Skip to main content

Xiaomi esitteli kevään uutuusmallinsa ja Redmi-sarja täydentyi useammallakin uudella puhelimella. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat Redmi Note 12 5G ja Redmi Note 12 Pro 5G. Hintapisteessä ne sijoittuvat keskihintaluokan edullisempaan päähän, ja ominaisuuksiensa puolesta sisältävät paljonkin sellaista, mitä tämän hintaluokan puhelimet eivät yleensä pidä sisällään.

 

Redmi Note 12 Pro 5G 

 

Aloitetaan esittely Redmi Note 12 Pro -mallin tärkeimmistä ominaisuuksista. Ensimmäinen niistä on 6,67 tuuman Flow AMOLED-näyttö, jossa on adaptiivinen 120 hertsin virkistystaajuus. Näytön pinta on Corning®️ Gorilla®️ Glass 5 -lasia ja kosketustunnistus toimii 240 hertsin taajuudella. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus ja maksimikirkkaus yltää 900 nitiin. Lisäksi näytössä on Dolby Vision ja HDR10+ -tuki. Dolby Vision teknologia mahdollistaa kirkkaammat värit, kontrastin ja yksityiskohdat. Nämä pääsevät oikeuksiinsa silloin, kun esimerkiksi elokuva tai sarja on tuotettu tällä formaatilla.

Toinen mainitsemisen arvoinen ominaisuus on Sonyn IMX766-sensoriin perustuva kolmoiskamera optisella kuvanvakaimella. 50 megapikselin pääkameran rinnalla avustavat kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin makrokamera. Kamera on varustettu Xiaomin Imaging Engine -ominaisuudella, joka valmistajan mukaan tehostaa kameraominaisuuksia sovellustasolla. Se tunnistaa kuvauskohteita, parantaa kuvanlaatua ja nopeuttaa kuvaprosessointinopeutta. Lisäksi kamerasta löytyy Night mode 2.0 -yökuvaustila, joka helpottaa pimeässä kuvaamista. Kuvausominaisuuksia on arvosteluissa kehuttu ammattitasoisiksi.

Kolmas tärkeä ominaisuus on 5000 milliampeeritunnin akku ja 67 watin turbopikalataus. Ainoastaan lippulaivamallit ovat yleensä varustettu näin nopealla latauksella, mutta nyt tehokas lataus on saatavilla myös tässä mallissa. Valmistaja on kertonut puhelimen latautuvan tyhjästä täyteen noin kolmessa vartissa. Järjestelmäpiirinä Redmi Note 12 Pro -mallissa on MediaTek Dimensity 1080. Vastaava järjestelmäpiiri on myös Samsung Galaxy A34 5G -mallissa ja aiemmassa Xiaomi Redmi Note -sarjassa.

 

Redmi Note 12 5G – sisarmalli pienillä eroavaisuuksilla

 

Redmi Note 12 5G poikkeaa ominaisuuksiltaan Pro-mallista jonkin verran. Järjestelmäpiiri on Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 ja kamerakolmikko koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja kahden megapikselin makrokamerasta. Myös etukamera on pikseleiltään hivenen pienempi ja sillä nappaat selfiet 13 megapikselin tarkkuudella. Kameran ominaisuuksiin kuuluu myös erilaiset kuvaustilat. Night Mode -tila sopii nimensä mukaisesti pimeällä kuvaamiseen ja panorama-asetuksella saat laaja-alaisempia kuvia. Ottamasi kuvat saat merkittyä omalla kustomoitavalla vesileimalla. 

Redmi Note 5G:ssä on 6,67 tuumainen AMOLED-näyttö, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on Always-on-display -toiminto, joten halutessasi voit pitää näytön aina päällä, vaikka se olisikin lukittuna. Näytössä oleva informaatio on valittavissa kellonajasta akun tilaan ja ja kaikkea siltä väliltä. Näin näet vaikka kellonajan helposti vilkaisemalla puhelinta. Näyttö yltää maksimissaan 1200 nitin kirkkauteen, joten siitä pitäisi valmistajan mukaan nähdä helposti myös aurinkoisemmalla säällä. Näytössä on myös reading mode -lukutila ja Netflix HD -tuki. Näytön materiaalina on Corning®️ Gorilla®️ Glass 3, joka poikkeaa aavistuksen Pro-mallin näyttölasista. 5000 milliampeeritunnin akku on lähes vastaava Pro-mallin kanssa, mutta siinä pikalatauksen tuki on 33 wattia. Molemmat mallit kestävät pölyä ja pientä vesisadetta vedenkestävyysluokituksen ollessa IP53. 

 

Tärkeimmät tiedot vertailussa:

 

  Redmi Note 12 5G  Redmi Note 12 Pro 5G 
Näyttö:

6,67" Full HD+ AMOLED 120 Hz

Corning®️ Gorilla®️ Glass 3

6.67” / Full HD+ AMOLED 120 Hz

Corning®️ Gorilla®️ Glass 5 

Resoluutio: 2400 x 1080 2400 x 1080
Etukamera: 13 MP (f/2,45) 16 MP (f/2.4)
Takakamerat: 48 Mp pääkamera (f/1,8) + 8 Mp ultralaajakulmakamera (f/2,2) + 2 Mp makrokamera (f/2.4) + LED-salama 50 MP pääkamera (f/1.88) kuvanvakaimella + 8 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2)+ 2 MP makrokamera (f/2.4) + LED-salama
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + MIUI 14 Android 12 + MIUI 14
Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 MediaTek Dimensity 1080
Muisti: 4 Gt RAM + 128 Gt sisäistä tallennustilaa 6 Gt RAM + 128 Gt sisäistä tallennustilaa
Akku: 5000 mAh + 33 W lataus 5000 mAh + 67 W lataus
IP-luokitus: IP53 IP53
SIM: Dual-SIM, Nano-SIM Dual-SIM, Nano-SIM
Mitat: 165,88 x 76,21 x 7,98 mm.  162.9 x 76 x 7.9 mm
Paino: 189 g 187 g
Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, muistikorttipaikka, NFC, USB-C, USB 2.0, kuulokeliitin Dual-SIM, sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, muistikorttipaikka, NFC, USB-C, USB 2.0, kuulokeliitin

 

 

Ulkoisesti molemmat mallit näyttävät omaan silmään varsin tyylikkäiltä ja laadukkailta. Värivaihtoehtoja on useampi, joka aina piristää valikoimaa. Xiaomi Redmi Note 12 5G on tilattavissa vihreän, sinisen ja harmaan väreissä. Note 12 Pro 5G -mallissa värivaihtoehdot ovat puolestaan valkoinen, sininen ja musta.

 

 

Lue myös:

 

Ehtiiköhän tulla myymälään Jyväskylään ennenkuin tuo xiaomin tarjous päättyy? 


Ehtiiköhän tulla myymälään Jyväskylään ennenkuin tuo xiaomin tarjous päättyy? 

Tämän hetkisen tiedon mukaan eivät ole ainakaan toistaiseksi saatavilla myymälöistä, enkä uskalla luvata, kun tarjous loppuu kuluvan viikon sunnuntaina. Jos siis aivan varman päälle jos halutaan pelata, niin kehotan tilaamaan verkkokaupasta, mihin jutun linkit johtaa 😊


Vastaa