Laitevinkit

Muokkaa Samsung-puhelimen käyttöliittymää entistä monipuolisemmin Good Lock -sovelluksella

  • 3 January 2023
  • 2 kommenttia
  • 85 katselukertaa
Muokkaa Samsung-puhelimen käyttöliittymää entistä monipuolisemmin Good Lock -sovelluksella
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Hauskasti nimetty ohjelmisto tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden kustomoida Samsung Galaxy -puhelimen käyttöliittymää aiempaa monipuolisemmin.

Good Lock ei ole aiemmin ollut saatavilla Suomessa, joten monet sovelluksen toiminnot ovat täkäläisille käyttäjille uusia. Good Lock on itseasiassa itsessään kokoelma pienempiä sovelluksia, jotka muokkaavat eri toimintoja.

Good Lock -sovellukset tarjoavat vaikka mitä muokkausmahdollisuuksia, joten käydään tässä läpi pari hyödyllistä.

 

 

Home Up tarjoaa mahdollisuuden muokata puhelimen kotinäyttöä ja sovellusten vaihtoon käytettyä näkymää. Layout Type muuttaa sovellusten asettelua vaihtonäkymässä. Enemmän Applen käyttöliittymää muistuttavaa Stack-vaihtoehto kannattaa kokeilla.

 

 

Alempaa voi valita tarkemmin miltä näkymä näyttää. Mini mode on yhden käden käyttöä helpottamaan tehty tila, joka pienentää avoinna olevien sovellusten näkymää huomattavasti. Seuraava asetus määrittää onko tämänhetkinen sovellus näkymässä ensimmäisenä, kun näkymän avaa. Jos asetuksen laittaa pois päältä, on näkymässä ensimmäisenä edellinen sovellus.

 

 

App label tarkoittaa sovelluksen nimeä, eli sen voi ottaa pois näkymästä. Samoin hakupalkin ja suositellut sovellukset saa pois näkyvistä.

Erilaisilla asetuksilla vaihtoehdot ovat hieman erilaiset. Kokeile stack-versiota näkymästä ja ota hakupalkki sekä suositellut sovellukset pois käytöstä, jollet käytä niitä usein juuri tämän valikon kautta. Minimalistinen sovellusvalikko on näin aika tyylikäs.

Samasta Home Up -sovelluksesta voi muokata myös kotinäyttöä ja Samsungin sovellusvalikkoa Home Screen -vaihtoehdon takaa.

Kokeile ainakin Home Screen Grid ja Apps Screen Grid -asetuksissa 5x5-vaihtoehtoa. Tämä kasvattaa ruudukkoa kotinäytössä ja sovellusvalikossa. Jos ikonit eivät ole tämän jälkeen liian pieniä, voi asetuksesta olla iloa, kun kotinäytöille mahtuu enemmän tavaraa ja valikko näkyy tiiviimmin. Laita myös päälle Loops pages -asetus, niin ainakin sovellusvalikko toimii looppina oletusasetuksen sijaan, jossa valikko “loppuu” viimeiseen ruutuun. 

 

 

Loop pages -asetus ei vaikuta kotinäytön looppaamiseen, jos käytössä on Googlen tai Samsungin uutissyöte alkunäytön vasemmalla puolella. Mutta jos tämän kytkee pois kotinäytössä, niin silloin kotinäytötkin kiertävät kehää.

Kaikkiaan Good Lock ja sen sovellukset sisältävät todella laajalti muokkausmahdollisuuksia, joita ei ole muutoin saatavilla. Nämä aiemmat täkyt ovat sellaisia, jotka yleisesti toivottavasti parantavat käyttökokemusta.

Monia muitakin kokeilemisen arvoisia toimintoja löytyy, kuten oman näppäimistön muokkaaminen.

 

 

Ääniohjelmiston puolella löytyy monen toivoma mahdollisuus säätää eri sovellusten äänenvoimakkuuksia erikseen. Säätää voi lisäksi sitä kuinka suurissa portaissa äänenvoimakkuus vaihtuu yhdellä painalluksella.

 

 

Kaikenkaikkiaan Good Luck on hauska ja monipuolinen ohjelmisto muokkauksien toteutukseen Galaxy-puhelimella. Softa ladataan Samsungin omasta Galaxy Store -sovelluskaupasta.

 

Lue myös

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Mitä “sovelluksen sisäisiä ostoksia” siinä on?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mitä “sovelluksen sisäisiä ostoksia” siinä on?

Pahoittelut kun kesti, kysyin asiaa suoraan artikkelin toimittajalta. Hän vastasi näin:

En ole löytänyt mitään noita ostoksia. Kaikki mitä olen tehnyt Good Lockilla on ollut maksutonta. En ole nähnyt maksullisia taustakuvia, teemoja tai muuta. Osa Good Locking toiminnoista on oma sovelluksensa joten voisiko olla, että niiden näkyminen tuolla lasketaan sovelluksen sisäisiksi ostoksiksi, vaikka ovatkin maksuttomia sovelluksia? 

Vastaa