Esittely

Esittelyssä Xiaomi Smart Air Purifier 4 -ilmanpuhdistimet

  • 19 May 2023
  • 0 kommenttia
  • 312 katselukertaa
Esittelyssä Xiaomi Smart Air Purifier 4 -ilmanpuhdistimet
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Hyvä ilmanlaatu mielletään usein itsestäänselvyydeksi, mutta aina ja joka paikassa se ei kuitenkaan välttämättä sitä ole. Joskus sen ylläpitämiseksi kannattaa harkita ilmanpuhdistinta, joka aikaansaa helposti, mutta tehokkaasti paremman ilman hengittää ja elää. Valikoimastamme löydät Xiaomi Smart Air Purifier -sarjan kolme erilaista ilmanpuhdistinta erikokoisiin tiloihin ja hiukan erilaisiin tarpeisiin: Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite, Xiaomi Smart Air Purifier 4 ja Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, jotka esittelen lähemmin tässä artikkelissa.

 

Tuotesarjan laitteiden omainaispiirteitä ovat helppokäyttöisyys, pieni koko ja älykkyys. Ne myöskin sopivat mihin tahansa huonetilaan. Ilmanpuhdistimet mittaavat ilmanlaatua huipputarkasti laseranturilla. Ne havaitsevat jopa 0,3 mikrometrin kokoiset pienhiukkaset, kuten siitepölyn, bakteerit, virukset ja itiöt, ja suodattavat valmistajan mukaan jopa 99,97 prosenttia niistä. Laitteet puhdistavat hengitysilman myös epämiellyttävistä hajuista ja savusta jättäen ilman raikkaan ja kevyen tuntuiseksi. Nämä ovat hyviä ominaisuuksia esimerkiksi lemmikkiperheissä ja kotitalouksissa, joissa on avokeittiö ja ruoantuoksut sekä -käryt pääsevät leviämään helposti huoneistossa. Allergiasta ja esimerkiksi astmasta kärsiville ilmanpuhdistin voi parhaimmillaan lisätä elämänlaatua, kun oireet vähenevät sisäilman laadun parantuessa. 

Xiaomi Smart Air Purifier -sarjan ilmanpuhdistimet ovat moderneja ja älylaitteiden kanssa kommunikoivia kodinlaitteita. Ne ovat IoT-yhteensopivia, ja omaa laitettasi pystyt hallinnoimaan helposti Xiaomi Mi Home -älypuhelinsovelluksella, jonka löydät puhelimesi sovelluskaupasta. Puhelimella voit ajastaa puhdistimen toimimaan tiettynä kellonaikana esimerkiksi tunnin ennen nukkumaanmenoa, jolloin saat raikkaammat yöunet. Etähallinnointi mahdollistaa myös esimerkiksi ilmanpuhdistuksen voimakkuuden.

Jokaiseen malliin on saatavilla myös vaihtosuodattimet. Kaikilla kolmella mallilla on valmistajan kahden vuoden takuu, ja suodattimilla puolen vuoden takuu. Pakkaus sisältää ilmanpuhdistimen, virtajohdon sekä yhden suodattimen. 

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite -ilmanpuhdistimella saat ylläpidettyä jopa 43 neliömetrin kokoisen tilan raikkaana. Tyypillisen makuuhuoneen tällä laitteella saa puhtaan raikkaaksi vain varttitunnissa. Xiaomin kehittämä perinteistä HEPA-suodatinjärjestelmää tehokkaampi suodatinjärjestelmä puhdistaa ilman raikkaaksi sylinterimäisessä 360 asteen suodattimen keräten niin pölyn, hiukkaset kuin karvat. 

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 -laite soveltuu sinulle, jolla puhdistettava pinta-ala on maksimissaan 48 m2. Lite 4 -malliin verraten tämän laitteen puhdistusteho on hiukan korkeampi eli tyypillisen makuuhuoneen kokoisen tilan saat puhdistettua vain 10 minuutissa. Ilmanpuhdistin luo negatiivisesti varautuneita ioneita, jotka tekevät Xiaomin kuvailun mukaan hengitysilmasta miellyttävän ja jopa hiukan samankaltaisen kuin metsässä tai vesiputouksien äärellä. Tämän ilmanpuhdistimen voisin kuvitella sopivan hyvin vaikkapa kaupunkiasuntoon, jossa liikenne ja katupöly heikentävät ilmanlaatua. 

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro

 

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro on tuotesarjan järein, joskin silti muotoilultaan, kooltaan ja ääneltään hillitty laite. Se lupaa tehokkaan ilmanpuhdistuksen jopa 60 neliömetrin kokoiseen tilaan ja esimerkiksi tyypillisen olohuoneen kokoisen tilan ilma puhdistuu noin 15 minuutissa. Tämä laite näistä kolmesta on varmasti suositeltavin esimerkiksi lemmikkieläinperheeseen tai talouteen, jossa on siitepölyallergikkoja tai astmaatikkoja. Laitteen puhdistusteho on jopa 300 m3 tunnissa, ja sen verrattain hiljainen ääni mahdollistaa käytön myös yöaikaan tehokkuudestaan huolimatta. 

 

 

Tekniset tiedot:

 

 

Xiaomi Smart Air Purifier

4 Lite

Xiaomi Smart Air Purifier

4

Xiaomi Smart Air Purifier

4 Pro

Puhdistusteho  360 m³ / h 400 m³ / h 500 m³ / h
Käyttöala 25-43m² 28-48 m² 35-60 ㎡
Äänitaso 33,4~61 dB 32.1~63 dB ≤ 65 dB
Laitteen paino n. 4,8 kg n. 5,6 kg n. 6,8 kg
Mitat 240 x 240 x 533 mm 250 x 250 x 555 mm 275 × 275 × 680 mm

 

Onko itselläsi käytössä tai aikomus hankkia ilmanpuhdistin? Haluatko kertoa kokemuksia, jos sellaisen käyttö on tuttua entuudestaan?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa