Kierrätettyjen puhelimien tietoturva

  • 18 August 2020
  • 0 kommenttia
  • 557 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


Puhelimen kierrättäminen on ekoteko. Meistä monella lojuu varapuhelimen varapuhelimia laatikon pohjalla, jotka jäävät vaille käyttöä, vaikka olisi ehkä ajatellut niitä joskus hyödyntää. Vanha puhelin tulisi aina mahdollisuuksien mukaan kierrättää viemällä se kierrätykseen, sillä jopa 99 % puhelimien materiaaleista on kierrätettäviä.


 


Sellaiset puhelimet, joiden elinkaari on jo lopussa, voi viedä kierrätykseen esimerkiksi kaikista Telia Kaupoista löytyviin SER-kierrätyspisteisiin. Tällaisia laitteita ovat jo useita vuosia vanhat kännykät tai sellaiset uudemmatkin laitteet, jotka ovat kokeneet niin kovia, ettei niiden korjaus ole enää järkevää. Muut kännykät kannattaa kierrättää Vaihtodiilin kautta, jossa toimivasta laitteesta maksetaan korvaus. Telialla on käytössä myös Telia Recycled -konsepti, joka tarjoaa käytetylle laitteelle uuden elämän. Laitteisiin sisältyy samoja etuja kuin uudenkin laitteen ostajalle – kierrätyspuhelimen voi maksaa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.


  


Tuo vanha laitteesi meille ja tietosi ei päädy vääriin käsiin


 


Moni varmasti miettii, voiko kierrätetty puhelin olla tietoturvallinen ja onko puhelimen kierrättäminen turvallista? Tähän kysymykseen vastaus on erittäin helppo, kyllä! Palautamme jokaisen Telia Recycled-kierrätyspuhelimen ennen myyntiin laittamista tehdasasetuksille ja puhelimessa olevat tiedot poistetaan asianmukaisesti. Ylikirjaamme puhelinten muistin ja laitamme softapäivitykset ajan tasalle. Testaamme myös jokaisen kierrätyspuhelimen akun kunnon sekä muut toiminnot ammattilaisten toimesta. Ennen pakettiin päätymistä, huollamme ja putsaamme puhelimen perusteellisesti käytön jäljistä. Voit siis olla varma, että kierrätyspuhelimen hankinta on turvallista. Kierrätyspuhelimiimme sisältyy myös 12 kuukauden takuu ja laitteen mukana on mahdollisuus hankkia laitevakuutus vahinkojen varalle.


 


Puhelimen toimittaminen kierrätykseen on turvallista, sillä niistä tuhotaan kaikki tiedot. Käsittelemme kaikkia palautettuja puhelimia tietoturvaa suojaten. Voit siis huoletta viedä puhelimen kierrätykseen ilman pelkoa siitä, että tietosi päätyisi vääriin käsiin. Ennen kuin viet puhelimesi kierrätykseen, muista ottaa sieltä kaikki tarvittava tieto talteen. Kopioi haluamasi kuvat, yhteystiedot ja muu sisältö uudelle puhelimellesi tai muulle laitteelle. Sen jälkeen poista SIM-kortti sekä mahdollinen SD-kortti ja muut tallennusvälineet. Puhelimeen kannattaa palauttaa myös tehdasasetukset.


 


Vaihtodiilin kautta voit toimittaa puhelimesi kiertoon ja annat laitteelle uuden elämän. Tuodessasi vanhan puhelimesi lähimpään Telia Kauppaan tai Express-pisteelle ja ostamalla samalla uuden laitteen, saat hyvityksen suoraan uuden laitteen hinnasta. Kun ostat uuden laitteen verkkokaupastamme, saat hyvityksen vanhasta laitteesta tuotehyvityksenä tai lahjakorttina, kun toimitat vanhan laitteen ja tilausvahvistuksen Telia Kauppaan 35 päivän kuluessa uuden laitteen saapumisesta.


  


Oletko sinä vienyt puhelintasi kierrätykseen tai hankkinut kierrätyspuhelimen? Kommentoi alle!


 


Lue lisää:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa