Garmin Epix 2 (Gen 2) – Premiumluokan multisport-älykello todelliselle seikkailijalle

  • 19 January 2022
  • 0 kommenttia
  • 805 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Garminin vasta julkaistu Epix 2 on odotettu uutuusmalli älykellomarkkinoilla. Sen aiempi versio Epix oli aikoinaan ensimmäinen kartallinen kello, jossa oli värikosketusnäyttö. Muotoilultaan se oli tuohon aikakauteen sopiva neliskanttinen malli. Kehitystä on noista ajoista tapahtunut paljon, ja nyt Epix 2 onkin tyylikkään sporttinen. Se sisältää tuhdin kattauksen ominaisuuksia, jotka täyttävät varmasti jokaisen urheilijan toiveen. Garmin itse luonnehtii kelloaan premiumluokan multisport-älykelloksi ja sitä se varmasti onkin. Se muistuttaa paljon Fenix-sarjan kelloja, mutta on muotoilultaan ja ominaisuuksiltaan hivenen kevyempi. Garmin Epix 2 on suunniteltu sinulle, joka haluat kellon kestävän kaikenlaisissa olosuhteissa ja arvostat erittäin pitkää akunkestoa.


 


AMOLED-näyttö on kellon kruunu


 


Garmin Epix 2 on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja kellotaulu on kestävää Gorilla Glass -lasia. 1,3 tuuman jatkuvasti päällä oleva AMOLED-näyttö on yksi kellon tärkeimmistä ominaisuuksista. Näyttö on kirkas myös auringonvalossa ja AMOLED-ominaisuus tekee kellon käytöstä yleisesti ottaen miellyttävää. Kosketusnäyttö reagoi herkästi, ja yhdessä kellokehyksen sivussa olevien painikkeiden kanssa saat tehtyjä valintoja nopeissakin tilanteissa. Akun on luvattu kestävän älykellotilassa enintään 16 päivää ja GPS-tilassa 42 tuntia. Vaihdettavilla QuickFit-rannekkeilla kellon tyyliä saa muutettua nopeastikin, joten se sopii jatkuvaan käyttöön, hienommista tilaisuuksista aina pidemmällekin vaellukselle.


 


Henkilökohtainen terveytesi seuraaja


 


Hyvinvoinnin seurannasta vastaavat useat eri toiminteet. Pulssioksimetri mittaa kehosi hapenkäyttöä,  rannesykemittari mittaa puolestaan sykettäsi jatkuvasti, ja ilmoittaa jos syke pysyy liian korkeana tai hitaana levon aikana. Rannesykkeen mittaus onnistuu myös uidessa. Lisäksi kello seuraa hengitystäsi ja stressitasoasi, joka puolestaan laskee stressitasopisteitäsi ja ilmoittaa onko päiväsi rauhallinen, tasapainoinen vai stressaava. Kattava unen seuranta mittaa syvää unta ja REM-unta, joita voit sitten tarkastella unipistetoiminnon kautta. Body Battery puolestaan seuraa energiatasojasi ja nesteytyksen seuranta hoituu, kun kirjaat päivittäin juomasi nesteiden määrän.


 


Treenikaveri lenkkipoluilta kisakentille


 


Garmin Epix 2 on varustettu monipuolisilla urheiluominaisuuksilla. Siihen on ladattu yli 30 suoritusprofiilia valmiiksi, ja lisää vaihtoehtoja löydät tarvittaessa Garmin Connect -sovelluksesta. Valmiista profiileista mainittakoon esimerkiksi juoksu, uinti, pyöräily, hiihto, golf ja polkujuoksu. Lisäksi siitä löytyy erilaisia animoituja harjotteita, kuten jooga-, kardio-, voima- ja pilates harjoituksia, jotka helpottavat treenaamista. Toinen maininnan arvoinen ominaisuus on valmiiksi asennetut HIIT-treenit. Kyseinen suoritusprofiili sisältää ajastimia, joilla voit määritellä kierrosten määrän ja työskentely- ja lepointervellit. Esimerkiksi kotona tehtävä Tabata-treeni helpottuu huomattavasti tämän ominaisuuden ansiosta.


 


Juoksijan apuna on Garmin-valmentaja, joka antaa ohjeita valitsemasi harjoitusohjelman mukaan. Maksimi hapenottokyky-ominaisuus puolestaan ilmaisee odotettavissa olevan suorituskykysi ja reaaliaikaisen kestävyyden seurannan avulla vältät totaaliväsymyksen heti juoksutreenin alussa. Jos haluat kuntotasosi huomioivaa opastusta, ovat päivittäiset harjoitusehdotukset apunasi. Kellosta löytyy myös lajikohtaisia ominaisuuksia, kuten maastopyöräilyn ja murtomaahiihdon dynamiikan seuranta. Ne mittaavat reitin vaikeutta, laskujen sujuvuutta ja hiihdon kuormitusta. Löytyypä myös surffausta tukevia ominaisuuksia, kuten tietoja vuorovesistä ja aaltojen korkeuksista.


 


Kyseessä on siis monipuolinen treenikaveri kaikenlaiseen ja kaikentasoiseen treenaamiseen. Monipuoliset karttaominaisuudet helpottavat luonnossa liikkujaa, sillä Garmin Epix 2 sisältää huikean määrän eri karttaominaisuuksia. Siitä löytyvät niin värilliset CourseView-kartat golfaajalle, kuin esiladatut topografiset kartat laskettelijalle. WiFi-yhteydellä voit lisäksi ladata TopoActive-karttoja kaikkialta maailmasta. Ne näyttävät maastonmuodot, korkeustiedot, järvet, joet ja muut maantieteelliset ominaisuudet. Navigoinnin on kerrottu olevan tarkka, sillä kello hyödyntää GPS, GLONASS ja GALILEO -satelliittijärjestelmiä. Et siis ole vain yhden satelliittijärjestelmän ”armoilla” vaan sijainnin mittaukseen käytetään useita taajuuksia. Navigoinnin tukena ovat myös ABC-anturit, jotka kertovat tietoja ilmanpaineesta, korkeudesta ja seuraavat säätä sähköisen kompassin avulla. Jos et tiedä minne seikkailisit seuraavaksi, voit asettaa haluamasi pituisen matkan kelloon, ja se kertoo reittiehdotuksen jota seuraamalla palaat lähtöpisteeseen. Myös käännöskohtaiset ohjeet auttavat tuntemattomamman reitin seuraamista.


 


Näiden kaikkien edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi Epix 2 ilmoittaa halutessasi viesteistä, hälytyksistä ja sähköposteista kun olet liittänyt sen yhteensopivaan älypuhelimeen. Musiikkisovellukset ovat älykelloissa nykyään perusominaisuutena, ja niinpä voit tähänkin malliin ladata Spotifyn, Deezerin tai Amazon Music -tililtä soittolistoja ja kappaleita ja kuunnella niitä treenin aikana langattomilla kuulokkeilla. Puhelinta ei tässä yhteydessä tarvita lainkaan. Garminin oma lähimaksuominaisuus Garmin Pay löytyy myös tästä kellosta, joten kukkaroakaan ei lenkillä tarvitse kuljettaa mukana.


 


Tekniset tiedot: 


 


- Kellotaulu: 1,3” AMOLED, Corning®️ Gorilla®️ Glass DX


- Resoluutio: 454 x 454


- Rungon materiaali: Ruostumaton teräs


- Ranneke: Silikoni, leveys 22 mm – sopii ranteeseen jonka ympärysmitta 125-208 mm


- eSIM: Ei


- Lähimaksuominaisuus: Garmin Pay


- Muisti: 16 Gt


- Yhteydet: Bluetooth, ANT+, GPS, Glonas, Galileo, WiFi


- Yhteensopivuus: Android 8.0 tai uudempi ja iOS 9.0 tai uudempi


- IP-luokitus: 10ATM


- Käyttöaika: Älykellotila 16 päivää liikeherätyksellä, GPS-tila: 42 tuntia liikeherätyksellä, Expedition GPS: 14 päivää liikeherätyksellä


- Mitat: 47 x 47 x 14,5 mm.


- Myyntipakkauksen sisältö: Garmin Epix 2 (Gen 2), lataus-datajohto ja käyttöohjeet


- Muuta: Herätyskello, ajastin, sekuntikello, auringonnousu- ja laskuajat, lämpömittari, kalenteri, sää, akunsäästö toimii Garmin Golf -sovelluksen kanssa.


  


Olisiko tämä paras älykello juuri sinulle? Se mikä on paras, riippuu paljolti käyttäjän tarpeista ja toiveista. Jos Garminin kellot kiinnostavat ylipäätään, suosittelen tutustumaan myös juuri julkaistuihin Garmin Fenix 7 -sarjan kelloihin. Garmin Epix 2 (Gen 2) on tilattavissa verkkokaupastamme. Toimitukset alkavat 25.1.2022.


 


Lue myös nämä:


 


- Garmin Fenix 7 -sarjan multisport-urheilukellot monipuoliseen treeniin


- Älykellon osto-opas 


- Myydyimmät älykellot 2021


- Paras urheilukello 2021


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa