F-Secure Sense tietoturvareititin - Verkotetun kodin turvaksi

  • 16 November 2021
  • 2 kommenttia
  • 18 katselukertaa

  • Irkkaaja
  • 2370 kommenttia

Kodeissa alkaa tätä nykyä olemaan yhä enemmän verkkoon liitettyjä laitteita. Ei ole enää ollenkaan epätavallista, että kodista löytyy älytelevisioita, multiroom-kaiuttimia ja internet-radioita, etäohjattavia pistorasioita ja jopa verkkoon liitettyjä jääkaappeja. Käytön helppouden ja monipuolisten ominaisuuksien lisäksi erilaiset verkkoon liitetyt laitteet tuovat mukanaan myös uudenlaisen ongelman: Kuinka suojata kaikki nämä laitteet verkosta tulevilta uhkilta? Monet verkkoon liitetyt laitteet eivät ole kovinkaan tehokkaasti suojattu esimerkiksi murtautumisyrityksiä vastaan, ja niistä voi myöhemmin löytyä tietoturva-aukkoja, joista käyttäjä ei välttämättä ole ollenkaan tietoinen. Haavoittuvuus vaikkapa verkkoon liitetyssä jääkaapissa voi altistaa uhrin kiusanteolle tai omaisuusvahingolle - jos vaikka ilkikurinen hakkeri päättää sulattaa pakastimesi kesken helleaallon - tai laite voidaan mahdollisesti valjastaa osaksi palvelunestohyökkäystä suorittavaa verkkoa. Näitä uudenlaisia älykkäiden ja verkottuneiden kotien tietoturvauhkia vastaan suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure on tuonut markkinoille uuden Sense tietoturvareitittimen ja tietoturvapalvelun, joka tarjoaa turvaa kodin eri laitteille. Sensen avulla suojaat niin älykkäämmät kuin tyhmemmätkin verkotetut laitteet älypuhelimista ja tietokoneista jääkaappeihin ja pesukoneisiin. 

  Sense reititin yhdessä tietoturvapalvelun kanssa tarjoaa kolmenlaista suojaa kotiverkollesi ja laitteillesi. 

  • Sense reititin tarjoaa kehittyneet langattomat ja langalliset yhteydet laitteille, ja tarjoaa suojaa koko kotiverkollesi ja kaikille sen verkotetuille laitteille. Myös niille pesukoneille ja jääkaapeille, joita ei voi suojata perinteisin tavoin tietoturvaohjelmistolla. Reititin tarkkailee ja suojaa verkon laitteiden liikennettä automaattisesti.


  • Sense sovellus on tietoturvasovellus, tarjoaa kehittynyttä tietoturvaa Android-laitteille ja Windows-tietokoneille aina ja joka paikassa, myös pois kotoa ollessa, perinteisen tietoturvaohjelmiston tavoin.


  • Pilvipohjainen suojaus tarkoittaa sitä, että F-Securen verkossa toimiva "tietoturvapilvipalvelu" tarkkailee kotiverkkosi liikennettä jatkuvasti ja reaaliaikaisesti mahdollisten hyökkäysten ja tietoturvauhkien varalta.
 Sense on kokonaisvaltainen fyysisen reititinlaitteen, tietoturvaohjelmiston ja pilvipohjaisen suojauksen sisältävä tietoturvapalvelu, joka on helposti käyttöön otettavissa kodissa kuin kodissa. Sense kotiverkkoa hallitaan keskitetysti yhdellä mobiilisovelluksella, joka tarjoaa käyttäjälle opastusta eri toimenpiteiden tekemiseen, vaikkapa uuden laitteen lisäämiseksi verkkoon. Sensen voi hankkia helposti Telian verkkokaupasta 199 euron hintaan, tai kätevästi osamaksulla alkaen 5,53 €/kk. Hinta sisältää itse reitittimen, sekä 12 kuukauden tilauksen tietoturvapalvelusta. Tietoturvapalvelun tilausta voi aloitusjakson jälkeen jatkaa hintaan 9,90 €/kk. Tulen vielä kertomaan tarkemmin laitteen käyttöönotosta ja käyttämisestä keskustelualueen puolelle avattavassa käyttökokemusketjussa.


