Uutinen

Google esitteli loppuvuodelle uusia ominaisuuksia Android-puhelimille ja WearOS-kelloihin

  • 28 December 2022
  • 0 kommenttia
  • 46 katselukertaa
Google esitteli loppuvuodelle uusia ominaisuuksia Android-puhelimille ja WearOS-kelloihin
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Googlen omat sovellukset ovat saaneet ja tulevat lähitulevaisuudessa saamaan tukun uusia ominaisuuksia. Uusia ominaisuuksia tulee esimerkiksi Kuvat-palveluun ja Gboard-näppäimistöön.

Googlen oma Kuvat-sovellus on saanut uuden kollaasitoiminnon. Kuvia voi lisätä kuvataiteilijoiden suunnittelemiin värikkäisiin pohjiin ja jakaa eteenpäin sovelluksesta. Osa kollaasien teemoista liittyy jouluun ja vuodenvaihteeseen.

Gboard-näppäimistön tarjoama mahdollisuus sekoittaa emojeita toisiinsa tarroiksi on päivittynyt uusilla vaihtoehdoilla.

Ahkerille Youtuben käyttäjille tulee tarjolle uusi widgetti, jonka kautta voi suoraan kotinäytöltä valita katseltavaa.

Taidetta esittelevä Google Arts and Culture sai niin ikään joulukuussa päivityksen. Ohjelmisto sisältää nykyisin kotinäytölle asetettavan pienoisohjelman, joka esittelee päivittäin eri taiteilijan uran teoksia. Sovelluksessa esitelty taiteilija on aina syntymäpäiväsankari. Uusi pienoisohjelma löytyy sovelluksen 9.4-päivityksestä eteenpäin.

 

 

Uusi Lukutila on sekä uusi ominaisuus että parannus käyttöjärjestelmän saavutettavuuteen. Lukutila-sovellus antaa muokata taustan väriä, fonttia, tekstin kokoa ja väriä lukemista helpottamaan. Ohjelmistoon sisältyy myös tekstin sanelutoiminto, ainakin englanniksi, jonka nopeutta ja ääntä on mahdollista säätää käyttäjälle sopivaksi.

Lukutila toimii e-kirjojen, verkkoselainten ja sovellusten kanssa. Sovellus ladataan erikseen Play-kaupasta ja se on nyt saatavilla kaikille Android-laitteille, joissa on vähintään Android 9 -käyttöjärjestelmä.

Ilouutisia tuli joulukuussa myös älykotiratkaisuista innostuneille Android-käyttäjille. Google ilmoitti joulukuussa useiden eri valmistajien yhteisesti tukeman Matter-standardin tuen saapumisesta Googlen älykotilaitteisiin ja Google Home -sovellukseen. Matter standardi on laajalti hyväksytty eri laitevalmistajien keskuudessa ja mukana ovat esimerkiksi Apple ja Google molemmat.

 

 

Älykellokäyttöjärjestelmä WearOS on saanut uudenlaisen version Google Keep -muistiinpanosovelluksesta. Muistiinpanojen taustavärit ja niihin liitetyt valokuvat näkyvät nyt sovelluksessa suoraan kellosta, joten muistiinpanojen hahmottaminen helpottuu.

Älykelloissa käytetty Google Assistant toimii nyt myös yhteen Adidaksen liikuntasovelluksen kanssa. Suorituksen tallentamisen voi aloittaa suoraan puhekomennolla.

 

Lähteet:


 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa