Skip to main content

Huawein älykellot ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan. Niistä löytyy tavalliselle kuluttajalle riittävästi ominaisuuksia ja lisäksi ne ovat kohtuuhintaisia. Vuoden 2022 lopulla valikoimaan saatiin Huawei Watch GT 3 SE, joka on hyvin samankaltainen aiemmin markkinoille tulleen Watch GT Runnerin kanssa.

 

Huawei Watch GT 3 SE on ulkonäöltään maskuliininen. Sen 1,4 tuuman pyöreää näyttöä kiertää polymeerikuidusta valmistettu leveä reunus. Vahvasta olemuksestaan huolimatta kello on kuitenkin kevyt käyttää. Kellon oikealla sivulla on kaksi painiketta, joista alempi on litteä toimintonäppäin, ja ylempi pyöreä kotipainike. Näytön tekniikkana on AMOLED-paneeli ja materiaalina Corning Gorilla Glass -lasi. Tarkkuuden ja kirkkauden on kerrottu olevan silmiä miellyttävällä tasolla, ja näyttöä on helppo käyttää myös kirkkaammassa ympäristössä. Voit säätää näytön kirkkautta automaattisesti tai manuaalisesti ja halutessasi saat siihen myös aina päällä -toiminnon, jolloin kellonaika on aina nähtävillä.

 

Treenikaveri ja terveytesi seuraaja

 

Kello tukee yli 100 urheilumuodon seurantaa, ja lajeja on saatavilla lumilautailusta pilatekseen ja perinteisistä lajeista pyöräilystä hölkkään. Valikoimaan kuuluu myös erikoisempia lajeja, kuten esimerkiksi vuorikiipeily ja leijan lennätys. Jos harrastat uintia, voit pitää kellon kädessäsi myös uintitreenien aikana, sillä kello kestää kymmenen minuutin upotusta aina 50 metrin syvyyteen saakka. Treenin aikana kello mittaa muun muassa sykettäsi ja kalorien kulutusta. Harjoitustiedot löydät kootusti puhelimeen asennettavasta Huawei Health -sovelluksesta. Sen kautta voit myös luoda itsellesi esimerkiksi juoksuohjelmia. Juostessa saat lisäksi tietoa askeltiheydestä- ja pituudesta, nousuista, laskuista ja hapenottokyvystä. Huomion arvoista on myös se, että kellossa oleva TruSport-algoritmi on kehitetty Suomessa. Se vastaa käyttäjän fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta ja laskee esimerkiksi palautumisajan erilaisista harjoituksista. Juoksijoille Huawei Watch GT 3 SE tarjoaa RAI-juoksukyvykkyysarvion. Se auttaa käyttäjää arvioimaan juoksukyvykkyyden, sykehistorian, juoksutahdin, matkan, juoksutiheyden monitahoisten datapisteiden avulla. Tämän avulla pystyt paremmin seuraamaan omaa juoksukuntoasi.

 

Sovellus sisältää myös Terveellinen elämä -osion, jossa voit määritellä muita tavoitteita, kuten esimerkiksi painonhallintaan tai verenpaineen alentamiseen liittyen. Lisäksi saat TruSeen 5.0+ -tekniikan avulla tietoa stressitasostasi, unesta ja veren happipitoisuudesta. Itse tekniikka on kehittynyt uudempien ja parempien sensoreiden myötä, jolloin myös mittaustulokset ovat entistä tarkempia aiempaan kellomalliin verrattuna.

 

Puhelimen jatke Bluetooth-yhteydellä

 

Huawei Watch GT 3 SE ei sisällä omaa mobiiliverkkoyhteyttä, vaan se liitetään puhelimeen Bluetooth-parituksella. Kello tukee kuitenkin puhelimen ilmoituksia ja hälyttää saapuneista puheluista ja viesteistä. Lisäksi tekstiviesteihin, WhatsApp -viesteihin ja monen muun viestisovelluksen viesteihin voit reagoida valmiilla pikavastauksella. Sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta voit puhua puheluita kellon kautta. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin kun et pysty ottamaan puhelinta taskusta. Myös musiikintoisto onnistuu kellon avulla. Voit siirtää kellon omaan tallennusmuistiin kappaleita vaikka juoksulenkkejä varten. Itse kelloon ei Spotifyta tai Tidalia ole mahdollista asentaa, mutta hallinnointi onnistuu kun kello on paritettu puhelimeen.

 

Erityismaininnan Huawei Watch GT 3 SE saa akkuominaisuuksistaan. 451 milliampeeritunnin akku kestää tyypillisessä käytössä noin 14 päivää. Tyypillinen käyttö pitää sisällään sykemittauksen, 90 minuutin harjoittelun viikossa, puheluita ja musiikintoistoa. Jos käyttö on vieläkin raskaampaa, esimerkiksi GPS:ää hyödynnettäessä, kestää akku noin viikon. Lataus tyhjästä täyteen hoituu puolessatoista tunnissa. Puolen tunnin lataus lisää varausta kuitenkin yli 25 prosenttia, joka riittää pariksi päiväksi.  Kellossa on lisäksi käänteisen latauksen ominaisuus, eli voit ladata kelloa langattomasti myös käänteistä latausta tukevalla älypuhelimella.

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

Kellon materiaali: Runko ja reunus polymeerikuitua, edestä Corning Gorilla Glass -lasia

Näyttö: 1,43” AMOLED 466 x 466 pikseliä

Vedenkestävyys: 5ATM-luokitus. Vedenpitävä 50 metriin asti 10 minuutin ajan

Käyttöjärjestelmä: Harmony OS 2.0 -käyttöjärjestelmä

Paikannus: GPS/BDS/GLONASS/Galileo/QZSS -paikannus

Akku: 451 mAh (peruskäytössä akunkesto 14 päivää ja raskaassa käytössä seitsemän päivää)

Mitat: 46,4 x 46,4 x 11 mm.

Muuta: Yli 100 erilaista urheilutilaa, optinen sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus, Bluetooth 5.1 LE -yhteys.

 

 

Huawei Watch GT 3 SE on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehdot ovat vihreä ja musta. Myyntipakkaus sisältää urheilukellon lisäksi langattoman laturin (sisältää latauskaapelin), pikaoppaan, turvallisuusohjeet ja takuutodistuksen.

 

Lue myös:

 

 

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa