iPad Air 2022 5G tarjoaa tehoa, tyyliä ja vauhtia

 • 15 March 2022
 • 1 kommentti
 • 203 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Applen äskettäin pitämä julkistustilaisuus toi tullessaan uuden puhelinmallin lisäksi myös iPad Air 2022 5G -tabletin. Uusi iPad Air 2022 on varustettu samassa tilaisuudessa julkaistulla tehokkaammalla M1-sirulla, joten uutuusmalli on entistä suorituskykyisempi. Applen toimitusjohtaja Tim Cook pitikin juuri tätä merkittävimpänä uudistuksena julkistustilaisuudessa. Lisäksi tabletti tukee 5G-verkkoa, joten se yltää mobiiliverkossa entistä nopeampiin nopeuksiin.


 


Tehoa ja edistyksellistä teknologiaa


 


Uuden iPad Airin näyttönä toimii 10,9 tuuman Liquid Retina -näyttö, jossa on heijastuksia vähentävä ja sormenjälkiä hylkivä pinnoite. Näyttö ulottuu kotipainikkeen yli, joten katselualue kattaa koko pinta-alan. True Tone -teknologia säätää valkotasapainoa ja mahdollistaa aina kulloinkin parhaimman mahdollisen katselukokemuksen. Näytössä on 500 nitin kirkkaus ja P3-väriavaruus. Näytön yläreunassa on 12 Mpix ultralaajakulma etukamera, jossa on Valokeila-toiminto. Se säätää etukameraa koneoppimisen avulla silloin kun käytät FaceTimen kaltaisia videosovelluksia. Valokeila auttaa pitämään sinut ja muut ympärillä olevat mukana kuvassa esimerkiksi liikkuessasi. Etukamera on näin ollen kokenut myös parannuksia, sillä aiemmassa mallissa se oli 7 megapikselin laajakulmakamera.


 


Takakamera on myös varustettu 12 megapikselin kameraominaisuuksilla. Siitä löytyy valaistu anturi, jossa on automaattitarkennus, kuvanvakautus, sekä vartalon ja kasvojen tunnistus. Videoiden kuvaaminen onnistuu 4K-resoluutiolla ja kuviin on mahdollista lisätä erilaisia elementtejä AR-sovellusten avulla. Takakameraa voi esimerkiksi käyttää asiakirjojen skannaamiseen ja merkitsemiseen erikseen myytävällä Apple Pencilillä. Kuvien muokkaaminen onnistuu myös kätevästi suoraan iPad Airin isolla näytöllä.


 


Tyylikkäiden kuorien alla hyrrää Applen uusi M1-siru, jonka on kerrottu antavan jopa 60 prosenttia paremman suorituskyvyn aiempaan iPad Air (2020) -malliin verrattuna. Myös näytönohjaimen on kerrottu olevan tuplasti parempi aiempaan malliin verrattuna. Tehokkaamman sirun hyödyt huomaat erityisesti pelatessasi vaativilla grafiikoilla varustettuja pelejä. Useiden sovellusten käyttäminen samanaikaisesti on kerrottu myös olevan vaivatonta ja nopeaa. Tehokas näytönohjain helpottaa varsinkin graafisten ohjelmien, kuten Procreaten tai Lightroomin käyttöä.


 


Applelle tyypilliseen tapaan iPadin akkukapasiteettia ei ole kerrottu, mutta sille on luvattu jopa 10 tunnin akunkestoa Wi-Fi tilassa ja yhdeksän tunnin kestoa matkapuhelinverkkoa käytettäessä. Akku tukee 20W pikalatausta, joten lisävirtaa saa tarvittaessa ladattua hyvinkin nopeasti.  


 


Tekniset tiedot:


  • Näyttö: 10,9” Liquid Retina, LED-taustavalaistu

 • Rungon materiaali: Alumiini

 • Resoluutio: 2360 x 1640

 • Etukamera: 12 Mpix ultralaajakulma, Center Stage

 • Takakamera: 12 Mpix

 • Tallennustila: 64 /256 Gt

 • SIM: Nano-SIM, eSIM

 • Käyttöjärjestelmä: iPadOS15

 • Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen M1

 • Mitat: 247,6 x 178,5 x 6,1 mm.

 • Paino: 461 g

 • Muuta: Apple Pencil -tuki, sormenjälkilukija yläpainikkeessa, stereokaiuttimet


  


Vaikka uutuusmalli on hyvin samankaltainen parin vuoden takaiseen malliin verrattuna, on se kuitenkin merkittävästi tehokkaampi edeltäjäänsä. Apple on kertonut sen olevan jopa 60% parempi suorituskyvyltään, joten parannukset on kohdistettu uutuusmallissa nimenomaan konepellin alle. Myös Applen Liquid Retina -näyttöteknologia on omankin kokemukseni mukaan huippuluokkaa, joten näyttöä kestää katsella pidempäänkin silmiä rasittamatta. 


 


Apple iPad Air 2022 5G on ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina ovat sininen, tähtiharmaa ja violetti. Ennakkotilattujen laitteiden toimitukset alkavat arviolta 18.3.2022. Myyntipakkaus sisältää iPad Airin lisäksi USB-C-latauskaapelin ja 20W USB-C-virtalähteen. 


 


Lue myös nämä:


 


Uusi iPhone SE (2022) – tehoa ja laatua pienemmässä paketissa


Apple Event 8.3.2022


Apple iPhone 14 - huhut ja odotukset


 


 

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

M1-piiri on kyllä huomattava päivitys edellisestä iPad Airista, vaikka ei sen A14 mikään huono olekaan. Komea ja monipuolinen pädi!

Vastaa