Esittely

Huawei Watch D on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin seuraaja

 • 13 January 2023
 • 0 kommenttia
 • 62 katselukertaa
Huawei Watch D on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin seuraaja
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Huawein uusin älykellomalli Huawei Watch D keskittyy erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden seuraamiseen. Siitä voisikin käyttää nimitystä terveyskello, sillä se sisältää täysin uudenlaisia terveydentilan seurantaan liittyviä ratkaisuja. Kello ei ole kookkaan ulkomuotonsa vuoksi paras vaihtoehto illalliskutsuille tai parempaan menoon, mutta erinomainen valinta lenkkipoluille ja sinulle, joka haluat seurata päivittäin terveydentilaasi.

 

Suurin uudistus aiempiin Huawein älykelloihin ja muidenkin merkkien kelloihin on ilman lisälaitteita toimiva verenpaineen mittaus. Mukana tulevien ilmatäytteisten mansettien avulla verenpaineen mittaus tuntuu lähes samalta kuin varsinaisellakin verenpainemittarilla, erotuksena tietenkin se, että mittaus tapahtuu ranteesta. Tutustutaan seuraavaksi kellon ominaisuuksiin tarkemmin.

 

Jämäkkä rakenne huikeilla terveysominaisuuksilla

 

Huawei Watch D on kohtalaisen isokokoinen ja näyttö on suorakulmion muotoinen. AMOLED-näyttö on reunoista kartuvaa 2,5D-lasia, jota kiertää alumiiniseosrunko. Takaosa on muovia, poislukien sykesensorit, joiden pinta on safiirilasia. Kellon reunat ovat melko paksut ja ulkoasu on muihin älykellomalleihin verrattuna melko massiivinen. Näytössä on automaattinen kirkkaudensäätö, ja sen on kerrottu toimivan erinomaisesti myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Kellon oikeassa reunassa on kaksi painiketta, Home ja Health – Koti ja Terveys suomeksi käännettynä. Home-painike avaa päävalikon ja palauttaa takaisin kellotaulunäkymän. Health-painike puolestaan käynnistää mittaustilan, mutta sen voi muokata myös avaamaan jonkin tietyn harjoitustilan tai muun itselle tärkeän toiminnon.

 

Älykellon ehdoton myyntivaltti on verenpaineen mittaus -ominaisuus, jota ei vastaavanlaisena vielä muista kelloista löydy. Siinä on pieni sisäänrakennettu pumppu, jonka avulla paineenmittaus suoritetaan. Valmistajan mukaan verenpainemittauksen virhemarginaali on todella pieni tarkan paineanturin, madalletun ilmanvastuksen ja huolellisen paineenhallinnan ansiosta. Myös jännitystä kestävä rakenne mahdollistaa tarkan mittauksen. Kellossa on lisäksi älykäs mittausavustaja ja epätavallisen asennon tunnistus. Huawei Watch D mittaa sekä ylä- että alapaineen ja kertoo terveellisinä pidetyistä raja-arvoista.

 

Myyntipakkaus sisältää mansetin, eli airbag-ilmatyynyn, joka kiinnitetään silikonirannekkeen sisäpuolelle. Ilmatyyny täyttyy ilmalla ja puristuu ranteen ympärille verenpainetta mitattaessa. Ilmatyyny suojataan erillisellä pestävällä kankaisella suojalla, joka tulee myös pakkauksen mukana. Jos haluat pitää ilmatyynyn aina mukana rannekkeessa, voi suojakangasta pestä jolloin sitä on hygienisempää käyttää. Jos verenpaineen mittaus ei ole jokapäiväistä, voit irrottaa ilmatyynyn rannekkeesta. Tällöin ilmapumppu tulee suojata erillisellä suojakannella, joka myös löytyy pakkauksesta. Kelloon on mahdollista luoda personoituja mittaussuunnitelmia, jolloin laite antaa verenpainemuistutuksia tiettyinä aikoina, esimerkiksi herättäessä, tai nukkumaan mennessä. Näin pysyt ajan tasalla verenpaineestasi heti kun se muuttuu. Jotta mittaus on mahdollista aina kun kello siitä muistuttaa, kannattaa ilmatyyny tästä syystä olla toki aina paikoillaan.

 

Muita tärkeitä terveysominaisuuksia ovat muun muassa EKG-analyysi, sykkeenseuranta, ihon lämpötilan mittaus, stressinseuranta, unenseuranta, sekä SpO2 – veren happipitoisuuden mittaus. EKG-sovellus mahdollistaa luonnollisesti sydämen sykkeen mittauksen, mutta se tunnistaa myös sinusrytmin ja kammiovärinän.

 

Huawei TruSeen 5.0+-sykkeenmittausteknologia hyödyntää kahdeksaa ympyrän muotoon aseteltua valosähköanturia ja kahta valonlähderyhmää. Sykkeenmittauksesta tulee näin häiriöttömämpää, kun siinä käytetään useampaa eri signaalia. Sisäänrakennettu lämpötila-anturi puolestaan tunnistaa ihosi lämpötilan ja ilmoittaa kun se muuttuu. Stressinseurannan avulla voit tarkkailla stressitasojasi ja tehdä tarvittaessa hengitysharjoituksia, jotka rauhoittavat mieltä.

 

Huawei TruSleep 2.0 -unenseuranta-algoritmi tunnistaa unesi tärkeimmät vaiheet ja mittaa niitä nukkuessasi. Saat arvion unen laaduista ja henkilökohtaisia ohjeistuksia, jotka puolestaan mahdollistavat saamaan öisin parasta mahdollista lepoa. Veren happipitoisuuden seuranta on yksi tärkeimmistä mittareista. Matalat tasot johtavat väsymykseen ja muistikatkoksiin, ja voivat haitata pitkäaikaista terveyttä. Tasojen seuranta onnistuu kuitenkin siinä missä sykkeenkin tarkistaminen.

 

Kattavat harjoittelutilat ja pitkä akunkesto

 

Huawei Watch D sisältää yli 70 harjoittelutilaa, joten saat mittaustulokset lähes mistä tahansa treenistä. Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi tunnistaa automaattisesti alkaneen harjoittelun kuudessa eri tilassa. Se määrittelee lisäksi yksilölliset käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet, laskee treenin kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen, sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan. Saat myös arvion maksimaalisesta hapenottokyvystäsi, joka puolestaan kertoo sen hetkisestä aerobisesta kunnostasi. Kellosta löytyy sisäänrakennettu GPS-yhteys, joka arvostelujen mukaan toimii harjoituksien aikana tarkasti. Paikannusominaisuuden ansiosta voit seurata ulkoilureittejäsi piirretyn kartan avulla ja ”reitti takaisin” - toiminto opastaa sinut tarvittaessa takaisin lähtöpaikkaan. Treeni- ja terveystiedot näet kootusti puhelimeen asennettavan Huawei Health -sovelluksen kautta. Kun laite on paritettu puhelimeen bluetooth-yhteydellä, siirtyvät tiedot kellosta sovellukseen, josta niitä on helppo selailla.

 

Akku on kooltaan 451 milliampeerituntia ja valmistajan mukaan se kestää peruskäytössä keskimäärin yhden viikon ajan. Peruskäyttö pitää sisällään jatkuvan sykkeen mittauksen, unen seurannan, verenpaineen mittauksen kuusi kertaa päivässä ja EKG-mittauksen viisi kertaa päivässä. Lisäksi peruskäyttöön kuuluu 90 minuuttia harjoituksia viikossa ja 200 näytön avausta päivässä. Huawei Watch D tukee langatonta latausta ja mukana tulevalla 10 watin laturilla se latautuukin tyhjästä täyteen kahdessa ja puolessa tunnissa.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 1,64” AMOLED-värikosketusnäyttö
 • Resoluutio: 456 x 280
 • Materiaali: runko alumiinia, näyttö lasia, ranneke fluoroelastomeeri
 • Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS
 • Muisti: 32 Mt Ram-muisti ja 4 Gt tallennustilaa
 • Vedenkestävyysluokitus: IP68 (pöly- ja vesitiivis - 1,5 metrin syvyys 30 min.) Kelloa ei ole suunniteltu käytettäväksi uidessa
 • Akku: 451 mAh – akunkesto peruskäytössä noin seitsemän päivää
 • Lataus: Magneettinen latausliitäntä ja langaton lataus (Qi)
 • Mitat: 51 x 38 x 13,6 mm.
 • Paino: 40,9 g ilman ranneketta
 • Yhteensopivuus: Android 6.0 tai uudempi, iOS 12.0 tai uudempi, HarmonyOS2 tai uudempi
 • Muuta: optinen sykemittaus, verenpainemittaus, EKG-mittaus, ei tukea mobiilimaksamiselle Suomessa, ei sisällä puhelintoimintoa, eikä kaiutinta.

 

 

Huawei Watch D on tilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi L-kokoisen rannekkeen ja ilmapussin, M-kokoisen rannekkeen (ilman solkea) ja ilmapussin, ilmapumpun suojuksen, L ja M -kokoisen ilmapussin päällysteen, mitan ranteen ympärille, käyttöoppaan, pukemisoppaan ja virtajohdollisen lataustelakan.

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa