Esittely

Garmin Fenix 6-sarjan älykellot ovat kokonaisvaltaisia harjoittelukumppaneita

  • 16 November 2021
  • 2 kommenttia
  • 620 katselukertaa
Garmin Fenix 6-sarjan älykellot ovat kokonaisvaltaisia harjoittelukumppaneita
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +17

Kello on nykyään muutakin kuin pelkän ajan näyttäjä. Se kuvastaa persoonaasi, elämääsi ja sitä millainen olet tai haluat olla. Se auttaa sinua harjoittelussa, mittaa unesi laatua ja antaa apuja esim. stressin torjumiseen. Sen avulla voit saavuttaa tavoitteesi ja parantaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi. Garmin lippulaivamallisto Fenix 6 -sarjan älykellot tarjoavat edistyneitä ominaisuuksia niin vaativalle urheilijalle, kuin astetta kovemmalle hifistelijällekin. Tässä artikkelissa pureudutaan Fenix 6 -sarjan älykelloihin yhdessä ja erikseen.

Fenix 6 -sarjalaiset koostuvat GPS-monilajikelloista, jotka soveltuvat sekä urheilijoille, että seikkailijoille. Ne on testattu Yhdysvaltain armeijan lämmön-, iskunkestävyys- ja vesitiiviysstandardi 810 mukaisesti ja kellojen lasi on kaikissa malleissa Corning Corilla Glass 3 -lasia. Liikut sitten metsässä, vesisateessa tai kiipeilet kalliolla, on näistä ominaisuuksista sinulle hyötyä. 

Sykkeen mittauksessa Fenix 6-sarjan kellot käyttävät niin sanottua optista sensoria. Se mittaa harjoittelun tehokkuutta ja veren virtausta ranteesta. Sykeanturin on luvattu toimivan myös veden alla ilman erillistä sykevyötä. Testien mukaan sykkeen mittaus ei tosin ole yhtä tarkka, kuin sykevyöllä mitattaessa, joten käyttäjän valinnaksi jää haluaako sykevyön kuitenkin lisätä treenin tueksi. Jokainen kello on varustettu myös Pulse Ox2 -anturilla. Se seuraa veren happisaturaatiota ja auttaa ymmärtämään miten kehosi reagoi eri tilanteisiin. Se auttaa esim. sopeutumaan korkeaan ilmanalaan ja hyödyttää näin ollen kiipelijöitä. Kello seuraa myös aktiivisuuttasi, unta ja stressiä. Se auttaa sinua toimimaan siten, että kehosi saa tarpeeksi lepoa, unenlaatusi paranee ja palaudut riittävästi.

Valmistajan mukaan Fenix 6-sarjan kelloissa on tarkka paikannus. GPS:n lisäksi se hyödyntää myös muita maailmanlaajuisia satelliittinavigointijärjestelmiä, kuten GLONASS:ia ja Galileoa. Paikannus onnistuu näin ollen haastavammissakin ympäristöissä, kun käytössä on useampi järjestelmä. Kellot sisältävät myös ABC-anturit, kuten ilmanpaineanturin, korkeusanturin, kompassin ja gyroskoopin. Ilmanpaineanturi helpottaa sään seurantaa ja gyroskooppi parantaa sijainnin tarkkuutta. Näin voit esim. ennustaa sään muutoksia tietyllä alueella ja päättää lähdetkö lenkille lähestyvästä sateesta huolimatta. Esiladatut lajiprofiilit kuuluvat toki myös jokaiseen kellon perusvarustukseen. Valmiiksi asennetuista lajeista mainittakoon mm. polkujuoksu, uinti, pyöräily, vaellus, soutu, laskettelu ja golf. Ulkoillessa voi myös kukkaron jättää kotiin, sillä kellot on varustettu Garmin Pay -lähimaksuominaisuudella.

Suurimmat erot kellojen välillä ovatkin lähinnä ulkonäöllisiä seikkoja, kuten eroavaisuudet kellotaulujen koossa ja muotoilussa, värimaailmassa ja rannekkeissa. Eroavaisuuksia on toki myös ominaisuuksissa. Esim. topografisia karttaominaisuuksia ei kaikista malleista löydy.

 

Fenix 6X Pro on erikoistunut karttaominaisuuksiin

 

Fenix 6X Pro on tuoteperheen ehdoton kuningas. Siitä löytyvät perusominaisuuksien lisäksi myös golfaajia ja laskettelijoita kiinnostavia ominaisuuksia, kuten yli 41 000 golfkentän värilliset CourseView -kartat kosketustähtäys- ja PlaysLike Distance -toiminnoilla. Lisäksi siihen on esiasennettu 2000 laskettelukeskuksen kartat, rinteiden nimet ja vaikeusasteet. Kellossa on myös topografisia karttoja, jotka kertovat käyttäjälleen maaston pinnan muodon ja erikoiskohteet. Se opastaa navigoidessa käännös käännökseltä ja sisältää myös kiertomatkareitityksen. Toiminteesta on hyötyä esim. silloin jos haluat tehdä tietyn pituisen lenkin, mutta et tunne seutua tai haluat kokeilla uusia reittivaihtoehtoja. Laite ehdottaa sinulle valmiita reittejä jotka päätyvät samaan lähtöpisteeseen.

Kellossa on 51 mm kellotaulu ja 1,4” näyttö, 32 Gb sisäistä muistia ja ruostumattomat metalliosat. Valmistaja on luvannut akun kestävän normaalikäytössä enintään 21 päivää ja GPS-tilassa enintään 60 tuntia. Laitteesta löytyy niin Bluetooth- kuin WiFi -yhteyskin. Kellon väri on täysi musta.

 

Tilaa Fenix 6X Pro verkkokaupastamme

13921iC9FB61CE37014745.png

 

Fenix 6 Pro:ssa akku kestää pitkään

 

Fenix 6 Pro on varustettu lähes samoin ominaisuuksin kuin 6X Pro. Suurin ja oikeastaan ainoa ero on rungon koossa. Sen koko on aavistuksen pienempi, 47 mm ja näytön koko on 1,3”, mutta sisältää muutoin samat ominaisuudet kuin kalliimpi X-malli. Laitteesta löytyy samat karttaominaisuudet ja tekniikat. Myös ulkoisesti ja värivaihtoehdoiltaan tämä malli on identtinen X PRO -mallin kanssa, näytön kokoa lukuun ottamatta. Garmin kertoo akun kestävän normaalikäytössä enintään 21 päivää ja GPS-tilassa enintään 60 tuntia.

 

Tilaa Fenix 6 Pro verkkokaupastamme

 

13920i31443767EC673CF5.png

 

Fenix 6S Pro on golfaajan kaveri


Fenix 6S Pro on myös hyvin samanlainen kuin 6 Pro ja 6X Pro. Siinä on niin topografiset kartat sekä golfaajille ja laskettelijoillekin tarkoitetut kenttä- ja rinnetiedot. Eroavaisuudet löytyvät kellotaulun koosta ja akun kestosta. Kellotaulun runko on kooltaan 42 mm ja näyttö 1,2”. Valmistajaa lupaa akun kestävän normaalikäytössä enintään yhdeksän päivää ja GPS-tilassa enintään 25 tuntia. Värivaihtoehtoina ovat musta sekä valkoinen/ruusukulta.

 

Tilaa Fenix 6S Pro verkkokaupastamme

 

13919i70697EBCEDF4C72B.png

Fenix 6S hyödyntää useampaa navigointijärjestelmää


Fenix 6S on perusominaisuuksiltaan kalliimpien mallien kaltainen. Siitä löytyy niin rannesykeanturit, esiladatut lajiprofiilit, monisatelliittitukitoiminnot kuin suoritus- ja energiatasojen seurannat. Kellosta puuttuvat kuitenkin WiFi -yhteysmahdollisuus, topografiset kartat, sekä golfkenttien ja laskettelurinteiden kartat ja tiedot. Lisäksi se ei ole yhteensopiva musiikkisovellusten kanssa, kuten Spotify, Deezer ja Amazon Music jotka toimivat kalliimpien mallien kanssa. Rungon koko on 42 mm ja näyttö 1,2”. Muistia tästä kellosta löytyy kuitenkin enemmän, 64 Gb. Akun toiminta-aika normaalitilassa on enintään 9 päivää ja GPS-tilassa enintään 25 tuntia. Värivaihtoehtoina ovat musta/hopea ja valkoinen/hopea.

 

Tilaa Fenix 6S verkkokaupastamme

 

13918i33DEE0EC3EE6C678.png

 

 

Fenix 6 avulla seuraat aktiivisuuttasi isommalta näytöltä


Fenix 6 on viisikon edullisimmasta päästä ja sisältää samat ominaisuudet kuin Fenix 6S. Suurin ero näiden kahden mallin välillä on kellorungon koko, joka on tässä mallissa hieman isompi - 47 mm ja näytön koko on 1,3”. Muistia on saman verran kuin Fenix 6S -mallissa ja akku on ominaisuuksiltaan samanlainen. Värivaihtoehtona tässä mallissa on musta/hopea.

 

Tilaa Fenix 6 verkkokaupastamme

 

13915i2533CD9EA533AD63.png

 

Mikä malli kannattaa hankkia?


Oli valintasi mikä hyvänsä, sisältää kello erinomaiset ominaisuudet niin oman kunnon seuraamiseen, kuin avuksi treenaamiseen. Golfarille tai laskettelijalle suosittelen ehdottomasti niitä malleja, joista löytyy valmiit kenttä- ja rinnekartat. Kellojen näytöt ovat optimoitu nimenomaan ulkoilmakäyttöön ja ne ovat kestäviä Gorning Gorilla Glass -ominaisuuden ansiosta. Näyttöjen koko ja kellojen värivaihtoehdot vaihtelevat jonkin verran, joten toki valinnassa kannattaa nämäkin ottaa huomioon.

Jokaisesta kellosta löytyy Garmin Pay -maksuominaisuus sekä turvallisuus- ja seurantaominaisuus. Jos tunnet olosi turvattomaksi tai laite havaitsee jonkin odottamattoman tapahtuman, se lähettää sijaintitietosi ennalta valituille yhteyshenkilöille. Näin kello tuo myös turvaa esim. metsälenkillä. Lisäksi Connect IQ -sovelluskaupasta voit ladata itsellesi tärkeitä sovelluksia, kuten erilaisia kellotauluvaihtoehtoja, juoksu- ja sääsovelluksia jne. Valikoimaa löytyy jokaisen tarpeisiin. Tarkemmat tekniset ominaisuudet malleittain löydät Garminin nettisivuilta.

Löytyykö sinulta jo jokin näistä Fenix 6 -sarjan älykelloista ja mitä vinkkejä haluaisit antaa kellon ostajalle?

 

--

Lue myös nämä älykelloesittelyt:

 

2 kommenttia

Ostin Garmin Fenix 6-perusmallin ja onhan loistava laite! 

Ottakaa valikoimiin Fenix 6 Sapphire Titanium-malli. Se myy, oli hinta "mikä tahansa". 

Kiitos! 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@teranryh laitoin vinkkisi ja toiveesi eteenpäin :smileyhappy: 

Vastaa