2 kommenttia

Moi,

minulla on kaapeli Telia TV, laajakaista, Thomson TG789 ja digiboxi Arris 2853. Haluaisin kaikkien kotini netissä olevien laitteiden nettiyhteyden olevan tietosuojaturvattuja eli haluaisin kaikkien niiden nettiyhteden kulkevan F-Securen Sense reitittimen kautta, jonka Telia vaatii yhteensopuvuuden vuoksi ostettavan ainoastaan Telialta! Olen kysynyt asiaa usean kerran Telialta. Viimeisin not-reply vastaus on seuraava:

 

 

 

"Olit yhteydessä meidän asiakaspalveluun koskien tätä laitetta:


https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/tarvike.aspx?AccessoryName=F-Secure+SENSE+-tietoturvapaketti&utm_source=aspa&utm_medium=social&utm_campaign=Some-ID&utm_content=AS11454
 

 

Nykyinen Telia TV laajakaista-palvelu ei toimi tällä SENSE-reitittimellä mutta voidaan vaihtaa se tähän meidän Telia TV digiboksilla-palveluun.

Eli sinulle tulisi toinen digiboksi sekä palvelureititin voi olla tuo Sense laite. Tämä tulee kytkeä sisäverkkoon, eli ensimmäinen laite tulee olla kuitumuunnin ja tämän jälkeen tämä Sense laite. Voit tällä toimittaa yhteyden tuohon digiboksiin. Lisätietoa tuotteesta täältä: https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-tv-digiboksi/kayttoonotto-ja-asennus-tv 

 

Periaate on se, että toimii lähes tulkoon samalla tavalla kuin sinun tämän hetkinen Telia TV. Tähän pääsemme toimittamaan tuon Cmore paketin sekä katsottavissa on myös kaikki peruskanavat. Voit käyttää samoja tunnuksia Telia Tv sovellukseen, maksutta.

Nelosen kanavapaketit ei ole vielä nähtävissä mutta tuote kehittyy koko ajan ja pyrimme tuomaan kaikki samat kanavasisällöt palveluun kuin tuossa Telia Tv:ssä joka sinulla on käytössä.


Ystävällisin terveisin
Emma
/ Telia Häiriöilmoitukset

https://www.telia.fi"

 

Eli siis, jos haluan käyttää F Securen Sense reitintä, niin minun tulee edelleenkin käyttää Thomsonia ykkösreitiimenä, Sense siihen perään. Uusi digiboxi Soneralta ja Telia TV:n vaihto Telia Dixiboxiin --> TV4, Jim etc. ei näy!!!

 

Tosi hyvä!

 

Eivätpä tuolla Teliassa osaa isommin neuvoa, chatissä ei kukaan ja jos sattuu saamaan jonkun  ohjeviestin, niin se on sisällöltään epämääräinen ja ns "notreply"

 

T. Pekka Horko

 

 

Kunniamerkki +14

@PekkaSr Sensen voit ostaa mistä hyvänsä, ostopaikalla ei ole merkitystä sillä siihen ei ole olemassa operaattorikohtaista firmistä. Telia tv palvelu sen sijaan toimii virallisesti vain Telian toimittamalla palvelureitittimellä (Thomson/Inteno). Voit sillata laitteen nelosportin ja kytkeä sen perään oman routerisi ja muodostaa haluamasi verkkoinfran sen taakse. Sense tulee kytkeä niin että se saa sisäverkon ip:n, oli operaattori mikä tahansa. Nyt on Telialta tosin tullut uusi tv palvelu, joka toimii kaikkien operaattorien liittymillä ja kaikilla tekniikoilla. Siitäkin löytyy täältä yhteisöstä keskustelua.

Vastaa