Huawei Watch GT 2 – tyylikäs ja siro treenikaveri vakuuttaa akun kestollaan

 • 16 November 2021
 • 7 kommenttia
 • 66 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Huawei julkaisi ensimmäisen GT-mallin älykellonsa 2018 vuoden loppupuolella, josta löytyy itse asiassa esittely myös täältä Yhteisöstä. Kello nousi nopeasti suosituksi pitkän akun kestonsa vuoksi ja niinpä lokakuussa 2019 kello sai jatkajan. Uusi GT 2 -malli on hyvin samanlainen kuin edeltäjänsäkin, sisältäen toki pieniä parannuksia. Kello on muotoilultaan siro ja tyylikäs. Siinä on suuri näyttö, reunaton muotoilu ja 3D-lasipinta. Nämä ominaisuudet tekevät kellotaulusta avaran ja perinteisen kellon näköisen. Lisäksi sen valmistukseen on Huawein mukaan käytetty koruhiontatekniikkaa, jolloin kellosta on saatu veden- ja pölynkestävä. Malleja on saatavilla kaksi - 42 mm ja 46 mm kellorungot. Ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran näiden mallien välillä.


 


Akun kesto on edelleen Huawei Watchin ykkösjuttu. Valmistajan mukaan kello käyttää heidän itsensä kehittelemää Kirin A1 -järjestelmäpiiriä, joka mahdollistaa pidemmän toimintavalmiuden. Lisäksi siinä on uusi virransäästötila, joka tunnistaa mitä kellolla milloinkin tehdään ja optimoi virran kulutuksen sen mukaan. Näin akun on luvattu kestävän isommassa kellorungossa kaksi viikkoa ja pienemmässä kellossa viikon. Valmistaja on määritellyt peruskäyttöön seuraavat speksit: sykkeenmittaus päällä/urheilua 90 min. viikossa + musiikin kuuntelua 30 min. viikossa.


 


Mitä uutta edeltäjään verrattuna?Ehkä merkittävin uudistus aiempaan malliin verrattuna on Bluetooth-puhelut. Ne onnistuvat kellossa olevan mikrofonin ja kaiuttimen avulla. Testien mukaan puhelut ovat selkeitä, joten kelloa voi hyvinkin käyttää puheluiden hoitamiseen treenien lomassa ja miksipä ei muulloinkin. Ladattavia musiikkisovelluksia, kuten Spotifyta tai Deezeriä ei tästäkään mallista löydy, mutta uutena ominaisuutena kelloon on nyt mahdollista ladata musiikkia jopa 5000 kappaleen verran, mikäli sinulla on puhelimessasi Androidin käyttöjärjestelmä. Musiikin kuuntelu onnistuu siis lenkkeillessä Bluetooth-kuulokkeiden kautta. Lisäksi älykelloon on tullut valmistajan mukaan uusia ominaisuuksia urheilu- ja seurantatoimintojen osalta. Kello tukee nyt 15 eri lajia ja tarjoaa dataa niin treenien aikana kuin sen jälkeenkin. Näin näet esim. lenkin aikana onko aika höllätä vai kiristää tahtia.Kello auttaa sinua myös stressin hallinnassa. Huawei kertoo käyttävänsä älykellossa Huawei TrueRelax -teknologiaa, jonka on sanottu lievittävän stressiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kello tallentaa sykevälivaihteluiden HRV-arvot ja tarjoaa palautetta stressitasosta. Vaikka kello sopiikin niin Apple- kuin Android -käyttäjille, on tämä ominaisuus saatavissa vain Android-puhelimissa.


 


Arkipäivän apuri ja aktiivisuutesi seuraajaHuawei Watch GT 2 lupaa helpottaa arkeasi ja auttaa sinua seuraamaan kuntosi kehittymistä. Se ilmoittaa pienellä värähdyksellä ranteessa, kun olet saanut WhatsApp -viestin, ilmoituksen Facebookiin tai Instagramiin. Voit tarkistaa kellosta säätilan, tai käyttää sitä herätyskellona, ajastimena ja vaikka taskulamppuna. Aika moni meistä tarvitsee näitä juttuja päivittäin.Kuten aiemmin mainitsinkin, kellon kautta voi myös puhua puheluita ja kuunnella musiikkia. Lisäksi se seuraa askeltesi määrää ja kuluneita kaloreita. Voit asettaa siihen myös istumahälytyksen, jolloin kello ilmoittaa kun on aika nousta ylös. Se tarkkailee unenlaatuasi, sykettä ja hengitystä. Suomalaisen Firstbeatin kanssa kehitettyjen seurantatoimintojen ansiosta saat tietoa liikuntasuorituksistasi ja näin sinun on helpompi ohjata harjoittelua oikeaan suuntaan.


 


Käyttöliittymän on kerrottu olevan yksinkertainen, joten sekä käyttöönotto, että itse kellon käyttäminenkin pitäisivät onnistua helposti keneltä tahansa. Jos älykellot tuntuvat monimutkaisilta ja hankalilta, on tästä mallista varmasti hyvä lähteä opettelemaan niiden hyötyjä ja tutustua älykellojen maailmaan tarkemmin.


