Esittely

Garmin Venu 2 Plus - älykello kokonaisvaltaisen hyvinvointisi seuraamiseen

  • 12 January 2022
  • 0 kommenttia
  • 1047 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

 Olemme saaneet valikoimiimme Garminilta kaksi uutta älykelloa, joista toinen on Garmin Vivomove Sport ja toinen Garmin Venu 2 Plus. Tässä artikkelissa kerron enemmän tästä jälkimmäisestä Venu 2 Plussasta. (Vivomove Sport -malliin voit tutustua sen omassa artikkelissa, joka julkaistaan myöhemmin.)

Garmin lähti valloittamaan ensi kevään lenkkipolut älykello Venu 2 Plus -mallillaan. Aiemmin julkistettu ja arvosteluissa erinomaisesti pärjännyt Garmin Venu 2 sai siis jatkoa. Venu 2 Plussalla pystyt tutustumaan kehoosi paremmin edistyksellisten terveys- ja kuntoiluominaisuuksien avulla. Näiden ansiosta voit seurata kehosi toimintaa entistä perusteellisemmin. Garmin Venu 2 Plus -malli onkin kokonaisvaltaisen hyvinvointisi seuraaja, jossa on animoituja harjoituksia ja yli 25 urheilusovellusta, joiden avulla keksit lisää tapoja liikkua. Voit myös koota yli 1600 harjoitteesta omia harjoituksia Garmin Connect -sovelluksessa ja ladata ne sen jälkeen kelloon. Kellossa on myös "oma juoksuvalmentaja", jonka mukaan voit harjoitella vaikkapa 5 000 tai 10 000 metrin matkalle tai puolimaratonille.

Health Snapshot -ominaisuudella voit tallentaa keskeisiä tilastoja sykkeestäsi sekä sen vaihtelusta, pulssioksimetrilukemastasi, hengityksestäsi sekä stressitasostasi. Sen jälkeen voit luoda tilastoista raportin jaettavaksi yhteensopivan älypuhelimen Garmin Connect -sovelluksen kautta. Kello mittaa sykettäsi jatkuvasti ja hälyttää, jos se pysyy liian nopeana tai hitaana levon aikana. Sen avulla voit lisäksi mitata, miten kovasti työskentelet suoritusten aikana – jopa uidessasi. Body Battery - energianseuranta seuraa kehon energiavaroja, jotta tiedät parhaat ajat toimintaan ja lepoon. Stressin seuranta kertoo sinulle onko päiväsi rauhallinen, tasapainoinen vai stressaava. Rentoutumismuistutukset kehottavat tekemään lyhyen hengitysharjoituksen, kun kello havaitsee, että olet stressaantunut.

Kuntoikä-toiminto arvioi kronologisen ikäsi, viikoittaisten kovien suoritusten, leposykkeen ja painoindeksin tai kehon rasvaprosentin avulla, onko kehosi biologista ikääsi nuorempi vai vanhempi. Lisäksi saat vinkkejä kuntoikäsi alentamiseen. Liikunnan lisäksi on tärkeä huolehtia myös nesteytyksestä. Voitkin kirjata päivittäin juomasi nesteiden määrän, jotta muistat huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Voit jopa määrittää nesteytykselle automaattisen tavoitteen, joka muuttuu sen mukaan, kuinka paljon hikoilet suoritustesi aikana.

Pulssioksimetrilla voit tarkistaa veren happisaturaation milloin tahansa päivän aikana tai vaikka yön ajalta nukkuessasi, jotta näet, miten hyvin kehosi käyttää happea. Saat pistemäärän unesi laadusta ja tietoja siitä, miten voit parantaa untasi. Voit seurata jopa eri univaiheita sekä sykettä, stressiä, pulssioksimetrilukemaa ja hengitystä.

Garmin Venu 2 Plus tarjoaa kaikki älykellon perustoiminnot, mutta myös liudan edistyneempiä ominaisuuksia. Erityisesti liikkujia ja juoksijoita miellyttää kelloon integroitu hyvin tarkka ja täsmällinen GPS / GNSS -paikannin sekä Garminin oma valmennussovellus sekä musiikkisoitin. Kellossa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin puheluita varten, ja tämä onkin yksi uudistus Venu 2 -malliin verrattuna. Voit siis soittaa kätevästi suoraan kellosta ja kuunnella langattomilla kuulokkeilla, kun se on pariliitettynä älypuhelimeen. Kappaleita ja soittolistoja voit ladata Spotify-, Deezer- tai Amazon Music -tililtäsi. Venu 2 -malli ei sisältänyt myöskään ominaisuutta, joka mahdollistaa tekstiviestien kirjoittamisen ja niihin vastaamisen käsin koskematta. Tämäkin on nyt siis mahdollista Venu 2 Plussalla älypuhelimen ääniavustajan (Siri, Google Assistant tai Bixby) avulla. 

Kellossa on huomioitu myös turvallisuus- ja jäljitysominaisuudet. Jos tarvitset apua hätätilanteessa, voit helposti lähettää senhetkisen sijaintisi viestillä etukäteen valitsemillesi yhteyshenkilöille, kun kello on pariliitetty yhteensopivaan älypuhelimeen. Voit jopa määrittää erityisen hätäyhteystiedon, kuten paikallisen hätäpalvelun, jonka numeroon kellosi voi soittaa.

Kassalla maksaminen ja joukkoliikennejärjestelmän valitseminen on nopeaa, kun käytät Garmin Pay -lähimaksuratkaisua osallistuvien palveluntarjoajien kautta.

Saat keskeytyksettä kokonaiskuvan terveydentilastasi, sillä valmistajan mukaan akunkesto on jopa 9 päivää älykellotilassa, 24 tuntia GPS-tilassa ja 8 tuntia GPS-tilassa musiikkiominaisuus käytössä. 10 minuutin latauksella jatkat akunkestoa yhden päivän verran älykellotilassa tai tunnin verran GPS-tilassa musiikkiominaisuus käytössä. Voit maksimoida akunkeston vaihtamalla asetusta käyttöön ja pois käytöstä tilanteen mukaan.

Materiaaleina on virtaviivainen ruostumaton teräs ja Gorilla Glass -lasi kirkkaalla AMOLED-värinäytöllä, joka tekee kellosta eloisan myös kirkkaassa auringonvalossa. Aina käytössä -tilassa näyttö on aina näkyvissä, joka on tämän mallin myötä tuotu uutena ominaisuutena. Hihnan materiaali on miellyttävää silikonia. Tämän kellon vesiluokitus on 5 ATM joten sen kanssa voi mennä niin uimaan, suihkuun kuin kylpylään. Vedenpitävyyden luvataan yltävän 50 metriin asti. 

Verkkokaupassamme Garmin Venu 2 Plus -mallia on saatavilla kolmessa eri värivaihtoehdossa:

Powder gray - Hopea/puuterinharmaa

Black + slate - Tummanharmaa/musta

White + cream gold - Kulta/valkoinen

 

Teknisiä tietoja


Kellotaulun koko: 1,3" (33 mm) halkaisija
Näytön tyyppi: AMOLED
Resoluutio: 416 x 416
Rannekkeen leveys: 20 mm, sopii ranteeseen, jonka ympärysmitta 125–190mm
Rungon materiaali: ruostumaton teräs + polymeeri
Rannekkeen materiaali: silikoni
Lähimaksuominaisuudet: kyllä
Yhteydet: Bluetooth, ANT+
Muisti: 16 Mt
Yhteensopivuus: Android 8.0 tai myöhempi, iOS 9.0 tai myöhempi
IP-luokitus: ATM5
Käyttöaika ja valmiusaika: älykellotilassa jopa 9 päivää, GPS + musiikkitila jopa 8 tuntia
Mitat: 43,6 mm x 43,6 mm x 12,6 mm
Paino: 51 g
Myyntipakkauksen sisältö: Garmin Venu 2 Plus, lataus-datajohto, käyttöohjeet

 

Onko sinulla jo kokemusta Garminin tai muun valmistajan älykellosta? Jaa mielipiteesi ja suosituksesi! 🙂

 

Lue myös:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa