Kirjavinkkejä vapaa-ajalle - Lue tai kuuntele

  • 15 June 2020
  • 2 kommenttia
  • 21 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13 Kesällä meistä suurin osa lomailee ja mikäs olisi sen parempaa tekemistä kuin nauttia ajasta hyvän kirjan parissa. Kirjojen lukeminen ja kuunteleminen on rentouttavaa puuhaa ja sateisina päivinä on ihana uppoutua omien lempikirjojensa pariin. Kirjat kulkevat mukanasi minne tahansa menetkin Storytel reader -lukulaitteella. Lukulaite tarjoaa sinun luettavaksesi tuhansia e-kirjoja sekä äänikirjoja kuunteluun. Maailma on täynnä erilaisia kirjoja, niin tietokirjoista rakkausromaaneihin kuin erilaisiin runo- ja esseekokoelmiin. Kun valinnanvaraa on paljon, voi olla vaikea valita itselleen sopivaa luettavaa kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Kokosinkin alle viisi erilaista kirjaehdotusta sinua varten, josta löytyy vaihtoehtoja sekä nuorille aikuisille, että myös vanhemmalle lukijakunnalle. Nämä kirjat löytyvät Storytelistä joko ääni-  tai e-kirjana. Kun tilaat Storytel Reader -lukulaitteen verkkokaupastamme, saat kolmen kuukauden Storytel -tilauksen kaupan päälle (arvo 47,99 €). Niin käy kuin elokuvissa (It Only Happens in the Movies) 

 Holly Bourne2019Saatavilla ääni- ja e-kirjana Teinityttö Audrey Winters on saanut tarpeekseen romantiikasta. Hän on kokenut useampia pettymyksiä, kun poikaystävä jätti hänet yllättäen ja vei samalla Audreylta innon rakkaaseen teatteriharrastukseen sekä uskon rakkauteen. Myös Audreyn vanhemmat erosivat, kun isä jätti hänen äitinsä toisen naisen takia. Audreyn äidin mielenterveys heittelehtii ja Audrey joutuu pitämään hänestä huolta. Kaikkien näiden tapahtumien takia Audrey päättää keskittyä uuteen työhönsä elokuvateatterissa sekä lukiossa käymäänsä mediakurssiin.   Elokuvateatterissa Audrey tapaa Harryn, joka haaveilee ohjaajan urasta. Harry vaikuttaa olevan kaikkien romanttisten elokuvien rakkausklisee. Vaikka Audrey on kyllästynyt romantiikkaan, saa Harry hänessä aikaan tunteita ja pian romanssin ainekset on kasassa. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa. Tämä kirja on kirjoitettu erityisesti nuorille aikuisille, mutta sopii myös aikuisempaankin makuun. Voimana toivo 

 Maaret Kallio2020Saatavilla ääni- ja e-kirjana Maaret Kallion uutuuskirjassa käsitellään toivoa, millaista on hyvä elämä ja miten toivo vaikuttaa siihen. Kirjassa päästään tutustamaan toivoon ja siihen, miten sillä on valtava voima meidän elämässä. Se vahvistaa vaikeuksista toipumista sekä kokemusta omasta pystyvyydestä. Mikä tekee elämästä merkityksellistä? Onko se täydellisyyttä ja siirtymistä huippukokemuksista toiseen vai sitä, että säilytämme toivon hyvään, vaikka kohtaammekin vaikeita hetkiä. Maaret Kallio on laajasti seurattu kouluttajapsykoterapeutti, kolumnisti ja luennoitsija. Hänen kirjansa laittaa lukijansa pohtimaan asioita, samalla antaen tilaa omille havainnoille ja mahdollisille vastalauseillekin. Tämän kirjan parissa vierähtää tunti jos toinenkin. Ruskeat Tytöt 

 Koko Hubara2017Saatavilla e-kirjana Ruskeat Tytöt on Koko Hubaran kirjoittama esseekokoelma, joka on kirjoitettu ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. Kirja on jatkoa samannimiselle blogille ja tarkoituksena on luoda yhteisö, jota ei ole ollut olemassa ennen niitä. Ruskeat Tytöt on jaettu kahteen osaan, Unelmiin ja Painajaisiin. Ensimmäisessä osassa käsitellään esimerkiksi kulttuurianalyysia ja -kritiikkiä. Toisessa osassa perehdytään yhteiskuntakritiikkiin ja Hubara kirjoittaa esimerkiksi rakenteellisesta ja arkipäivän rasismista. Kirja on vaikuttava ja saa ajattelemaan. Henkilökohtaisista asioista tulee yhteiskunnallisia ja yleisiä. Kirjassa tuodaan esiin sivuutettuja kokemuksia, tapahtumia ja ääniä. Vaikka kirja on kirjoitettu ruskealta tytöltä ruskeille tytöille, sopii kirja ihan jokaiselle lukijalle. Ökyrikkaat aasialaiset 

 Kevin Kwan2019Saatavilla äänikirjana Taloustieteilijä Rachel Chu asuu New Yorkissa ja on seurustellut melkein kaksi vuotta poikaystävänsä Nicholas ”Nick” Youngin kanssa. Yllättäen Nick pyytää Rachelia mukaansa Singaporeen kesäksi, jotta tämä pääsee tutustumaan Nickin ystäviin ja perheeseen. Rachel kokeekin elämänsä suurimman yllätyksen, sillä Nick on unohtanut kertoa paitsi olevansa upporikkaan suvun perijä myös Singaporen tavoitelluin poikamies. Pian Rachel löytää itsensä keskeltä ökyelämää, juoruja ja juonitteluja. Kaikki tämä laittaa hänen ja Nickin parisuhteen koetukselle. Kirjassa hypätään rikkaiden maailmaan, minkälaista heidän elämä on ja mitä tapahtuu, kun rahaa on kuin roskaa. Uusia lukuja ja onnellisia loppuja 

 Jenny Colgan2020Saatavilla ääni- ja e-kirjana Nina Redmond työskentelee birginhamilaisessa kirjastossa, kunnes joutuu työttömäksi, koska kirjasto lakkautetaan modernin mediakeskuksen tieltä. Ninan unelmana on ollut perustaa oma kirjakauppa, ja nyt työttömäksi jäätyään hän päättää toteuttaa unelmansa. Kirjakauppa ei ole normaali kivijalkamyymälä vaan pyörillä kulkeva pakettiauto, joka löytyy Skotlannin ylämailta. Nina pakkaa tavaransa mukaan ja aloittaa uuden elämän uudessa paikassa. Ylämailla Nina tapaa junamekaanikko Marekin, joka on tullut maahan työn perässä Latviasta sekä suuren sukutalon omistajan Lennoxin. Kirjassa kuvataan kauniisti skotlantilaista maisemaa vihreine nummineen, lampaineen, pubeineen, hyvän ruuan ja juoman parissa sekä skottikylän yhteisöllisyyttä. Tästä kirjasta ei romantiikkaa puutu ja sen lämminhenkisyys saa hyvälle mielelle. Tilaa Storytel reader Mitkä ovat sinun lempikirjojasi? Kommentoi alle omat suosikkisi! Lue lisää:
2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Mielenkiintoista vaikka naisen näkökulma. Sotakirjallisuutta, jännityskirjoja, romaaneja jne löytyy kirjastoista, kirjakaupoista, äänikirjoina ja e-kirjoina.

 

Kokeilin ostamala erään äänikirjan. Tuliksena oli, että se on hyllyssäni koskematta vieläkin. Kokelin kirjastosta lainattua jota kuuntelin, mutta en jaksanut kuunnella loppuun asti. Sopii kuitenkin liikuntarajoitteisile, näkövammaisille ja paljon autossa liikkuville henkilöille.

 

Sen sijaan e-kirjat on toisenlainen. Oma kokemukseni oli ikävä. Ostin kokeeksi kaksi e-kirjaa. Kumpikaan ei toiminut iPad laitteessani eikä Windows 10-pöytäkoneessa, mutta sain ne toimimaan älypuhelimessa iPhone. Teksti vain oli kovin pientä. Varsinaisia e-kirjojen lukulaitteitakin kuulemma on, mutta en aio hankkia sellaista.

 

En paljasta sen kaupan nimeä, josta ostin tuotteet. Valikoima on e-kirjoissa jo hyvä ja niitä saa monilta alan toimijoilta halvemmalla kuin vastaavat painetut kirjat. 

 

Moikka @soittajaeino Olet oikeassa, nämä ovat pitkälti makuasioita, ja tärkeintähän kirjan lukemisessa (tai kuuntelussa) on se, että siitä nauttii! Itse kirjahifistelijänä olen siirtynyt myös e- ja äänikirjoihin, sillä niistä on niin helposti saatavilla kaikki, mihin haluan uppoutua - ei tarvitse lähteä kirjastoon taikka kirjakauppaan ostoksille, vaikka sekin on rakas harrastus itselle. Vinkkinä e-kirjoja varten: fonttia pystyy suurentamaan mobiililaitteessa halutun suuruiseksi. :) Hyvä pointti sinulla tässä: "Sopii kuitenkin liikuntarajoitteisille, näkövammaisille ja paljon autossa liikkuville henkilöille"! On ehdottoman hyvä juttu, että äänikirjojen saatavuus on laajentunut, ihan jo näkövammaisiakin ajatellen. Ei tarvitse enää etsiskellä kasetteja ja CD-levyjä divareista ja sitten miettiä, millä niitä sitten soittaa. 

Vastaa