 


Molemmat mallit ovat tilattavissa verkkokaupastamme. 42 mm malli on saatavissa hopeisella kellorungolla ja kahdella eri rannekevaihtoehdolla. Voit vaihtoehtoisesti valita ranteeseesi vaaleanruskea nahkaa tai ruusukultaisen metallirannekkeen. 46 mm kellossa on hopeinen kellorunko ja ruskea nahkaranneke  tai musta silikoniranne.


 


  


Tarkemmat tekniset tiedot:


  • Rungon koko: 42 mm ja 46 mm

 • Kellotaulu: 42 mm - 1,2" 390 x 390 pikseliä / 46 mm - 1,39" 454 x 454 pikseliä

 • Näyttö: Amoled-kosketusnäyttö

 • Materiaali: Ruostumaton teräs, kehys keraamia ja muovia

 • Vedenkestävyys: 5 ATM - 50 metrin syvyyteen

 • Muisti: 16 Mt RAM + 4 Gt tallennusmuisti

 • Käyttöjärjestelmä: Android 4.4

 • Mitat: 42 mm - 41,8 x 41,8 x 9,4 mm / 46 mm - 45,9 x 45,9 x 10,7 mm

 • Yhteystyyppi: Bluetooth 5.1 LE-yhteys

 • Paikannusjärjestelmät: GPS, GLONASS ja Galileo

 • Magneettinen latausliitäntä

 • Optinen sykemittari

 • Musiikkisoitin

 • Muita ominaisuuksia: Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / ilmapuntari


 


Oletko sinä hankkimassa älykelloa tai löytyykö sellainen jo ranteestasi? Millaisia ominaisuuksia pidät tärkeimpinä ja mitä suosittelet muiden ottavan huomioon kelloa hankkiessa?


 


Lue myös nämä älykelloesittelyt:


  


 


 

7 kommenttia

Kunniamerkki +4

Osaako tuo laskea kiivettyjä kerroksia (floors climbed)? Garminit yleensä osaavat mutta muissa on aika heikkoa. Suunnot varsinkaan eivät halua osata vaikka monessa mallissa on barometri. Toki mittaus on epätarkka mutta kertoopa sen onko tullut mentyä hissillä vai viitsinyt kävellä portaita.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hyvä kysymys @amrs0! Valmistajan sivuilta en tietoa löytänyt, mutta techradarin englanninkielisissä arvosteluissa oli aiheesta kirjoitettu seuraavasti: The Huawei Watch GT 2 also tracks general daily activities such as calories burned, steps taken, and floors climbed, as well as sedentary alerts and heart rate. Eli tuon mukaan se osaisi laskea kiivettyjen kerrosten määrän. 

Minä hankin Huawei Watch GT 2 älykellon ja oli tosi tyytyväinen ensimmäisen kuukauden, motivoiva, lenekeillä ja pyörillessä, unen laadun seuraamisessa, vaikkeivat ohjelmat keskustele keskenään (sen huomasin kun olin jonkin aikaa seurannut liikkumista ja unta esim) mahtava ominaisuus, kun sai puhelut suoraan kelloon, helpotti suuresti esim autolla ajaessa ja lenkeillä. Sitten kävin kerran uimassa ja kello edelleen kädessä, sen jälkeen huomasin, ettei puhelut ja viestit enää tulekaan kelloon. Olen koettanut käydä läpi asetuksia, poistanut kello-puhelin parin ja yhdistänyt uudelleen, mutta en enää saa kelloa toimimaan siten kuin alkuun. Olen miettinyt, pitäsikö kello tyhjätä tehdasasetuksiin, mutta en haluaisi menettää tietoja. Kelloon kyllä tulee sähköpostit ja viestit, siis ne, jotka olen asetuksissa valinnut, mutta kello ei ilmoita niistä ja puhelut ei enää yhdisty kelloon lainkaannäihin ongelmiin. Harmittaa, kun kello muuten niin loistava. Pakkauksessa oli vain perusohjeet, ei tietoa asetuksista ja tällaisten ongelmien ratkaisusta. Nyt en tiedä, onko kello jotenkin viallinen vaiko onko jokin niksi, jolla saada se toimimaan.

kyllä, ohjema näyttää kiivetyt portaat.

Tuo tehdasasetusten palauttaminen voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu tässä sinun tapauksessa. Luultavasti se korjaa tilanteen normaaliksi. Siinä voisi tarkistaa myös kaikki päivitykset niin puhelimelta, kuin kellostakin, että ovat ajantasalla. Nuo kannattaa tarkistaa ennen sitä tehdasasetuksille palauttamista.

Ovatko bluetooth puhelut mahdollisia myös 42 mm rungossa?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

@karille@  kirjoitti:

Ovatko bluetooth puhelut mahdollisia myös 42 mm rungossa?
Vain 46 mm malli tukee bluetooth puheluita. Jos tuolle ominaisuudelle on tarvetta, niin sitten isompaa kelloa ranteeseen 😁>

Vastaa