä on kokoontaitettava runko eikä lautojen painokaan päätä huimaa. Jos haluat helpotusta ja mukavuutta esimerkiksi kaupunkiliikkumiseen, on sähköpotkulauta oiva valinta. Tutustutaan tässä artikkelissa tarkemmin näiden sähköpotkulautojen ominaisuuksiin.

 

Xiaomi Electric Scooter 4

 

Xiaomi Electric Scooter 4 -sähköpotkulauta on varustettu tehokkaalla 300 watin moottorilla, jolla kuljet näppärästi niin lyhyitä kuin keskipitkiäkin matkoja. Valmistajan mukaan sähköpotkulaudan moottori kykenee tuottamaan 600 watin maksimitehon, jolloin laudalla ajelu on helppoa ja mukavaa. Pystyt nousemaan potkulaudalla jopa 16 prosenttisia mäkiä, taitat matkoja aina 35:een kilometriin asti ja nautit 25 km/h maksiminopeudesta. Xiaomi kertoo laudalla olevan EN17128:2020 -standardin sertifikaatti, joka takaa turvallisen liikkumisen.

Xiaomi kuvaa Electric Scooter 4 -sähköpotkulautaa tyylikkääksi ja elegantiksi. Voit taittaa laudan kokoon ja avata ajokuntoon muutamassa sekunnissa. Vaikka potkulauta on taitettava, pitää ohjaustangon lukitus laitteen tukevasti ja turvallisesti ajoasennossa. Ajomukavuutta on lisäämässä suuret 10 tuumaiset ilmatäytteiset renkaat, jotka valmistajan mukaan vähentävät alustasta johtuvaa tärinää ja pitävät otteensa tien pinnassa. Painoa laudalla on 17,2 kiloa ja sen maksimikantavuus on 110 kiloa.

Sähköpotkulaudan takarenkaassa on päivitetty kaksoisjarrujärjestelmä, joka parantaa jarrutustehokkuutta eturenkaan E-ABS -sähköjarrun kanssa. Xiaomi kertoo jarrutusmatkan olevan lyhyempi jarrutusjärjestelmän ansiosta, ja jo kevyellä jarrukahvan painalluksella saat aktivoitua eturenkaan jarrutusta tukevan toiminnon. Eturenkaan jarrutusjärjestelmässä on KERS (Kinetic Energy Recovery System) -toiminto, joka ottaa energiaa talteen jarruttaessa ja silloin, kun kaasukahvaa ei paineta.

Voit yhdistää Electric Scooter 4 -sähköpotkulaudan Xiaomi Home -sovellukseen, josta voit tarkistaa esimerkiksi ajetun matkan, ajotilan ja akun kapasiteetin. Voit myös tehdä lautaan muokkauksia sovelluksen kautta. Kun yhdistät potkulaudan ensimmäisen kerran sovellukseen, näet turvallisuusvideon, jossa sinua opastetaan laudan käytössä. Kun olet katsonut videon, saat käyttöösi koko sähköpotkulaudan potentiaalin ominaisuuksien ja ajotilojen osalta.

 

Xiaomi Electric Scooter 4 -sähköpotkulauta

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite on hieman kevennetympi versio Electric Scooter 4 -mallista. Siinä on 300 watin tehokas moottori, jolla nouset jopa 14 prosenttisia mäkiä. Valmistaja kertoo laudan huippunopeuden olevan 25 km/h ja voit kulkea sillä 20 kilometrin matkan yhdellä latauksella. Tämä sähköpotkulauta on kevyt, sillä se painaa vain 15,6 kiloa. Voit siis helposti napata laudan kantoon, jos sinun täytyy hypätä bussiin tai junaan. Electric Scooter 4 Lite taittuu kokoon kolmivaiheisen mekanismin avulla, joten se mahtuu näppärästi myös pieneen tilaan esimerkiksi auton takakonttiin.

Myös Electric Scooter 4 Lite on varustettu kaksoisjarrujärjestelmällä. Takapyörässä on rumpujarru ja etupyörään on sijoitettu E-ABS-järjestelmä. Yhdessä nämä mahdollistavat lyhyet jarrutusetäisyydet sekä turvalliset pysähtymiset. Laudassa olevalla KERS-järjestelmällä saat kerättyä talteen liike-energiaa jarrutuksen aikana, joka valmistajan mukaan pidentää akunkestoa. Sähköpotkulaudan 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat takaavat tasaisen ajokokemuksen, joten esimerkiksi katukivetyksellä ajaminen ei tuota vaikeuksia.

Sähköpotkulaudan ohjaustangon keskelle on sijoitettu näyttö, joka kertoo sinulle ajon aikana olennaiset tiedot selkeästi. Voit tarkistaa näytöltä esimerkiksi asetetun ajotilan, nopeuden sekä akun tilan. Myös Electric Scooter 4 Lite tukee Xiaomi Home -sovellusta, josta näet yksityiskohtaisemmat tiedot suoraan älypuhelimestasi. Sovellus opastaa myös laudan turvallisen käytön videon avulla.

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite -sähköpotkulauta

 

Tekniset tiedot vertailussa:

 

  Xiaomi Electric Scooter 4 Xiaomi Electric Scooter 4 Lite
Mitat avattuna 1143 x 430 x 1170 mm 1110 x 440 x 1145 mm
Paino 17,5 kg 15,6 kg
Teho 300 W 300 W
Nousukyky 16 % 14 %
Maksiminopeus 25 km/h 25 km/h
Kantama 35 km 20 km
Renkaat Ilmatäytteiset 10” renkaat Ilmatäytteiset 8,5” renkaat
Akkukapasiteetti 7650 mAh, 275,4 Wh 5200 mAh, 187 Wh
Langaton yhteys Bluetooth 4.1 BLE ja uudemmat Bluetooth 4.1 BLE ja uudemmat
Yhteensopivuus Android 4.3 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi Android 4.3 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi

 

Xiaomi Electric Scooter 4 ja Xiaomi Electric Scooter 4 Lite -sähköpotkulautojen myyntipakkaukset sisältävät laudan lisäksi akkulaturin, kuusiokoloavaimen, ilmaventtiilin jatkosuulakkeen, 5 kappaletta ruuveja, käyttöoppaan, tuotetiedot ja tärkeitä turvallisuustietoja.

 

--

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa