Honor 9A - akunkeston mestari pienellä rahalla

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17


 


 Hintatasoltaan edullinen Honor 9A haastaa aiemmin julkaistun Honor 9X Liten tarjoamalla virtaa elämääsi sekä laatua että tehokkuutta pienellä budjetilla. Honor 9A on laitevalmistajan ensimmäinen pelkällä AppGallerylla varustettu puhelin, johon on panostettu rakenteeseen, suureen näyttöpaneeliin, kestävään akkuun sekä kameroiden määrään. Kerron tässä artikkelissa tästä esimerkiksi lapsen käyttöön hyvin soveltuvasta puhelimesta. 


 


Pitkä akunkesto


 


5000 mAh akku tarjoaa puhelimelle pitkän käyttöajan. Honor on itse luvannut puhelimen akun kestävän jopa useamman päivän, jolloin akunkestoa ei tarvitse suuremmin huolehtia. Laitevalmistajan mukaan akusta löytyy puhtia jopa 65 tunnin mittaiseen puheluun tai 32 tunnin jatkuvaan videoiden katseluun.
Koska puhelimessa on micro-USB-liitin, niin laite ei tue pikalatausta. Puhelimen suuren 5000 mAh akun lataamiseen kuluu useampi tunti, joten puhelin kannattaa laittaa latautumaan yöksi. 9A sisältää käänteisen latauksen, joten OTG-kaapelilla voit ladata muita laitteitasi.


 


Näyttö ja ulkomuoto


 


Honor 9A on kehykseltään mattapintaista muovia, mutta takaosa on kiiltäväpintainen ja lasia muistuttava. Takakannessa on sormenjälkilukïja, pikselimäinen heijastava kuvio sekä Honorin logo. Vaikka rakenne on muovia, niin käyttäjäkokemusten perusteella Honor on onnistunut tekemään laitteesta jämäkän. Se ei anna periksi tai päästele natinoita sitä käsien välissä taivuteltaessa. Honor 9A toimitetaan valmiiksi näytönsuojalla varustettuna. 

Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sijaitsevat laitteen oikeassa kyljessä ja vasemmasta kyljestä löytyy vain SIM-korttitelakka. Honor 9A:n alareunaan on sijoitettuna kuulokeliitin, micro-USB-latausliitin sekä yksi kaiutin.
 
Puhelimen mitat ovat 159,1 x 74,1 x 9 millimetriä ja painoa siltä löytyy 185 grammaa. 

Näytössä on silmäystävällinen sinivalon vähentävä asetus, eBook-tila sekä mahdollisuus loven piilottamiseen, jos siitä et tykkää. Värimaailmaa voi vaihtaa ja säätää joko manuaalisesti, tai käyttää kolmea eri automaattivaihtoehtoa.


6,3 tuuman näytöllä varustetussa Honor 9A:ssa hyödynnetään MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiiriä, jota tukee kolme gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa.


 


 


Tehokas äänentoisto


 


FM-radiokuuntelijalle tämä puhelin on omiaan, sillä siihen on sisäänrakennettu FM-antenni. Radiota voit kuunnella milloin tahansa käyttämättä dataa, ilman kuulokkeita tai siirtää äänen esimerkiksi Bluetooth-kuulokkeisiin. 9A:n ainoa kaiutin sekä värinämoottor sijaitsevat puhelimen alaosassa. Laitteen on isona plussana voidaa pitää myös 3,5 mm kuulokeliitäntää. 


Hyvä musiikki on parasta jaettuna, minkä vuoksi 9A:ssa on biletila-sovellus. Sen avulla voit jakaa äänikanavat jopa 7 puhelimelle, jotta kaikki voivat nauttia kiehtovasta surround-äänestä. Biletilan käyttöönotto onnistuu sitä tukevilla laitteilla, ja kun yhdistettävät laitteet on samassa Wi-Fi-verkossa.


 


Kamera


 


Takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Honor 9A -puhelimessa on 13 megapikselin pääkamera, jossa on f/1.8-aukko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Toinen kameroista on 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, jolla pystytään taltioimaan kuvia pääkameraa laajemmalla kuvakentällä. Kolmas kamera on 2 megapikselin tasoinen syvyysterävyyskamera, jolla saadaan aikaiseksi taustan pehmennys ja bokeh-efekti.

Etuosastaan Honor 9A on varsin perinteikäs laite, sillä näyttö peittää suuren osan pinta-alasta ja etukameraa varten on näyttöön tehty lovi. Honor 9A -puhelimessa on 8 megapikselin etukamera, jonka avulla saadaan taltioitua selfiekuvia. Puhelin onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi paljon selfieitä ottavalle nuorelle. Puhelimessa on myös etukameraan pohjautuva kasvojentunnistus.


AppGallery-sovelluskauppa 


 
Vaikka kyse on Android-puhelimesta, ei siitä löydy lainkaan Play Storea tai muita Googlen palveluita, kuten vaikkapa Google Mapsia, YouTubea tai Google Drivea. Niiden sijaan puhelimessa on Huawein malleista tuttu AppGallery-sovelluskauppa, jonka sovellusvalikoima on suppeaampi kuin Play Storen. Puhelimesta löytyy myös Huawei Mobile Services -sovellukset. Esimerkiksi pienempien lasten käytössä ei välttämättä haittaa, ettei puhelimeen voi asentaa kaikkia mahdollisia sovelluksia.


 


Teknisiä tietoja


 


Erityisenä huomiona honor 9A -puhelimessa on nfc-tuki, jonka avulla voit helposti yhdistää esimerkiksi sitä tukevan kaiuttimen puhelimeesi tai vaihtoehtoisesti maksaa ostoksia kaupan kassalla.


 


Digitaalisen tasapainon avulla voit nähdä, kuinka paljon aikaa vietät puhelimen kanssa ja asettaa aikarajat puhelimen tai tiettyjen sovellusten käytölle. Jos haluat olla käyttämättä puhelintasi, voit asettaa myös lepoajat.

Laitteen kaikki tekniset tiedot löydät laitekaupastamme.


 


 


TILAA HONOR 9A TÄSTÄ


 


Lue myös:


  


 


 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa