Lenovon IdeaPadit vertailuun

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 108 katselukertaa


 


Tässä artikkelissa asetetaan verkkokaupastamme löytyvät Lenovon IdeaPadit vertailuun. Lenovo on tunnettu tietokonelaitteiden valmistaja ja se on tuonut markkinoille monia erilaisia kannettavia vastaamaan kuluttajien eri käyttötarpeita. Lenovon valikoimasta löytyy läppäreitä niin pelaamiseen, työ- sekä vapaa-ajan käyttöön.


 


Lenovon IdeaPad-sarjan kannettavat täydentävät Lenovon Yoga-sarjaa, ja niistä on saatavilla kattava valikoima eri malleja. Lenovo kuvailee IdeaPad tuotteitaan toiminnallisiksi, tyylikkäiksi, fiksuiksi ja jopa hauskoiksi.


 


IdeaPad tuoteperheeseen kuuluvat IdeaPad 300-sarja, IdeaPad S,C ja L-sarja sekä IdeaPad Flex-sarja, jotka eroavat toisistaan muun muassa ulkonäkönsä ja erilaisten ominaisuuksien perusteella. Kaikkia näitä tuotesarjoja yhdistää kuitenkin se, että ne ovat hinta-laatusuhteeltaan edullisia ja jokainen malli tarjoaa tehokasta suorituskykyä omassa luokassaan.


 


Lenovon tietokoneet ovat käyneet läpi kuusi erilaista rasitustestiä ennen kuin niiden massatuotanto on aloitettu. Testien tarkoituksena on varmistaa, että laitteiden laatu saadaan taattua ja että ne kestävät kovempaakin käyttöä. Lisäksi jokainen Lenovon laite on testattu niin sanottujen benchmark-ohjelmistojen avulla, jotta voidaan varmistua itse laitteen täydellisestä toiminnasta.


 


Lenovo IdeaPad 3 & IdeaPad Flex 5


  


Lenovo IdeaPad 3 on jokapäiväiseen käyttöön suunniteltu kannettava, jossa riittää tehoa myös vaativampaankin käyttöön. IdeaPad 3 sopii hyvin esimerkiksi työkäyttöön, sillä se on varustettu pitkäkestoisella 7,5 tunnin akulla joka mahdollistaa pidemmänkin käyttöajan. 1,6 kg painoista ja alle 2 cm kapeaa kannettavaa on myös helppo kantaa mukana paikasta toiseen. 8 Gt:n keskusmuisti, Dolby Audio -kaiuttimet ja Q-Control -toiminto lisäävät IdeaPad 3 käyttömukavuutta. Q-Controlin avulla voit valita käyttöösi joko tehotilan tai hiljaisen tilan. Tehotilassa laite toimii parhaimmillaan ja hiljaisessa tilassa akku menee virransäästötilaan.


 


IdeaPad 3 on saatavissa kahdessa eri koossa: 14 tuuman kokoisena sekä 15,6 tuuman kokoisena. Nämä mallit ovat muuten samanlaisia, mutta eroavaisuus tulee mallien kiintolevyssä. Tämä eroavaisuus heijastuu myös niiden hintaan. Toinen näistä 14 tuuman kannettavista on varustettu 256 Gt SSD kiintolevyllä ja toinen 128 Gt SSD kiintolevyllä. 15,6 tuuman kannettavassa on myös 128 Gt SSD kiintolevy. Kaikissa IdeaPad 3 kannettavissa on Intel Core i3-1005G1 suoritin.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad 3 14" 579€"


Tilaa Lenovo IdeaPad 3 14" 549€"


Tilaa Lenovo IdeaPad 3 15,6" 549€"


 


 


 


IdeaPad Flex 5 kannettavat ovat varustettu 360 astetta taittuvalla saranalla sekä kosketusnäytöllä, jotka lisäävät huimasti koneen käyttömukavuutta. Taittuvan rakenteen ansiosta IdeaPad Felixiä voi käyttää esimerkiksi tablettina.


 


Lenovo IdeaPad Flex 5 konetta löytyy kahta eri mallia 14 tuuman kokoisena ja yksi 15,6 tuuman kokoisena. Kaikki nämä mallit eroavat hieman toisistaan teknisten tietojen osalta. 15,6 tuuman koneessa on Intel Core i7-1065G7 suoritin ja näissä 14 tuuman kannettavista toinen on varustettu AMD Ryzen 7 4700U suorittimella ja toinen AMD Ryzen 3 4300U suorittimella. 14 tuuman Flex 5 malleissa on 8 Gt verran keskusmuistia, kun taas 15,6 tuumaisessa kannettavassa on 16 Gt verran keskusmuistia. 14 tuuman IdeaPad Flex mallit ovat varustettu 12 tunnin akunkestolla, kun 15,6 tuumainen malli 10,5 tunnin akunkestolla. 14 tuuman kannettavat ovat rakenteeltaan myös hieman kevyempiä, kuin 15,6 tuumainen versio.


 


Niinkuin monet muutkin Lenovon IdeaPadit, on myös IdeaPad 5 sarjan kannettavat varustettu Dolby Atmos kaiuttimilla, Q-Control -toiminnolla sekä fyysisellä web-kameran sulkimella.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad Flex 5 14" 899€"


Tilaa Lenovo IdeaPad Flex 5 14" 649€"


Tilaa Lenovo IdeaPad Flex 5 15,6" 1099€"


 


 


Lenovo Ideapad S1 14”


 


  


Lenovon IdeaPad Slim 1-14 läppäri on näppärä kannettava peruskäyttöön. Tämä IdeaPad S-sarjaan kuuluva 14 tuuman kone on saanut kehuja muun muassa tarkasta Full HD -näytöstään, kevyestä rakenteestaan sekä modernista ulkonäöstään. IdePad Slim painaa vain 1,4 kiloa ja se on ainoastaan 20,9 mm kapea, joten sitä on helppo kantaa mukana. Koneesta löytyy kaksi eri värimallia: harmaa sekä tyylikkään värinen jään sininen malli.


 


Läppärin runko on suunniteltu uudelleen ja koneen pohjaan on laitettu pienet kumiset yksityiskohdat, jotka nostavat koneen pöydän pinnalta ja maksimoivat näin ilmankierron. Tämä varmistaa sen, että kone ei ylikuumene ja pysyy viileänä pidemmässäkin käytössä.


 


Tässäkin kannettavassa näppäimistö on muista Lenovon laitteista tuttu AccuType Keyboard, jossa jokainen näppäin on pyöristetyn muotoinen ja oma painikkeensa, jotta kirjoittaminen olisi mahdollisimman mukavaa sekä sujuvaa. Laitteeseen on valmiiksi asennettu Lenovo App Explorer -sovellus, jonka avulla käyttäjä saa itse päättää, mitä sovelluksia koneeseensa lataa.IdeaPad Slim -läppärissä on Dolby Audio -stereokaiuttimet, AMD:n A6-tuplaydinsuoritin, sisäänrakennettu muistikortinlukija, 64 Gt tallennustila ja 4 Gt keskusmuisti. IdeaPad Slim on varustettu myös pitkäkestoisella akulla, joka kestää yhdellä latauksella valmistajan mukaan jopa kahdeksan tuntia.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad S1 14 sinisenä"


Tilaa Lenovo IdeaPad S1 14 harmaana"


 


 


Lenovo Ideapad S130 14" 


Lenovon IdeaPad S130 14” ei hirveästi eroa yllä mainitusta S1 14” mallista. Tämäkin kone kuuluu Lenovon S-sarjaan, jonka ominaisuuksiin kuuluu tarkka teräväpiirtoinen HD-näyttö sekä siro rakenne. Painoa tällä kannettavalla on alle 1,5 kiloa ja se on vain alle 2 cm kapea. Kevyen ja kestävän rakenteensa myötä tämä kannettava on loistava reissukaveri niin työ-, kuin vapaa-ajan matkoille.


 


Tässäkin kannettavassa on pohjakanteen laitettu kumiset yksityiskohdat, jotka pitävät koneen viileänä ja pidentävät sen käyttöikää. Näppäimistö on muistakin Lenovon laitteista tuttu AccuType Keyboard.


 


IdeaPad S130 on varustettu neljän gigatavun keskusmuistilla, Intel Celeron N4100 suorittimella, 0,3 megapikselin web-kameralla ja pitkäkestoisella kahdeksan tunnin akunkestolla. Läppäristä löytyy myös USB-C -liitäntä, jonka avulla siihen voi kytkeä muita oheislaitteita.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad S130 14"


 


 


Lenovo IdeaPad 320S 13,3"


 


  


Lenovo IdeaPad 320S -kannettava on speksien valossa tehokas laite, joka tarjoaa tarvittavat työkalut niin työ-, kuin viihdekäyttöön. IdeaPad 320S on varustettu tarkalla 13,3 tuuman Full HD -näytöllä sekä kahdella Harmanin Dolby Audio kaiuttimella. Arvosteluiden mukaan 1920 x 1080 pikselin näytöltä värit näkyvät kirkkaasti ja myös äänenlaatu kaiuttimissa on hyvä.


 


Tähän kapeaan 1,2 kilon painoiseen kannettavaan on mahdutettu Intel Core i5-8250U suoritin, kahdeksan gigatavun keskusmuisti, 256 gigatavun SSD-levy sekä erillinen näytönohjain. Lenovo lupaa, että täydellä latauksella akku kestää kuusi tuntia. IdeaPad S320 eroaa kattavammilla tehokkuusominaisuuksilla ylläolevasta S130 sarjan kannettavasta.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad 320S 13,3"


 


 


Lenovo IdeaPad S340 15,6" & 14" 


Lenovo on sanojensa mukaan suunnitellut IdeaPad S340 -sarjasta entistäkin fiksumman ja kestävämmän mallin. Tätä kannettavaa löytyy kahdessa eri koossa: 15,6 tuumaisena sekä 14 tuumaisena. S340-kannettavan kuoriin on laitettu suojaava pintakäsittely, joka ehkäisee naarmujen syntymistä. Lisäksi näytön kansi on valmistettu alumiinista. S340-malli on saatavilla mustan sekä harmaan värisenä.


 


Läppäri sisältää fyysisen web-kameran suojuksen, jonka avulla hallitset mitä kamerasi näkee. Taustavalaistu näppäimistö helpottaa näppäinten käyttämistä myös hämärissä tiloissa. Niin kuin edeltävien koneiden, myös S340 kannettavan pohjasta löytyy optimaalisesti asetetut kumiset yksityiskohdat, jotka takaavat tasaisen ilmankierron koneen pohjasta suojaten sen komponentteja.


 


Myös tässäkin mallissa on kahdeksan gigatavun keskusmuisti, 256 gigatavun kiintolevy sekä Windows 10 käyttöjärjestelmä. Valmistajan mukaan tehokkaan suorituskyvyn varmistamisen takaa Intel Core i3-8145U suoritin. IdeaPad S340 kannettavassa akun kesto on kahdeksan tuntia. Täydellä latauksella käyttöaikaa saa jopa 10 tuntia ja latauskin sujuu kätevästi pikalatauksen avulla, jolla saat akun täyteen reilussa tunnissa.


 


Tilaa Lenovo IdeaPad S340 15,6"


Tilaa Lenovo IdeaPad S340 14"


 


 


 


Lenovo IdeaPad L340 Gaming 17,3"


  


Lenovo on suunnitellut pelaamiseen tarkoitetun IdeaPad L340 Gaming -sarjan, joka on tehty vastaamaan nykyajan pelaajien tarpeita. Gaming-sarjan läppäreissä yhdistyvät niin tyylikäs ulkonäkö kuin tehokkaaksi kuvailtu käyttöjärjestelmä. Väritykseltään hiilenmusta kannettava painaa vain reilut kaksi kiloa, joten sitä on helppo kantaa matkassa mukana.


 


17,3 tuuman L340 läppäriä on saatavilla kahdessa eri mallissa. Nämä mallit eroavat toisistaan muutamissa ominaisuuksissa, kuten suorittimessa, keskusmuistissa sekä hinnassa. 1099 € arvoinen malli on varustettu Nvidia GeForce GTX 1650 4GB -näytönohjaimella sekä Intel Core i7-9750H -suorittimella, ja siitä löytyy 16 Gt:n keskusmuisti ja 512 Gt verran tallennustilaa. 899 € hintainen malli sisältää Intel Core i5-9300H -suorittimen ja NVIDIA GeForce GTX 1650 4 Gt -näytönohjaimen. Siinä on 8 Gt verran käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Lisäksi tämä malli on testattu valmistajan toimesta yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän (Abitti/DigabiOS) kanssa.IdeaPad L340 Gaming läppärissä on kaksi erilaista tilaa, joista toinen on suunniteltu pelaamiseen ja toinen on optimaalinen työntekoon. Voit vaihdella näitä tiloja tarpeesi mukaan. Quiet, eli hiljainen tila soveltuu työntekoon, kun taas Quick, eli nopea tila on suunniteltu pelaamista varten. Molemmista pelikannettavista löytyy sisäänrakennetut Dolby Audio -stereokaiuttimet, web-kameran fyysinen suljin ja sininen taustavalaistu näppäimistö, joka tekee koneen käyttämisestä miellyttävää myös hämärässäkin. Akun on luvattu kestävän jopa yhdeksän tuntia ja lisäksi Lenovon mukaan akku latautuu 80 %:n varaukseen 60 minuutissa ja 100 %:n varaukseen 120 minuutissa.


 


 


Tilaa Lenovo IdeaPad L340 Gaming 17" 1099 €"


Tilaa Lenovo IdeaPad L340 Gaming 17" 899 €"


 


 


 


Tekniset tiedot


 


Alla näet vielä vertailun vuoksi tehdyn taulukon Lenovon IdeaPad 3, Flex 5 ja S-sarjan läppäreistä, jotka on mainittu tässä blogissa.


 

  IdeaPad 3  IdeaPad Flex 5 S-sarja
Näyttö & resoluutio:

14” & 15,6"


1920 x 108014" & 15,6"


1920 x 108015,6”, 14" & 13,3"


1920 x 1080


Mitat 

327,1 x 241 x 19,9 mm357,6 x 237,9 x 17,9 mm


321,5 x 217,5 x 17,9 mm32,7 x 23,5 x 1,88 cm


33,4 x 23,5 x 1,86 cm


30,7 x 21,1 x 1,7 cm


32,3 x 23,1 x 1,79 cm


Akku 35 Wh, 7,5 tuntia

52,5 Wh, 10,5 tuntia, 


52,5 Wh, 12 tuntia35 Wh, 8 tuntia
32 Wh, 8 tuntia
36 Wh, 6 tuntia


52,5 Wh,10 tuntia


Muisti: 8 Gt

16 Gt, 8 Gt


4 Gt, 8Gt
Suoritin:

Intel Core i3-1005G1Intel Core i7-1065G7, AMD Ryzen 7 4700U,AMD Ryzen 3 4300UAMD A6-9220e,
Intel Celeron N4100,
Intel Core i5-8250U


Kiintolevy

256 Gt SSD


128 Gt SSD512 Gt SSD


256 Gt SSD64 Gt eMMC
256 Gt SSD


256 Gt m.2 NVMe SSD


Käyttöjärjestelmä Windows 10 Home in S mode

Windows 10 Home,


Windows 10 Home in S mode


Windows 10 S,
Windows 10 S 64bit,
Windows 10 Home 64-bit
Paino 1,6 kg 1,8 kg & 1,5 kg 1,44 kg, 1,2 kg & 1,6 kg
Kosketusnäyttö Ei Kyllä Ei

 


 


 


Löytyykö sinulta Lenovon läppäri? Jos löytyy, niin oletko ollut siihen tyytyväinen? Kommentoi alle!


 


 


Lue lisää:


  


 


 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa